Tir: No, to je ovšem zajímavá myšlenka. Obložím si tě melounem jako přílohou a pak tě celou láskou sním...ale spíš tě radši budu jen okusovat a líbat, abys mi dýl vydržela...+sděluje zamilovaně a cpe si do pusy kus pirohu a stihne ještě poplácat zadeček vrtící se.+
Fab: nechci okousat. jenom žižlat... kňučí jako obvykle. a usedne na deku a vrhne se na meloun. hltá a občas střílí pecičkama po okolí. chtělo by to někde nakoupit i žluté melouny... mňam...
Ten, co mi kouká přes rameno, je Matouš. Jářku někde lítá.
Tir: To si ještě rozmyslím..+zacvaká zubava výmluvně a taky se pustí do jídla.+ Melouny budou, jestli se nám podaří zakotvit v nějakém přístavu a jestli nás nepřepadnou piráti a nebudeme mít mořskou nemoc a neztratíme plachtu...+vyjmenovává katastrofy a sune se k ní.+
Fab: kvičí a kope, ale Fab ji drží za obě nohy. Tir se svalí ze sedu do lehu, neb jí nožky nadzvedne a ona se neudrží. chechtá se a bojuje. ale smích jí bere sílu a razanci. s tebou se bojím jedině tebe!
Tir: +Lochtá ji teď všude a pere se s ní jako se štěnětem.+ Teda..taková podpásovka! Bát se mě! A máš vůbec dost odvahy vydat se se mnou na otevřené moře vydána napospas všem živlům? +hlásá hrdinsky. +
Fab: je už celá usmátá. ale ještě se trochu brání, i když to ztácí grády. tys největší živel! ale já jsem velice odvážná! pak zakňučí. ty mě lochtáš a já se z toho počůrám...