(blátotlačka - cože? potřebuju průvodce, stopaři...)
Fab: ohňostroj ji zasáhne ve chvíli, kdy se jí přitulí ke krku a cítí jeho přerývaný dech. taky chytá dech a má zavřené oči a slastně se usmívá. když se jí vzdálí natáhne jenom pomalu ruku a hladí prostěradlo a sune dlaň tam, kde myslí, že ho najde, aby se ho dotkla a ujistila se, že tam je.
když slyší jména Beatrix a Molly - vytřeští oči do stropu, moc si neuvědomuje, o jaké osoby konkrétně jde, ale připadá jí to trochu moc ženských jmen, co říká, na to že právě vstal z jejího klína. na chvíli ji zamrazí: "náno blbá - vždyť ho vůbec neznáš a myslíš si, že je tu jen pro tebe! jako naprostá naivní husa se vyspíš s někým, kdo hodí pár cukrbliků a pohladí tě po zadku!" - rve jí to srdce a nechce tomu uvěřit, ale probere jí to rychle a rychle si na posteli sedne a kouká na Fabiena, rozčílená, s pootevřenou pusou a nakrčeným čelem.
jaký ženský? co - nechci být? to myslíš, že jdu s každým... jen tak...? zírá na něj a vrtí hlavou. jak nechci být? co - bydlet? pomalu jí začne docházet význam jeho slov. rozčílení ji nepřechází. dojde jí, že snad ani nemusí pochybovat o něm, ale že on pochybuje o ní! jak si to může ten... mmhhmmrrrrr!!! dovolit, po dnešní noci? po tom co se stalo právě před chvílí? - má chuť ho uškrtit, pak jí je to hned zas líto, že by si ho rozbila... A KONEČNĚ JÍ TO DOJDE: on to neví. jenom tuší, není si jistý, protože mu to neřekla. a on se bojí - bojí se, že ho nechce! - to je jí strašně líto, že se tak trápí - a hlavně zbytečně.
Fabiene, vezme ho za ruku, políbí ho do dlaně a přitiskne si jí na tvář. třese se jako ratlík a musí se zhluboka nadechnout. protože něco takového říká - a myslí vážně - muži-partnerovi poprvé. mě je jedno, kde bydlíš. já mám kde být - Miracles je dost velký i pro moje návštěvy. ale to je jedno. poslochej mě.dívá se mu do očí a myslí, že to asi neustojí. Fabienku, já tě miluju. a chci tě vidět dnes v noci. a nepočítej s tím, že jenom vidět - tak lacino se z toho nedostaneš! a jestli po tobě Bea nebude házet nádobí, ale budete se k sobě mít, tak ho po tobě budu házet já! a vůbec! zaplaším všechny ženský kolem tebe! já jsem tě náhodou na plese viděla, jaks je oblboval! už se stydí, kolik toho na sebe zase řekla, je celá rudá a zadýchaná - tentokrát z jiných důvodů, než minule . a jak neví. co dál, přestane se mu dívat do tváře, stočí se do klubíčka a otočí se k němu zády.
(a může být rád, že Tir neslyšela, jak se o ní na plese bavil s Tonym - to by asi fakt dostal p hubě - já jsem si to včera čtela )