Komnaty Magnuse Arnara

Moderátor: Styx

Re: Komnaty Magnuse Arnara

Příspěvekod Magnus Arnar » čtv dub 26, 2012 10:11 pm

+Je skutečně skoro k polednímu, když se Viking probudí. Protáhne se, stane a přejde k oknu. Bouře ustala a slunce se opírá do okenních tabulek. Otevře okno a nechá na sebe proudit přece jen chladivý vzduch zvenku.
V žaludku ucítí nepříjemný pocit a hnán tímto pocitem, rychle oblékne košili a vydá se hledat kuchyň. Jest zdatným stopařem, takže po čichu nalezne brzy kýžené místo. Sleduje skřítky se zájmem a nakonec již známého služebníka požádá, zda by mu dal něco ke snídani.+

Skřítek: Paní je již vzhůru?
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » čtv dub 26, 2012 11:18 pm

+skřítkové nenechají hosta stát tam o hladu :D , ale hned, jak vstoupí, pozvou ho ke stolu a naservírují mu tácy s typickou anglickou snídaní+ Ano, paní už vstala +odpoví jeden úslužně+

Anglické snídaňové menu:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » pát dub 27, 2012 10:12 am

+Spokojeně prohlédne stůl přeplněný dobrotami, ale nic si zatím nevezme.+

Skřítek: Prosím, řekni jí, že by mě potěšilo, kdyby posnídala se mnou.
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Failon » pát dub 27, 2012 1:55 pm

Jak si přejete +skřítek se mu ukloní a jde vyřídit vzkaz+
Failon

Příspěvekod Styx » pát dub 27, 2012 2:04 pm

+je akorát připravená k odchodu, když jí skřítek odevzdá vzkaz. Pošle ho pryč, ještě se pořádně zkontroluje před zrcadlem, aby byla dokonalá :mrgreen: a pak vyrazí do jídelny. Vstoupí a uvidí Magnuse sedět za stolem. Usměje se a přisedne si k němu+ Dobré poledne. Takže už jsi vzhůru? Doufám, že se ti v mém domě dobře spalo +natáhne se po konvici s horkým čajem a nalije si plný šálek+ Mohu ti nalít? Nebo bys chtěl radši kávu... nebo něco jiného?
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » pát dub 27, 2012 4:44 pm

Styx:+ Přičichne ke kávě.+ O tomhle omamném nápoji jsem slyšel hotové legendy. Prý pochází od bezvousých z východu. Rád ochutnám. V Byzanci jsem slyšel, že navozuje příjemný stav a zaostřuje mysl...+ Když se Styx posadí, pustí se Magnus do snídaně.+ Ano děkuji, spalo se mi skvěle. Jakoby kouzlem mám mysl pročištěnou a osvěženou. Celý dům je protkán tvou mocnou magií, paní. Je to velmi příjemné. A ty? +pohlédne na její dokonale upravenou tvář+...tys spala dobře?
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » pát dub 27, 2012 7:29 pm

Tys ještě nikdy nepil kávu? Tak to musíš ochutnat +nalije mu horký nápoj a místnost provoní lákavá vůně+ Je to opravdu lahodný mok, navodí příjemné pocity, protože má skvělou chuť, zlepší náladu a povzbudí tě. A krásně voní +nandá si na talířek vajíčka a slaninu a nabídne i jemu, ať si vybere, na co má chuť+ Doufám, že ti pravá anglická snídaně bude chutnat +pustí se s chutí do jídla+ Já jsem spala výborně. Uspával mě tvůj zpěv, který se tajemně rozléhal po hradu +usměje se+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » pát dub 27, 2012 8:35 pm

Styx: Slyšela jsi mě zpívat? Mí bratři se vždycky smáli, že přivolávám Regnarok..+zasměje se a nabere si také pořádnou porci vajec se slaninou.+ V tomto se naše snídaně příliš nališí. Slaninu i vejce znám dobře. Ovšem káva jest mi neznámá...+okusí ten omamný nápoj a na chvíli spokojeně přivře oči.+ Skutečně - vše, co jsem slyšel, i co si řekla, jest pravdou. Je to magický nápoj. Jako bych cítil krev v žilách kolovat jako horkou řeku..
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » pát dub 27, 2012 9:43 pm

Slyšela. A moc se mi to líbilo. Ráda bych si jej zase někdy poslechla (představuji si, že to byl takový ten hluboký mužský zpěv jako v Návratu krále ten Aragornův) Regnarok? Co to je? +nalije si do černého čaje trochu mléka a nasype cukr a pak si jej téměř rituálně ochutnává+ Ještě zdaleka jsi neobjevil všechna kouzla a magii tohoto místa +poznamená, když vychvaluje tu kávu+ Kdy chceš vyrazit hledat ty hroby?
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » pát dub 27, 2012 10:02 pm

(ještě mnohem hlubší a tajemnější :D )
Regnarok? To znamená, že nastane konec světa, když nás bohové opustí a přestanou chránit. +nandá si tam ještě více slaniny a opečeného chleba.+ Bouře už utichla, mohli bychom vyrazit už dnes. Pokud tedy nemáš něco důležitého k vyřízení... kolem vlkodlaka, nebo tak. Já jsem připraven...
Magnus Arnar
Mág

PředchozíDalší

Zpět na Komnaty Styx