od Styx » stř led 12, 2011 7:41 pm
Já vím, že si děláš o mne starosti +líbne ho na bříško, protože tam to má nejblíž+ Vůbec nepochybuji o tvých schopnostech. Ale právě proto jsem ti to neřekla, abys byl v klidu. Teď, když to víš, jsi rozzlobený, ukřivděný, smutný. A to jsem vůbec nechtěla. Nějak se nám ta hra zvrtla +dodá posmutněle+ Ano, šlo mi jedině o pomstu a nic jiného mě v tu chvíli nezajímalo. A jak jsem již řekla, další člověk by nebyl nic platný, nedostal by se přes přísná bezpečnostní opatření +hledá slova+ Před pár dny jsem dostala poštu s pečetí Andrého rodiny. V první chvíli jsem se strašně lekla, že je to parte +hlas jí trochu přeskočí+ Byl to dopis od Andrého. Nebyl psán jeho vlastní rukou, někomu jej diktoval. Oznámil mi v něm, že žije. Nemohla jsem tomu uvěřit a okamžitě jsem se rozjela do Francie +stulí se Remusovi v klíně, jako by se před něčím schovávala+ Pak jsem uvěřila. Skutečně to přežil. Mučili ho, týrali a ubližovali mu, za to, že je zradil a pomohl mi. Nezabili ho ale, to by bylo pro něj vysvobození. Po několika týdnech věznění ho vyhodili z auta a nechali ho kdesi v poušti ve velice špatném stavu. Předtím... předtím ho však připravili... o zrak +stáhne se jí hrdlo+ André je slepý... a už navždy bude odkázaný na pomoc druhých. Už nikdy nic neuvidí... než tmu. A to všechno jen kvůli mně +rozvzlyká se z výčitek, které ji poslední dobou pronásledují+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)