Nesmrtelný: "Keď tak o tom hovoríte.." zamyslí sa nad tým. "Dosť ťažko sa mi to posudzuje. Podobné závislosti nemám, ani som nemala..." zarazí sa. "No možno som kedysi túžila po moci, ale to je už preč. Čo sa peňazí týka, možno pre vás má niečo podobné zmysel, keďže viete, že váš život stále pokračuje, ale u normálneho, smrteľného človeka.... Vždy ma fascinovali ľudia, čo neustále zväčšujú svoj majetok a pri tom šetria ako najposlednejší chudáci. Peniaze aj moc môžu byť drogou, ale načo ich skladovať, keď ich neviete využiť?"
"No to neviem." uškrnie sa. "Záleží na tom, koľko takej vody vypijete. So záujmom si prezrie jeho prsteň. "Ten prsteň vám zväščšuje bohatstvo?" má na mysli samozrejme, nejaký druh mágie. Donesú jej čokoládu a Nesmrtelnému jeho vodu. "Vedela som, že to poviete." vzdychne si rezignovane. "Len málokto sa naozaj môže dostať do panteónu velikánov, to je pravda. A na druhú stranu, ani to im nezaručí nesmrteľnosť. Pamätáme si síce ich mená, čítame, prípadne počúvame ich diela, ale aj tak to pre nás nie sú skutoční ľudia, neviem akí boli za života, čo cítili, ako žili. Človek sa asi so smrťou jednoducho musí stratiť." ponorí lyžičku do šálky a začne ňou len tak bezúčelne miešať. "Možno v tom, čo robím, zohráva úlohu len môj vlastný pocit. Vedomie, že ak raz budem zomierať, môžem si povedať, že som svoj život len tak nepremárnila."