ANKETA - PENTAGRAM

Redakce místního časopisu

Moderátoři: Beatrix, yohannka, Manori, Eternity

Jak má budoucí sídlo Pentu vypadat?

Začleněn v rámci LoSu na portále - to stačí
2
29%
Vlastní samostatný web - propojen s Losem pouze bannerem/odkazem
5
71%

Celkem hlasů : 7

ANKETA - PENTAGRAM

Příspěvekod Manori » pon úno 27, 2012 12:05 pm

Prosím o vyjádření, zda-li by vám vyhovoval Pent tady na LoSu, nebo raději vlastní web se zachováním samostatnosti.
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Re: ANKETA - PENTAGRAM

Příspěvekod Beatrix » pon úno 27, 2012 12:24 pm

Eee takže...klikla sem na samostatnej web z toho důvodu, že by to prostě bylo lepší, co si budem povídat - asi pro všechny. Ovšem pokud na to nedojde nebudu vůbec proti z důvodů co už jsem zmínila ve vedlejším foru, takže ten jeden hlas pak klidně můžeme odečíst, hlavně klikám abych viděla jak bude anketa vypadat, páč jinak bych měla nejspíš utrum.
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Syriana Spinnel » pon úno 27, 2012 12:39 pm

V první řadě, chci vyjádřit svou podporu Pentagramu, Beušce a všem osobám, které kdy pro Pentagram psaly a dřely na tom, abychom měly co číst. Osobně jsem klikla na umístění v losu, protože a to pouze z toho důvodu, že mám ráda všechno pohromadě. A když už by měl časák vycházet pod záštitou LoS, tak by bylo fajn mít to tady hezky u sebe. Ale to je jen můj názor každopádně držím palce a doufám, že se brzo rozjedete
Nil mortifii sine lucre

HERE WE STAND
Syriana Spinnel
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » pon úno 27, 2012 12:46 pm

Já vidím třeba problém v tom, že je to tak jakože napůl - článků moc nevychází, to je tak max jeden do týdne, z toho hlediska by naprosto dostačovalo tady na losu, ale na druhou stranu lezeme Storm do zelí a bude to trošku chaos. Ale vadí to vůbec? (ten chaos teda zrovna myslím)

Syrianě děkuju za vyjádření, protože jde vlastně o čtenáře, jak to pro ně bude pohodlnější.

A hodně velkej důraz bych kladla i na názor Styx, ať už jakejkoliv, protože kdyby jí to mělo být nepříjemný, tak se rozhodně budu přiklánět k osamostatnění i kdyby se měla vytvořit jen kostřička s pár článkama do roka - kdyby Man samo chtěla...
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Margarit Black » pon úno 27, 2012 1:23 pm

Taaak, já klikla teda na to, aby byl na LoSu, ale upřímně, mně je to úúplně fuk, kde bude:) hlavně, ať někde JE:)) max si dám do záložek další web:) do takových věcí, jestli se to bude prát s DV nebo tak, kecat nebudu..jako čtenáři budu spokojena, s oběma variantami:)
I have a dream, a song to sing,
To help me cope with anything,
If you see the wonder of a fairy tale,
You can take the future even if you fail...
(part of ABBA song)
Margarit Black
VIP Member

Příspěvekod Eternity » pon úno 27, 2012 1:36 pm

a co to vlastně obnáší, samostatně a co součást Losu?
Man, kolik peněz? (pokud je to trochu rozumné, klidne se budu podílet. nikdy mi to nevadilo, ani ve FM ne v dobách krize. a to i bez krize. jako společná hračka, společná platby.)
a kolik práce? co je náročnější pro spravování? tedy pro Tebe. je rozdíl v editaci? tedy pro nás, článkaře? nebo je to třeba v samostatném tak, že na začátku víc práce a pak to jede skoro samo? je něco, co by bylo pro tebe lepší - pracovně, na čas a tak? mě nevadí se třeba něco naučit nového, ale zase abych to pobrala.
a jak píše Beuš - kolik bude článků? přání, možná doběhne sčítání lidu a domů na LoS, ne? já si myslím, že spíš dám dohromady nějaký článek bláznivý, kdy mi něco z obrázků bude připomínat vzdáleně něco, někoho z LoSu. nemyslím, že zvládnu jako Storm hlídat a popisovat dění v sídlech a tak.
je fakt, že když by to bylo tu a tam něco, je asi zbytečné na to zakládat vlastní web...
„Jakýkoli náhled na realitu, který není zvláštní, je lživý.“ Nail Gaiman
Eternity
VIP Member

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

Příspěvekod yohannka » pon úno 27, 2012 1:59 pm

já popravdě nevím, asi vážně hodně záleží na Styx, protože jí to určitě nemusí být příjemný, když jí takhle - ač né přímo do DV - vpadnem do zelí. Mě by to asi nepříjemný trochu bylo, kdybych byla v její situaci. Ale je to tak jak říkáte. V pentu toho zas tak moc nevychází, ale občas si určitě konkurovat budeme - např. ve článcích o chatech.
Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí...
- Solomon Short -
yohannka
VIP Member

Příspěvekod Manori » pon úno 27, 2012 3:31 pm

Dobře, ještě se to pokusím rozepsat, co by to znamenalo v reálu ty varianty.

A - Pent jako SOUČÁST LoSu
- v menu na chatboxem by byla záložka Pentagram (pod DV)
- rubriky by byly vidětelné, až by se kliklo na onu záložku - v podstatě zrcadlově stejně, jako to má ted Storm a DV

Výhody:
-vše v jednom, tedy přímo na portále byste měli jak DV, tak Pent články, tak upozornění a věci z LoSu, odkaz na samotný los-forum,chatbox.
-pro mě rychlejší varianta, jen přidám další sekce a kategorie a rozdám práva redaktorům.
-tím, že je to v LoSu, neřeší se reklama na webu, neativita, díky plus programu.

Nevýhody:

-chaos- ten hlavně, protože nejsem schopna technicky výrazněji odlišit od sebe články DV, Pentu nebo mé losácké pindy. Prostě to bude vycházet na titulce všechno dokupy přes sebe.
-pokud se přispívání do Pentu rozjede ve větší míře, může nakonec na vlastní web dojít a pak je zdlouhavé kopírovat již stávající články než prostě začít zgruntu pořádně
-pro cizí čtenáře to může být extra matoucí - chcou číst Pentragram a skončí na losu. (otázka - kolik cizích lidí Pent čte?)
- pokud bude dost článků, resp, dost článků náročných na objem dat (obrázky atp.) zatíží to LoS - na přenosu dat při zobrazování hlavně(ale plus program dává slušnou rezervu)

B- Pent Samostatně
-na vlastní doméně (např. pentagram.hys.cz)
- je možný propojit Los a Pent bannery, případně odkazy (klidně i v menu, po kliku budete přesměrováni na web Pentu), případně v menu vlevo obrázek-banner, jak jste byli zvyklí na ankety loscarů - nemusíte se bát, že byste se z LoSu jedním klikem do Pentu nedostali.
-možno dokoupit plus program, pokud by byl velký objem dat, traffic(tedy,kolik lidí a co si zobrazí - pokud se budou dávat obrázky, samozřejmě přenos dat narůstá)
-odkaz, co endora nabízí: http://endora.cz/vlastnosti (základ je endora free, los běží pod endora plus -což je cca 200kč na rok)

Výhody:
-samostatný web-tedy vlastní vzhled, rubrik kolik a jak budeme chtít
-pro cizí čtenáře přehlednější
-nebude se to motat do DV a zpráv LoSu
-Je možno natáhnout chatbox, který je tady na losu i do Pentu - ten stejný, tedy co napíšete tady, objeví se na Pentu.
-případně je možné zařídit RSS kanál, takže na Losu v okýnku se budou zobrazovat novinky v Pentu (to jsem nedělala ještě:D tak snad bych to zvládla nastavit)
-další vychytávky, tak jak je vymýšlím pro LoS

Nevýhody:
-chvíli zabere, než to připravím, technický základ je poměrně rychlý, doladování vzhledu, doinstalování vychytávek a rubrik pak je na dýl
-pokud nebude vycházet něco pravidelně, je to možná zbytečný luxus
-nebude to už všechno pod "jednou střechou", hlavně pocitově
-bez plus programu poběží dole reklama - je to malá lišta
-může se stát, že dosáhneme na strop limitům přenosů dat (jak se nám tady na losu povedlo docela lehce, ono se to nezdá),
-bez plus programu musím dělat ručně zálohy, endora negarantuje pro free hosting zálohy.

Pro redaktory:
-v obou případech stejné vkládání článků - budete pracovat v joomle, at už na losu, nebo v samostatném webu.
-je to lehčí - nemusíte tagovat, ale pracujete jako ve wordu (zarovnání, tučně, kurzíva atp.)
-vkládáte obrázky pomocí odkazu - nenahráváte na web, ale někde k sobě si (obrazek.cz, imageshack.us atp)
-nemusíte se bát, že zrušíte los nebo Pent, do administrace k instalaci a změnám redakčního systému se vůbec nedostanete, maximálně ztratíte článek, pokud mu nenastavíte rubriku (není problém ho dohledat)
-udělám vám návod, jakmile se bude vědět, co a kde:)
-v případě nového webu nová registrace, pokud zůstaneme na losu, fungujete ze stávajícího účtu, který už máte (jen vám ho vylepším:))

Poznm.momentálně není nainstalován modul na vkládání videí z yt pro portál, takže to bude trochu sranda, ale dá se to zvládnout, přiinstalováním modulu pro videa). Odkazy jako takové fungují bez problémů.

Poznm.2 bohužel nejde udělat fígl, že by se nainstaloval samostatný systém pro pent a vnořil se do losího webu pod jednu doménu. na adrese smí být jen jeden redakční systém (resp. LoS je rozlezlý, takže to nejde, navíc propojený s forem)

K dotazům Et.
-viz odkaz výš na endoru, pokud by se připlácelo, je to 200 (resp. myslím 192,-) za rok za doménu. (čili 200,-los, 200 pent na rok)cena není hrůzná.
-víc práce je samozřejmě s novým webem - jsem ochotna do toho jít, pokud bude trpělivost než to rozjedu a hlavně pokud bude něco vycházet (což chceme, když Pent zachraňujeme). dál je údržba v podstatě v zálohách, případně srandičky jako padající vločky a tak..s plus programem odpadnou strachy, že web krachne bez zálohy - garantuje se záloha z předchozího, max.z posledních tří dní, čili ztráta dat je minimální.

A určitě není Pent jenom o LoSu, ale více všeobecný, myslím že netřeba se omezovat - dění na LoSu bych opravdu apriori nechala Storm a DV. Proto taky vychází. Pent by měl být všeobecný, ke čtení i pro ty, co na LoSu nejsou, na to nezapomínejme.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
Manori
Site Admin

Příspěvekod Beatrix » pon úno 27, 2012 3:50 pm

Tohle je tak zas... situace... Podle mě nebude vycházet dost článků na to, aby se zakládal vlastní web, ale bude jich vycházet "moc" na to, aby v tom byl totální bordel a zapadaly prakticky všechny důležitý informace co by byly zveřejněný a články Storm. :Gl*

Ta frekvence bych počítala fakt článek - v dobrým období dva - týdně, ale i tak právě díky přehlednosti...no.. Příspěvek su samozřejmě ochotná připlatit, kdyby na to došlo.

No kdybych byla já Styx, tak by mě to doslova sra... kardinálně :pii Tam vloží jeden článek, já vydám čtyři dotazníky a drb má v tahu. Ani nemluvě jak to bude vypadat třeba pokud budou zase LoScars - upoutávky, do toho info o hlasování, do toho nějakej drb a další dva plakátky... :o

Adresy webu a prokliky bych moc neřešila - kdyby se dalo to okýnko s oznámeníma a banner, tak je to zhruba stejně velkej problém, jako se teď podívat do foora, takže žádnej. Ale opět - má to cenu?

EDIT: Taky je samozřejmě možnost, že Pentagram "ubere" a nebudeme vydávat "tolik" článků. Tudíž jen blahopřání, sem tam recept a dejmetomu ten advent, prostě to víceméně utnout už takhle vědomě. Momentálně su v situaci, kdy je to taky možnost. Ono máme spoustu možností prezentovat se třeba na nástěnkách ve fooru caffeepauzama, vtípkama a tak, takže to nemusíme komplikovat přes časopis.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Manori » pon úno 27, 2012 3:56 pm

No, pokud Loscaři budou, tak to se pak budou jednotlivé časaky a los přebíjet..už tak jsme se musely domlouvat, abychom si takhle neodpalovali první pozici na hlavní stránce navzájem.

právě, propojení a to, že by vám to jako utíkalo pryč, toho se nebojte. Jestli to má cenu, to je otázka do pléna:D proto se bavme - dokud se nedohodnem napevno, tak nic zakládat, přesouvat nebo měnit nebudu ;) :smich: nejsem diktátorskej admin ehm. :pplz:
Manori
Site Admin

Další

Zpět na Pentagram