Fab: Ohnivákova reakce stejně jako aplaus publika se Tir moc líbí. nakloní se k publiku a políbí ho a hladí ho po bříšku. pak se otočí směr koupelna. možná bys mi mohl pomoct s umýváním... za odměnu... nevíme jistě, jestli má odměnit ji za divadlo, nebo je to pro něj odměna, že tak pozorně sledoval představení
Ten, co mi kouká přes rameno, je Matouš. Jářku někde lítá.
Tir: +Je mu celkem jedno, za co ta odměna je.+ Jo...jasně...pomáhat...+je ještě zpitomělý z divadýlka, ale další vystoupení si za žádnou cenu nechce nechat ujít. +
Fab: tak pojď do koupelny a umyješ mě, jo? ukáže si na bábovičky obílené. hlavně tady... a kde budeš chtít... pohladí ho po krku a rameni. a vstává z postele a míří směr koupelna.
Tir: Teda, jak to, že jsi tak upatlaná? + okukuje zblízka bábovičky, ale ty mu utíkají, tak se sune za nimi do koupelny. Namixuje vodu a posadí Tir na vanu.+ Hezky počkej, až se napustí voda. Žádný srchování! To chce pořádnou koupel!
Fab: hádej, zvrhlíku! uteče do koupelny. myslela jsem rychlá sprcha a pak že bude nějaký výlet... ohrnuje ret. a máchá rukou pod proudem vody z kohoutku. třeba k vodě... koupat se...
Tir: Zvrhlíku? Jak to říkáš svému Fabískovi?+ smutné oči , ale jak slyší o výletě k vodě, okamžitě vypustí špunt, vypne vodu u vany, popadne Tir do náruče a nese ji pod sprchu.+ To máš říct hned...takový důležitý informace!
Fab: no jsi prostě můj zvrhlík, zvrhlíček culí se a pohladí ho po tváři. to říkám hned... drží se ho, jak ji nese. vezmu si jen spodek od plavek a obrovskej slamák, jak kolo od vozu... kam půjdeme? máš nápad na pěkné místečko?
Tir: Občas zvrhnu hrnek s kafem nebo odpadkáč v kuchyni...+spokojeně se jí culí do vlasů.+ Plavečky a slamák? Hmm...tak to bude chtít nějaké velmi opuštěné místo...+rozvažuje+...no, znám jednu takovou plážičku...spousta mikrojezírek s mořskými potvůrkami...a pak taky písek a pak taky dobře schovaná lodička...co myslíš?
Tir: +Nějak ji zapomene pustit z náruče, i když už stojí u sprchy. + Ty si hrozně vymýšlíš, miláčku...písek, koláčky a meloun...tak to budeme muset jinam. Ale kdybys chtěla, mohl jsem ti ukázat spoustu krásných mořských živočichů...a nebo radši ne...budu tvůj jrdiný živočich! Co někde v Řecku?...Hmm?