Salonek

Moderátor: Styx

Re: Salonek

Příspěvekod Styx » čtv bře 22, 2012 9:32 pm

+za chvilku opravdu ladně vstoupí Styx, doprovázená velkým bílým tygrem, který při pohledu na cizince varovně zapřede. Styx ho pohladí po krku a zvíře se ihned uklidní, ale nespustí oči z Magnuse+ Dobrý večer. Co vás ke mně přivádí? +všimne si, že je celý promočený, tak zavolá skřítka a přikáže mu postarat se o pánovy svršky a přinést něco suchého na převlečení. Failon se během chvilky vrátí s čistou košilí a odnese mokré oblečení+ Oblékněte se, prosím, ať nenastydnete +Styx kouzlem posune křesla ke krbu a vybídne ho, aby se posadil. Sama si taky sedne, Nero si lehne k jejím nohám a modrýma očima ostražitě pozoruje hosta+ Co si dáte k pití? +zeptá se a přitom si ho pozorně prohlíží+ Neviděli jsme se už? Nejste vy ten silák, co se oháněl v Guns obouručnými meči?
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » čtv bře 22, 2012 9:39 pm

Skřítek: + Stojí čelem ke krbu a skřítkovu přítomnost sotva zaznamená. Vůně čaje k němu zavane a on usrkne z hrnku neznámou tekutinu. Tmavší než medovina, hořčí než pivo - snad nějaké byliny. Shledá nápoj dobrým a nechá ho kolovat svými žilami.+

Styx: +Skloní se k hluboké pokloně, když žena vejde.+ Bohové s tebou, paní. Díky za vlídné přijetí i za starost o mne.+ Nechá si od skřítka odnést svršky a posadí se naproti ní.+ Přicházím do těchto končin za posláním, které není nikterak radostné a neslibuje žádné hrdinské činy. V kraji zvaném Moranské vrchy, nacházejí se mohyly, kde spočívají kosti mého otce a čtyřech bratrů. Nikdo z mužských potomků našeho rodu dosud nad nimi nezapěl smuteční píseň a nepomstil se vrahům. V této záležitosti přicházím a žádám vás, paní, o volný průchod vaším panstvím.+ I on si ji při své řeči pozorně prohlíží.+ Ano, jsem to já...Měli jsme tu čest. Dal bych si roh řádné medoviny...
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » čtv bře 22, 2012 11:16 pm

+vyslechne si ho pozorně+ To je mi líto, že vás sem přivedl takový smutný osud... ale... jste si opravdu jist, že ty vaše Moranské vrchy se nacházejí zrovna na mých pozemcích? Co vím, od nepaměti se tomuhle místu říká Orlí skála. Taky si nevybavuji nikde žádné mohyly +zapochybuje, že je na správné adrese+ Odkud jste sem vlastně přišel, pane.. ? Já jsem Styx Clermont-Mézières +představí se+ Roh medoviny? Ehm... to opravdu nemám +zatváří se nešťastně+ Ale mohu vám nabídnout třeba skotskou, nebo koňak. Anebo víno?
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » pát bře 23, 2012 9:02 pm

Styx: Jsem Magnus Arnar řečený Ostrý meč. Paní Styx..Orlí skála bylo to první na co jsem dostal jistý odkaz. Dle všeho Orlí skála je součástí Moranských výšin...tak zvaných od devítiset let podle kalendáře křesťanů. Buďte si paní jista, že bych nikdy nepřekročil hranice vašeho území, kdybych neměl jistotu. Nejsem dobyvatel jako byl můj otec a bratři ač mé přízvisko k tomu vede myšlenky. Žádám vás o podporu, abych mohl kraj projít. Mohyly náš národ staví nenápadné, jen zhluky kamení. Snad možná jste nikdy okem nespočinula na nenápadných hrobech.
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » pát bře 23, 2012 9:59 pm

Slečna +opraví ho s úsměvem+ Pokud jste si tedy opravdu jist, že kosti vašich předků jsou pohřbeny na mých pozemcích, nebudu vám bránit v tom, abyste je našel a odnesl si je do své země. Ctím mrtvé +když sám neřekl, co bude pít, nalije jim červené víno+ Jak jste vůbec zjistil, kde jsou vaši příbuzní pohřbeni... podle nějakých starých dochovaných pramenů? +podá mu sklenici s krvavě rudou tekutinou+ Přicházíte zdaleka? A co jste vlastně zač? +vyzvídá+ Omlouvám se, že tak vás zpovídám, ale pokud se budete pohybovat v mé blízkosti a na mých pozemcích, ráda bych o vás něco věděla. Jsem opatrná, občas se tady totiž potloukají podezřelá individua.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » pát bře 23, 2012 10:18 pm

Styx: Chápu vás a ukojím vaši touhu po vědění o mně.+ Pozvedne číši a připije na její počest.+ Skvělý mok, slečno. Jakoby v něm slunce samo jásalo. Pocházem ze Švédska a mým současným domovem je Island. Jsem ze starodávného rodu vikingů a mým prapradědem byl Beowulf. Krev má je královská a znovu se vám tí,m zavazuji k čestnému jednání. Vaše opatrnost je však na místě žijete-li zde sama. Můj otec a bratři zde našli věčné spočinutí s naprostou jistotou. Zemřeli rukou mého strýce Olafa Haakona, jež pak pojal za ženu mou matku. Od matky ten příběh znám, neb v té době byl jsem jen malým chlapcem.+ Zatímco mluví, hledí upřeně na Styx a jeho tvář je jako z kamene.+
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » sob bře 24, 2012 1:47 am

+pozorně poslouchá jeho příběh, chce vědět, s kým má tu čest+ Viking? +řekne překvapeně+ Už jsem slyšela mnohé o vašem národu a přiznávám, velice mě to zajímá +začne si ho prohlížet s probuzeným zájmem+ Je mi to líto, jaký osud potkal vašeho otce a bratry. Proč se vlastně váš strýc dopustil bratrovraždy... kvůli vaší matce? Budu se snažit vyhovět vám při hledání jejich hrobů. Pokud byste potřeboval jakoukoliv pomoc, jsem vám k dispozici +nabídne mu velkoryse+ Kdo to vlastně byl, ten Beowulf? Skandinávská mytologie mě od jisté doby fascinuje +poposedne si k němu blíž, aby jí neuniklo ani slovo+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » sob bře 24, 2012 1:05 pm

Styx: Jsem vám velice zavázán. Můj strýc se dopustil bratrovraždy z prostého důvodu - chtěl trůn a mou matku k tomu. Nemaje jiných hrdinských činů, pokládal tento za největší. Zlákal otce s bratry na výpravu, jež slibovala velké bohatství a slávu v Síních našich otců.+ Škubne koutkem úst, jakoby se pokoušel o úsměv. A protože vidí živý zájem v očích své hostitelky, přihne si vína z číše, uvelebí se v křesle a pomalu začne.+ My Vikingové žijeme v severních zemích. Jsme celou svou duší válečníci, dobyvatelé a drakobijci. Já osobně mám draky rád, ač můj prapředek Beowulf jednoho velmi slavného zabil.Nebyl to však jediný jeho slavný čin. Ještě dříve zbavil vejvětší hodovní síň Heorot obávané příšery Grendla. Můj praděd byl vzrůstu nevelkého a obličej měl znetvořený od útoku divokých včel, však v jeho hrudi bilo srdce, které nás všechny naplňuje nadějí, že i nevelký muž může vykonat veliké činy...
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » sob bře 24, 2012 10:03 pm

+poslouchá jeho smutný příběh+ Je to opravdu tragédie. Co říct... hřích bratrovraždy je bohužel starý jako lidstvo samo. Proč zabil Kain svého bratra Ábela... proč byl Remus zavražděn svým dvojčetem Romulem? Závist, touha po moci, zbavení se soka +pokrčí bezradně rameny+ To je opravdu zajímavý příběh. Zdá se, že jste potomkem slavného rodu válečníků, jistě jste hrdý na své prapředky. Dobýváte svět ještě i dnes, nebo to, co se vypráví o Vikinzích, jsou dnes už jenom legendy? +je trochu opatrná, nebyla by nadšená, kdyby pravým důvodem jeho návštěvy bylo dobýt Orlí hnízdo:)+ Slyšela jsem, že Vikingové byli ztělesněním cti, odvahy a statečnosti. Vyprávějte mi o nich i o sobě, prosím +projeví vážný zájem+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » ned bře 25, 2012 11:12 am

Styx: Ne...já svět nedobývám. Vybojoval jsem své království na Islandu a netoužím po dalších. Mohl bych se pyšnit mnohými hrdinskými činy, ale cítím se z boje již unavený. V našich národech jsou otco - či bratrovraždy považovány za běžné. Jsem do dnešních dnů mile překvapen mou matkou, která mne nezabila, když pojala za muže strýce Olleho. Vikingové jsou hrdí a také nemilostrdní - nejen k druhým národům, ale i k sobě. Matky zabíjejí své děti proto, aby jiné jejich dítě snadno dosáhlo trůnu, synové vraždí otce...Ovšem, to bývalo spíš před lety. Dnes již takových sklonů příliš nemáme. Nejslavnější z žen vikinzkých - Brinhyld byla tak krutá, že i já jsem se jako dítě budil v noci hrůzou, aby snad nebyla mou matkou. Od té doby, co jsem slyšel legendu o ní, věděl jsem, že mé činy budou hrdinské, ale nikdy ne kruté...
Magnus Arnar
Mág

PředchozíDalší

Zpět na Komnaty Styx