Kuchyň

Mysteriózní podnik v Alpách...

Moderátoři: Beatrix, Obsluha, yohannka

Re: Kuchyň

Příspěvekod yohannka » ned led 15, 2012 8:04 pm

Tirage píše:yohi: ahoj. no, novou... spíš tak zánovní. usměje se na ni a chce mávnout, ale včas si uvědomí, že v ruce má šlehač a metly v míse s těstem. zarazí se včas, aby neohodila půl místnosti a celou yohannku. jasně. umím vařit vodu. avšechno ostatní se už nějak přizpůsobí nebo poddá. moudře a "zkušeně" :) přikyvuje. a hlavně se to tu mám prý naučit... připustí. dáš si pak taky palačinku? chtěla bych udělat i slané z pohankové mouky. se špenátem, se sýrem a tak.

+trocha se kreje, jak mává tím šlehačem+ no tak voda je základ! +směje se+ palačinku si dám. mmm se špenátem a sýrem! +nadšeně+ na tu mám chuť hrozně dlouho! a.. zvládneš ji? +a koťata už tam nenápadně nakukujou co bude dobrýho+
Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí...
- Solomon Short -
yohannka
VIP Member

Příspěvekod Tirage » pon led 16, 2012 9:41 pm

yohi: no jasně, že zvládnu! trošku se ofrní, že ji podceňují všichni. náhodou umím od Morfa moc dobrou kombinaci kozího sýra s hruškou a špenátem. nebo to jse i sýr a ananas... nejlepší jsou zapečené... plánuje si to. a vyloví mrně kotě z loužičky těsta ukápnuté vedle na lince. nech toho! bude tě bolet bříško a lepit tlapky! kárá ho, ale mazlí starého známého. a postaví ho na zem, kam dá kocourům kousíčky sýra a tvarohu, co se udrobily. yhoi, udělala bsy nám ještě čokoládu s chilli? dělala jsem si jí, ale není to tak úplně ono. loudí upřímně.
Ten, co mi kouká přes rameno, je Matouš. Jářku někde lítá.
Tirage
NEaktivní

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

Příspěvekod Beatrix » úte led 17, 2012 3:11 am

+nakoukne tam+ Tak co je s těma palačinkama?! +zní vážně mile..ehm...nakrčí čelo, když tam uvidí Tirage+ Seš zpátky? A...+zatvááříí se+ TY děláš ty palačinky? Hosti brzo pomřou! +ale je vidět, že přemýšlí, jestli je ty palačinky nedorazijou ještě rychleji+
Ježíši kriste, musijou ty kočky furt lézt po stolech? +zafuní a dá Felixe na zem, páč je hned tam a hned támhle+ Jestli dojde hygiena, tak nás sežerou!
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Tirage » úte led 17, 2012 9:22 pm

ohrne nos. jsem si myslela Felix právě sežere hygienu, že je tu od toho... přistrčí k Beuš talíře s palačinkama, čekala jsem, že sio pro ně přijde Barbínka, ale jestli je chceš rovnou... a nejsem žádná Lukrecia Borgia, ale začínající zázrak kulinářství. taky jsem přemýšlela, že bych mohla v lokále zavést večerní recitály s klavírem ( :D jako madame Edit v Halo, halo ), usměje se záludně na Beuš.

Obrázek
Tirage
NEaktivní

Příspěvekod Beatrix » úte led 17, 2012 11:31 pm

+Podívá se na Tirage, ať si ty řeči sková pro někoho, kdo je hodlá poslouchat a lapne talíře+ To na ni musíš zavolat, víš. +chvílu na ni zírá s těma recitačníma večerama, pak pokrčí ramenama+ Cokoliv...+mávne rukou, že málem sejme palačinky a de je odnést hostům+
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Tirage » stř led 18, 2012 12:13 am

když se Bea otočí, protočí Tir oči a zaxichtí se. pomyslí si, jestli má tohle zapotřebí a proč se vlastrně nechala přesvědčit, aby se vrátila. nikdy nechtěla hledat štěstí v pohostinství. ona se tvářila, že číhá každou vteřinu, jen co to zmáknu. ještě jsem na to strouhala čokoládu, hned bych ji zavolala. a pomyslí si: už se ani nedivím, že se všichni kuchaři tady oběsí na zástěře a pak tu má vařit někdo tak zbytečnej jako já. taky nemá zrovna nejlepší náladu.
Tirage
NEaktivní

Příspěvekod Beatrix » stř led 18, 2012 12:55 pm

+no než Tirage stihne dokonat svoje myšlenkový pochody, už je bea zpátky+ Dva řízky se salátem, dvakrát knedlíky s meruňkama posypaný tvarohem, jednou hranolky a hermelín a ještě čtvery palačinky - s jahodovou, vanilkovou a dvoje s čokoládouvou. +zarazí se jak to vyjmenovává a rozhlídne se, že tam fakt je furt jenom tirage+ Mh...ti asi pomůžu...že...+a to ještě pootevře dveře Bärb a houkne, že dvoje halušky s sebou+
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Tirage » stř led 18, 2012 2:27 pm

jo. řízky, salýt, knedlíky s tvarohem... hermelín, čtvery a dvoje... kývne, opakuje si instrukci a vytáhne z lednice mísu salátu a maso a hermelín. zapne fritovací zařísení a dolije tam trochu oleje. zatopí víc pod palačinkopánví a zamíchá těstem v míse. zároveň začne chystat pár palačinek, co před chvilkou dodělala v první rundě a naskládá je na talíře, nasype k nim ovoce. akorát nevím, jak s těma knedlíkama. meruňky jsou čerstvé v chladnici? vyndá zmrzliny z mrazáku a nasype hranolky do friťáku, do sítka, a přidá předobalený hermelín, dodá zmrzku na palačinky a průběžně smaží další. pak připraví trojobal a paličku na maso.. palačinky máme. Bárbí je může odnést. řízek bude hned. naklepe a osolí maso a jme se obalovat. vyklepne palačinku a nalije další. halušky jsem nikdy nedělala. s čím mají být? s brynzou, se zelím? proklepe hranolky a vytáhne sýr. hranolky budou za chvilku. co teda... poletuje mírně zmateně, ale celkem zdatně mezi sporákem a pultem. po chvíli váhání nad friťákem nalije olej do klasické pánve a počká, až se rozpálí. zatím nandá salát na talíře a vidličkou ho trochu načančá a zapíchne kousek petrželky. uklidí zmrzliny a vytáhne citron, nakrájí na lodičky a přihodí na talíře k salátu. hodí řízky na pánev a vytáhne hranolky. kydne do minikonývky tatarku a do druhé kečup a upustí petržel a pár plátků okurky a rajčete k smažáku.
Tirage
NEaktivní

Příspěvekod Beatrix » stř led 18, 2012 4:58 pm

+Docela zírá jak Tirage lítá+ No...já ty halušky udělám...Když uděláš ten zbytek..jo děláme je s brynzou a se zelím..+nachystá si to na stůl, těsto mají ráno udělaný, tak ho nastrouhá do hrnca a zatímco se vařijou osmahne ještě slaninku, ať to mají komplet a mezitím cinkne vždycky na Bärb a jen to tam lítá. Vydá halušky, sundá si zástěru a sleduje Tirage+ Ale docela ses tu zabydlela, ne?
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Tirage » stř led 18, 2012 9:17 pm

Bea: Tir dodělá, co má rozděláno a docela to i pěkně naloží na talíře. docela jo. vždy´t víš, nejsem tu prvně, kuchaři vždycky byli fajn, zastávali se mě a podstrojovali mi, že jsem moc hubená... a já náhodou trochu vařit umím. Sam a spol vždycky žrali jak mlátičky a Et se starala někdy exkluzivně, taky nás dost věcí naučila, ale zase měla období, kterým říklala studenej odchov telat, kdy jsme se museli o sebe postarat sami. co jsme chtěli, museli jsme si zařídit, uvařit. ale zrovna palačinky mě i Sama učil Morf. dozdobí talíře zeleninou, bylinkama a taky něco ovocem. strká Bärb pod ruce talíře. pak se pleští do čela. knedlíky! meruňkový( na ty jsem zapoměla. tvarohový nebo kynutý? sáhne do lednice protvaroh, naštěstí je už strouhanej, ten posypovej. kde máte ty meruňky?
Tirage
NEaktivní

PředchozíDalší

Zpět na Hospůdka Na Mýtince