ANKETA - PENTAGRAM

Redakce místního časopisu

Moderátoři: Beatrix, yohannka, Manori, Eternity

Jak má budoucí sídlo Pentu vypadat?

Začleněn v rámci LoSu na portále - to stačí
2
29%
Vlastní samostatný web - propojen s Losem pouze bannerem/odkazem
5
71%

Celkem hlasů : 7

Re: ANKETA - PENTAGRAM

Příspěvekod Eternity » pon úno 27, 2012 4:18 pm

aha. nooo, ne že bych všechno pobrala, ale tak nástin mám.
a opačně - tedy třeba na rok zkusit vlastní webovky, třeba Ti, Man, přispějeme, já klidně. a uvidí se - buď to pojede, byť třeba jen pomalu, málo, jako občasná dražší hračka. nebo to zajde samo a nebude potíž to dát pod LoS, nebo zamávat.

musím zase jít. teď mám hodně věcí k vyřízení a nejsem každý večer doma u sebe na netu. trochu nestíhám. ale koukám sem a pent mám ráda. nerada bych, kdyby měl úplně padnout.
„Jakýkoli náhled na realitu, který není zvláštní, je lživý.“ Nail Gaiman
Eternity
VIP Member

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

Příspěvekod Manori » pon úno 27, 2012 4:32 pm

heh, nástin je důležitý a ten stačí:)

i to je možné, zkusit to obráceně, nechat Pent ještě chvíli sám (tak jako byl na FM, ve vlastním systému), jestli se udrží nad vodou. zatím klidně na free verzi, upgrade na plus jde udělat kdykoliv. Není to v tom, že musí být placený hosting nebo nic.Až v případě, že by to nestačilo, tak se dá přesunout do plus programu. Naběhne to během půlhodiny. To není problém:)
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Beatrix » pon úno 27, 2012 4:39 pm

Problém je možná spíš v tom, že už takhle sme se drželi, jakože se držíme... :pii Většinou něco vychází ve vlnách, v záchvatu práce, když je nápad...ale je i spousta jiných míst, kde se takhle dá vyblbnout a nemusíme ti tím přidávat milion další práce, ani zahlcovat hlavní stránku. (Rozuměj - v tomto případě by se udělala záložka pod věštec a vycházely by tam blahopřání a adventskalendr, nebo ani ten ne)
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Manori » pon úno 27, 2012 5:09 pm

a to je to, jestli bude nebo nebude vycházet..to já až tak neovlivním....své přání k narozkám vlepím i pod los, když na to přijde...jen se mi nechce Pent úplně pohřbít..no, uvidíme, jak ostatní ještě se na to budou dívat...
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Beatrix » pon úno 27, 2012 5:12 pm

To mně samozřejmě taky ne, jinak bych se na to vys.. v horších časech už.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod mollyz » pon úno 27, 2012 5:46 pm

Tak jsem také hlasovala pro samostatný web, protože jsem jaksi pochopila, že s tím bude mít ve finále Man menší prudu.
Nepropadejte panice!
mollyz
VIP Member

Příspěvekod Styx » pon úno 27, 2012 6:09 pm

Vyjádřím se, ale dejte mi prosím trochu času.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Styx » úte úno 28, 2012 1:21 am

Tak jsem si přečetla vaše názory a ráda bych se k nim vyjádřila (zatím jenom ke komentářům, ne k Pentu)

Eternity píše: nevím, jak Storm, ale zdá se mi, že spíš ta konkurence - i kdyby to měly být narážky na konkurenci a dohadování se (snad jen hádky na efekt, nikoli osobní) může oboum periodikům přidat na množství textu i popularitě u čtenářů.

Taky nevím, jak Storm, ale já se nechci s nikým dohadovat a hádat, ani doopravdy, ani na efekt, ani se navážet do konkurence jenom proto, aby se čtenáři pobavili anebo se mi zvýšil náklad DV.

Syriana Lafayette píše: Osobně jsem klikla na umístění v losu, protože a to pouze z toho důvodu, že mám ráda všechno pohromadě. A když už by měl časák vycházet pod záštitou LoS, tak by bylo fajn mít to tady hezky u sebe.

Docela zajímavý nápad. Že bych začala vydávat DV i u nás v Kavárně, abychom to měli s DT hezky u sebe? :happy*

Margarit Black píše:Taaak, já klikla teda na to, aby byl na LoSu, do takových věcí, jestli se to bude prát s DV nebo tak, kecat nebudu.

Správně, kde se dva perou, třetí se směje. :smich:

Eternity píše: dám dohromady nějaký článek bláznivý, kdy mi něco z obrázků bude připomínat vzdáleně něco, někoho z LoSu. nemyslím, že zvládnu jako Storm hlídat a popisovat dění v sídlech a tak.

To se mi ulevilo, už jsem se lekla, že budu muset s DV praštit. :nin*

yohannka píše:já popravdě nevím, asi vážně hodně záleží na Styx, protože jí to určitě nemusí být příjemný, když jí takhle - ač né přímo do DV - vpadnem do zelí. Mě by to asi nepříjemný trochu bylo, kdybych byla v její situaci.

Děkuji, yohannko, konečně někdo, koho napadlo, co na to říká třeba Styx. :Love

Beatrix píše:No kdybych byla já Styx, tak by mě to doslova sra... kardinálně :pii Tam vloží jeden článek, já vydám čtyři dotazníky a drb má v tahu.

Beuška mě mile potěšila svým objektivním názorem. Ona určitě musí nejlíp chápat, co to bude obnášet, když tady budou fungovat dva časopisy a proto jí chci poděkovat, že bere ohled i na mně a zajímá se o můj názor. :Love
Styx
VIP Member

Příspěvekod Styx » úte úno 28, 2012 1:23 am

Teď vážně. :) Ohledně Pentagramu:
Nevadí mi, když bude na Losu vedle DV ještě další časopis, pochopitelně za určitých podmínek. Pokud si nepolezeme do zelí, pokud se pro mne nic nezmění a nebudu v něčem najednou omezena a Věštec si zachová své výsadní právo na dění na LoSu. Zkrátka - pokud bude moct DV fungovat jako doteď.

Jediný problém, kterého se dost obávám, je to, co už nadhodila Bea. Já třeba vydám drb, který budu muset předtím nejdřív dlouho sledovat, šmírovat, číst a pak pracně sesmolit, zabere mi to spoustu času a práce, a když ho konečně hotový zveřejním, on pak zapadne v nějaké reklamě, dotazníku nebo kafepause (tímto nechci v žádném případě znevažovat tyto články!). Skoro nikdo si jej nevšimne, nebudou žádné komentáře a moje několika denní/týdenní práce bude zbytečná. Myslím, že by mě to časem přestalo nakonec bavit. Vzhledem k (ne)dění na Losu zase tolik článků vycházet nebude, takže když něco vyjde, upřímně by mě štvalo, kdyby to brzy zapadlo. Jak vyřešit tento problém?

Pokud Pentagram zůstane na LoSu, budu jej respektovat, i jeho potřeby, protože moc dobře vím, jak to bude pro něj těžké začínat na novém místě a se ztrátou vlastního výsostného prostoru. Do začátku bychom jej ale určitě podpořili a pomohli rozjet a vše bychom měli pod jednou střechou, což by byla výhoda. ;)

Kdyby se přesunul na svoji vlastní stránku, vyřešil by se zase problém těch přibývajících článků a podle toho, jak jsem pochopila Manori, bylo by to i pro ni schůdnější. Vyhnuli bychom se chaosu, který by na LoSu mohl nastat a taky nebudou vedle sebe dva velice podobné časopisy.

Jestli to nevadí, nebudu klikat ani na jednu možnost. Necítím se dost oprávněná rozhodnout, kde by Pentagram měl radši být a přiznávám, že ani sama vlastně nevím, kde by mu bylo lépe. Takže to rozhodnutí nechám na vás a přizpůsobím se mu. Věřím, že vyberete správně ;)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » úte úno 28, 2012 1:55 am

Styx píše:Beuška mě mile potěšila svým objektivním názorem. Ona určitě musí nejlíp chápat, co to bude obnášet, když tady budou fungovat dva časopisy a proto jí chci poděkovat, že bere ohled i na mně a zajímá se o můj názor. :Love

My o tom s yohannkou mluvily včera a shodly sme se na tom dost jednohlasně, je to prostě blbý.
Ony drby z LoSu v pentagramu spíš byly teď v té míře, že se sesbíralo něco víceméně nesouvisejcíího s děním tam, takže úplně kopírování nehrozí - max dva články na stejný téma nějaké party, kterou budou oba lživý jak když tiskne :pii :D (jistěže po domluvě)

Taky jak sem říkala - není problém si kafíčka házet na nástěnku na mýtinku, kdo bude chtít mrkne tam, nebo hodím třeba i link na chatbox, aby se "nezasírala" hlavní stránka s důležitějšíma věcma. Když samostatnej prostor vznikne, bude mě to taky víceméně nutit něco tvořit, takže se budu snažit víc, než když budeme integrovaní - pokud bude čas...

Svým způsobem DV tehdy došel, když Pentagram poněkud zaspal. Dřív tam taky bývaly šťavnatější drby... Každopádně na dohadech nikdo zájem nemá, ještě by na nás Manori pustila největší zvíře losu, překousalo by nám dráty a bylo by po prdeli. :Gl*

Uhm...takže sme furt na tom, že nikdo nic nevíí, že... Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si říkám, jestli to skutečně má cenu... Znáte to - zezačátku nadšení, později..no uhm.. Nechcu, aby se Pentagram udržoval nad vodou sílou vůle DJovi na truc a ani nesouhlasím, že by v něm nic čitelnýho nevycházelo, jen si tak říkám, jestli by možná neměla jedna etapa skončit a začít jiná. - V tom to furt bude na tom, jestli ti co říkají, že přispívat budou vážně přispívat budou.

Napadla mě i varianta, že by si ty naše články Styx vydávala na data, kdy se to bude hodit jí, kdy bude vědět, že sama nic nevydá. Plakáty, kafata a tak se můžou hodit do diskuse, narozeniny samozřejmě vhodně na datum ;o)) Když nad tím zauvažuju, dávaly se tam spíš aby tam něco bylo...(snad z naděje, že tam někdo i chodí číst?)

Pocit nemám dobrej momentálně z vůbec žádnýho řešení...
Beatrix
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Pentagram