Molly. odloží dorty a pár jich odebere a zbytek odnese bleskově do lednice v kuchyni společné. právě proto jsem koupit tohle. vydrž, Moll, hned jsem zpátky. tohle by je měla na chvíli zadržet. a vážně je hned zpět. tak co mám nakrájet, mocná veltelko?
Sam: +Než se Sam vrátí ze společné kuchyně, připraví v té jejich ingredience na slibovanou krmi.+ Tak nakrájej cibuli, papriku a pórek. Nadrobno, lásko! +zavelí a jme se zpracovávat maso. Občas po Samovi koukne a usmívá se, jak mu to moc jde.+
Molly: chopí se úkolu jako chlap. rychle a přesně seká zeleninu na jemno. a neb si chce zachovat všechny prsty, teď zrovna po Molly nekouká. hotovo! nadrobno, lásko. utře si ruce do utěrky, přinese zeleninu v misce a chvilku podepře Molly zadeček. kouká jí přes rameno, co dělá a oňuchává jí ouško.
Sam: + A Molly jeho počínání dělá moc dobře, ale dělá, že se soustředí na práci...a taky si chce zachovat všechny prsty. Nakonec hodí ingredience na pánev a okoření. To už je o Sama opřená, nechá se ňuňat a občas směs zamíchá.+
Molly: hmmm, to voní... spokojeně konstatuje a není jasné, zda myslí Moll, nebo koření. už se těším. co budeme pít? odlepí se od ní a má aspoň zase možnost si ji prohlížet. mám dojít pro víno?
Sam: +Málem upadne, jak se Sam hne .+ Jo, víno bílé, suché a lehké. to se k tomu bude hodit...+konstatuje, když vdechne vůni jídla a zamyslí se nad kombinací jako nad lektvarem.+
Molly: dobrá tedy... jak říkáš, stane se. zase bleskově vyběhne pro víno, vezme do každé ruky láhev. tak tady to je! jde k Molly a obejme ji a políbí rychle, aniž by odložil láhve. potřebujeme ještě něco?
Sam: +Směje se, jak je rychlej a pozornej.+ Ještě příbory, talíře, náladová hudba a intimní osvětlení...+vymýšlí si.+ A můžeme stolovat...+a taky ho rychle políbí.+
Molly: bleskově plní pokyny. zapálí svíčky a zhasne světlo - ale pak zase rozsvítí, neb Molly ještě potřebuje vidět na servírování. pustil bych asi... Nat King Colea? co ty na to? takový retro?
Sam: +Zvládne servírovat i při svíčkách. Hudba jí hrozně romanticky naladí a tak usedá ke stolu naproti Samovi tak trochu naměkko.+ Přeju ti dobrou chuť...vlastně poprvé společnou tady...