Zahrady a les

Tvrz Wenai a Ještěreny...

Moderátoři: Syriana Spinnel, Wenai Lafayette

Re: Zahrady a les

Příspěvekod Marigold » pát pro 03, 2010 12:44 am

+Zastaví se vedle ní a zamračí na sáňky co opravdu vypadají že za chvíli odjedou někam do prostředka jezera a utopí se. Po celém těle jakoby ho mrazilo a zima za to nemůže. Přitáhne si kabát a srazí čepici víc do čela+ Jistě že chci! +řekne rázně, statečně+ Nejsem přeci nějaký stará bábovka co se bude bát pár zborcených stěn +natáhne k ní dlaň+ Vezmeš mě za ruku? +zaškemrá, ale koutky mu cukají v úsměvu+
Marigold
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » pát pro 03, 2010 12:51 am

+chytne ho za ruku+ Jasně. Tak jdeme. +vejdou mezi ruiny a tam je naprosté ticho a sníh na zemi jako by napadal v nějakých zákrutech a vlnovkách+ To nejsou jen rozbořené stěny. +přejede kolem jedné rukou, ale nedotkne se jí+ Vypálili to tu v patnáctém století, protože můj rod a ještě jeden bojovali o nějaký pramen mládí, co tu měl údajně být. +rozhlíží se po starých stěnách a celou dobu mluví šeptem+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Marigold » pát pro 03, 2010 1:13 am

+Svírá ve své její teplou ručku+ Já vím že ne. Je to strašidelné a vzrušující místo, jen si snažím dodat odvahy +prohlíží si zvláštně navátý sníh a sleduje jak trochu podivně se Wenai chová+ A myslíš že tu ten pramen mládí skutečně je? +koukne na zem jakoby mohl prohlédnout vrstvou sněhu a hlínou až někam dolů k bájnému prameni+ Já nikdy v prameny života nevěřil. Ano, klidně může existovat pramen který vrací mládí a zdraví, ale už to dávno není pramen života, ale pramen smrti, protože pro něho zemřeli stovky nevinných lidí. Nebo možná +zvedne hlavu a prohlédne místy kde by měla být střecha na šedavé nebe+ takoví pramen vrací mládí a zdraví právě proto že si bere životy těch co o něj bojují.
Marigold
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » pát pro 03, 2010 1:23 am

+koukne na něj+ Ale to je zajímavá úvaha... nikdy mě nenapadlo, nad tím uvažovat takhle, že by se tím živil. +zamyslí se+ Ale stejně tu takový pramen není. Hledalo ho tu už spoustu lidí. Je fakt, že tohle místo léčilo, ale po té noci, co tu byla ta bitva se jakékoliv léčebné síly vytratily. A zbyl jen vztek a ani ten už není tak silný. +nakopne sníh až se rozletí a sleduje jak se sněhové krystalky vrací zpátky do původní pozice+ Tady by asi nešel postavit sněhulák.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Marigold » pát pro 03, 2010 1:31 am

Pramen života se ale podle legend zjevuje jen vyvoleným a potřebným +podotkne, on by to měl vědět živí se tvořením legend+ Možná naopak by tohle místo toho sněhuláka potřebovalo. Třeba se jen zlobí na lidi za to že si ho nevážili a zabíjeli se k vůli němu. Možná mu vadí že ho zbrodli krví, tak se jen brání. Možná by ho sněhulák rozveselil a poznalo by že ne všichni lidé jsou chamtivci bez citu a svědomí +polemizuje nahlas, ale rychle to ze sebe setřepe, tu filosofickou náladu+ Máč pravdu na sněhu co si sám pobíhá z místa na místo se nic stavět nedá.
Marigold
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » pát pro 03, 2010 1:35 am

Ale je to zvláštní, jako malí jsme si tu hráli všichni tři. Bylo to jediný místo, kde jsme se snesli a nevjeli si do vlasů. +sevře jeho dlaň+ Pojď musíme jít sáňkovat. +vyvádí ho z tama ven k těm sáňkám, které leží úplně klidně na sněhu+ Musíme toho dneska ještě spoustu stihnout. +usměje se na něj+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Marigold » pát pro 03, 2010 1:58 am

Tři? +podiví se+ Mluvila si o bratrovi, máš snad ještě jednoho sourozence? Nebo myslíš matku? +vyptává se na její rodinu+ Kam tak spěcháš? +řekne, ale nechává se odvádět pryč+ Nemusíme dneska všechno stihnout, zítra je den také. A pozítří a potom taky. Copak se někam chytáš? Nebo naopak se chystáš mě přeci jen hodit do té kobky? +trochu jí škádlí+
Marigold
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » pát pro 03, 2010 11:22 am

No... Se sestrou. Mám ještě sestru, jmenuje se Phillipa, ale neviděli jsme se už +zamyslí se+ čtyři roky, spíš dýl. Nemluvíme spolu. +pokrčí rameny+ Ale zítra půjdem bruslit. +usměje se+ Trpělivost není mojí silnou stránkou. +zazubí se na něj+ A taky musím píct cukroví, letos už to chci vážně dodělat, vždycky to roztahám a Maltezius to musí po mě uklízet. +šteluje si sáně+ Chceš jet vpředu? Nechceš, viď?
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Marigold » pát pro 03, 2010 8:50 pm

Já jsem svoje rodiče neviděl od chvíle co jsem odešel z domu, ani nevím jestli jsou ještě naživu. Spíše ne, vzhledem k tomu kolik je to už let +ledabyle pokrčí rameny, vypadá to že mu to ani moc nevadí+ Hahá! S cukrovím ti rád pomůžu! +trochu si poskočí+ Nudu posuzovat jestli se ti povedlo těsto, zdobící poleva a krém +už si plánuje jak jí bude užírat z mísy+ A co vaječnej koňak? Bude se dělat? +to je něco nač se těší ze všeho nejvíc, zřejmě+ Nechci, neumím to řídit a navíc; kdo by odolal možnosti držet tě v náručí?
Marigold
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » pát pro 03, 2010 9:01 pm

Pojď sem. +usměje se na něj a obejme ho a vtiskne mu polibek+ Samozřejmě, že se bude dělat vaječňák, bez něj by to nebylo ono. +posadí se na sáňky a chopí se volantu+ Tak se připrav, pojdeme tryskem.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Tvrz Coiméad mí