Kancelář

Co nevíme, to si domyslíme • Máme pochopení pro vše excentrické
Detektivní služby • Diskrétní zacházení • Domácí malinová šťáva!

Moderátor: Eternity

Re: Kancelář

Příspěvekod Eternity » stř zář 30, 2009 7:00 pm

tak neprodejný orangutanek :), no jo. mně stačí, až sem jednou dorazej naše kočičky. s havranama to bude víc, než budeme chtít snášet. to bude zase veselo. naštěstí jsou to všechno zvířátka, co se o sebe umí postarat více méně sama. já nejsem nejlepší pečovatelka - zvlášť když buď cestujeme mezi vesmíry, nebo zase mámě něco vyšetřovat. a Tirage, jak jí znám, si přitáhne ještě k havranům šípové žáby na předpovídání počasí. ještě že už nemá ty pakobylky. jo - to jsem se zase zakecala...

ale knihy - to je jiná, sice se v domácnostech i kancelářích asi množí dělením, stále jich je víc a není kam je dát - ale bez nich se neobejdu. a snad jim ani neubližuju, jako těm živým tvorům, když nemám čas se o ně starat. určitě zajdu do knihkupectví - už ta atmosféra je úžasná. máte i komiksy?

že je na Příčné živo - no to je samozřejmě skvělé. musím si udělat čas a zajít se tam kouknout. asi půjdeme všechny, ale na skupiny, ať tam netáhneme jak procesí. máš nějaký speciální typ, kam se mrknout, teda kromě tvých podniků, samozřejmě? tam se zastavím určitě.
no, uvidím, teď se i rýsuje nějaká práce v kanceláři - vlastně spíš v terénu...
„Jakýkoli náhled na realitu, který není zvláštní, je lživý.“ Nail Gaiman
Eternity
VIP Member

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

Příspěvekod Eternity » stř zář 30, 2009 8:04 pm

no - práce. prostě se mi jednou tak přihodilo, že jsem se dostala ze svého světa jinam - do jednoho z paralelních vesmírů. a pak ještě dál. člověk chvíli cestuje a zjistí, že má určité nadáni - právě pro cestování a ještě něco navíc. ze začátku to jsou spíš takové náhody, ale když zhoustnou, dojde mu, že ta tak úplně náhody nejsou, spíš určité věci tak jako přitahuje. informace hlavně. a jak to tak běží, mění se světy a tak, potkáš pár lidí, co jsou na tom podobně. tak se sešla naše Kancelář. a abychom si něco vydělali, tak jsme začali ty informace, které umíme sehnat, prodávat - tj. buď pátráme, když nám to někdo zadá, nebo zjištěné věci nabízíme těm, co by to mohli chtít vědět, nebo těm, co by asi nechtěli, aby se to o nich vědělo. občas píšeme pro nějaký časopis, nebo vedeme reklamní kampaň, taky píšemš životopisy - prostě seženeme informace a podle druhu informací, nabídky odměny a důvodu, proč je dotyčný chce pak postupujeme dál. záleží, co si zákazník objedná a jestli někdo z nás na jeho požadavky přistoupí. v tom mají členové svobodu. já tomu sice tak trochu velím, ale spíš jen tak organizačně. nikdo nedělá nic, co mu je proti srsti. do toho třeba Sigismunda je něco jako životní poradkyně, nezávislá terapeutka. a každý má něco, co ho zajímá a chvíli třeba i živí. Tirage třeba teď má brigádu na Mýtince. asi tak. ale domluvit se dá ledacos. se mnou, s fatamorganou, Sigismundou a Tirage. zatím. Decidela je takový "tichý společník". občas hodně pomůže, ale vlastní zakázky teď nebere.
Eternity
VIP Member

Příspěvekod Eternity » pát říj 02, 2009 3:02 pm

JARLA: ne, nic konkrétního jsem tím nemyslela - to jedině kybys ty něco konkrétního myslela a chtěla vědět, tak to můžeme prověřit.
...kdo s kým spí..., ...zjišťujeme... povzdych - co na to říct? ano, zjišťujeme, kdo s kým spí - to taky. i když zjišťujeme - zrovna tohle se vždy nějak proflákne samo, to nemusíme ani pátrat. spíš to funguje tak, že když "náhodou" víš o někom, kdo prodává 1000 lirtů olivového oleje a taky "náhodou" znáš majitele lepší restaurace, italský, a taky, zase "náhodou", majitele masérského a wellness studia zaměřeného na vlastní přírodní kosmetiku, tak se poptáš, koupíš olej a prodáš ho dál.
no a když znáš někoho, kdo se touží naučit tancovat flamengo, a někoho, kdo flamengo, ale třeba i balet vyučuje... no tak je pozveš na kávu - nejlépe oba společně, naťukneš téma a většinou se pak už sami dohodnou. dluží ti laskavoast a tak tě zase třeba seznámí s někým, kdo je zajímavý, nebo potřebuje 500 litrů olivového oleje :)

jak říká Deci - ztracená koťata a rozvody neděláme - ale nic není nemožné - záleží na lidech a okolnostech, prostě jak se dohodneme. nejsme zase tak bezcharekterní. ale ani žádné světice. a "za peníze v Praze dům", a kdekoli jinde taky a nejen dům :)

no a ten obchod s bílým masem (není to rasistické - bílé maso ? :) ) - se nebojím, že by to brzo někdo nevzal do rukou, třeba ta mafie z Mýtinky ;)
Eternity
VIP Member

Příspěvekod Eternity » pát říj 02, 2009 4:35 pm

JARLA: nemáš chuť jít se podívat na Příčnou - snad by šla i jena krásná neznámá (Beuš v zahalení :lol: ) a mohla bys mi ukázat knihy i zvěřinec - jestli se ti to hodí?
Eternity
VIP Member

Příspěvekod Eternity » pát říj 02, 2009 5:58 pm

JARLA: :lol: fajn, ale začneme asi u tebe v krámku?
haha, obchůdek s bílými panáčky pro náruživé paničky :twisted: tak to jsem zvědavá. veď nás! vyrazí do bahna Příčné ulice nemáš tam nějaké speciální zvíře cvičené k vyhledávání ne na lanýže, ale právě na to bílé maso (i jiné :) )? v nejhorším můžeme zajít na masáž... abychom nebyly zklamané, když nic nenajdeme.
Eternity
VIP Member

Příspěvekod Eternity » pát říj 02, 2009 9:01 pm

ti nějakého pěkného maséra koupíme v tom "bílém mase", až ho najdem. krleš!
Eternity
VIP Member

Příspěvekod Tony Dolohov » stř říj 07, 2009 1:11 pm

°vejde do kanceláře, obezřetně se rozhlédne po místnosti, pak si sedne do koženého křesla, nikde nevidí žádný zákaz, tak nervózně vytáhne krabičku cigaret a zapáli si a netrpělivě čeká, až se mu někdo začne věnovat°
Mortem est neutra
(Smrt si nevybírá)
Tony Dolohov
Mág

Příspěvekod fatamorgana » stř říj 07, 2009 1:23 pm

vejde do kanclu - nese si nákupy z příčné, profrčí separé - tam má jenom Et roztahané hadry, co vybírla na párty. ještě nakoukne do šmajchlkabinetu, kde je Deci vlastně jednou nohou pořád v jiné realitě, jen ji pozdraví, prohodí pár slov a vrací se do kanceláře, kde trochu překvapena najednou uvidí sedět muže, vlastně nejdřív ucítí kouř, tu partyzánku

Antonín D.: dobrý den, přejete si? mávne rukuo a udělá kouzlo, které potírá zápach kouře promiňte, najdu vám někde popelník, ale posluchám vás najde něco na popel a posadí se naproti němu a podívá se mu do očí a poslouchá
Jaká jsem? Záleží, kdo se dívá.
fatamorgana
NEaktivní

Příspěvekod Tony Dolohov » stř říj 07, 2009 6:53 pm

°kývne hlavou na pozdrav, pohodlně se opře do křesla a přehodí nohu přes nohu° Zaslechl jsem něco o vaši detektivní kanceláři °nabídne slečně cigarety drahé značky, sám labužnicky potáhne z té své a vyfoukne ze rtů několik působivých koleček° Chtěl bych využít vašich služeb
Mortem est neutra
(Smrt si nevybírá)
Tony Dolohov
Mág

Příspěvekod fatamorgana » čtv říj 08, 2009 7:52 am

díky, nebudu na cigaretu drahé značky. kolečka sleduje , jak se rozplývají, trochu obdivně a trochu je to pro ni laciný trik
co máte na mysli? poslouchám.
dáte si něco k pití? ukáže na bar nebo třeba kávu...?
Jaká jsem? Záleží, kdo se dívá.
fatamorgana
NEaktivní

PředchozíDalší

Zpět na Holistické detektivní kancelář Decidela & Eternity