od Dorian » sob zář 03, 2011 1:53 am
+Je mu jasné, že ji svými argumenty o lásce nepřesvědčil. Ale dál to nerozebírá, protože je mu to v podstatě jedno. Ale myslí si i tak své.+ K tomu snad nedojde. +zasměje se. Dopije sklenku a odloží ji s úmyslem, že to byla poslední dnešního večera.+ Jsou i jiné možnosti, jako byste to mohla zjistit. +uculí se nevinně, no jiskření v jeho očích mluví za vše. Když Styx zkoumá jeho vůni, ani se nepohne, jenom na ni s pobaveným úsměvem kouká.+ Feromony jsou pouze mé vlastní výroby. +vyvede ji s pobaveným úsměvem z omylu. Zasměje se, když si všimne jejího výrazu.+ Zdá se, že jsem vás zaskočil. +ještě chvíli se tím baví, pak ale pokroutí hlavou.+ Ve skutečnosti ke svatbě nedošlo, nakonec ani k zásnubám. +pokrčí rameny a na to, jak emotivní to byly zkušenosti, ho i samého překvapí, jak lhostejně o tom mluví. Další zajímavost, kterou bude muset osamotě prozkoumat. Najednou se rozesměje.+ Drahá Styx, nejenom, že věříte v pohádky, ale ještě byste mě spárovala s mužem. +pokroutí hlavou, nepřestává se však tvářit pobaveně.+ Nu dobrá, na světě podle mého nejestvuje muž, ani žena, které bych mohl milovat nehynoucí, dokonalou a nekonečnou láskou. +vyhlásí definitivně.
Usměje se.+ Mýlím se tedy? +tázavě se jí zahledí do očí a důvěrně se k ní nakloní. Hlubokým, ale tichým hlasem jí řekne do ucha.+ Řekněte, že za ten čas, co tady spolu sedíme a rozmlouváme, jste ani na chvíli nepomyslela na sex se mnou. +jak to dořekne, neodtáhne se hned od ní, nejdřív nasaje její vůni, pomalu.+ Samozřejmě. +přikývne a jeho dech se ji otře o kůži na krku.+ Shakespeare je pln nejrůznějších sexuálních náznaků. Je potřeba jenom pozorně číst. +naposled nasaje její vůni a pak se odtáhne. Chvíli ji provokativně hledí do očí, až má Styx pocit, že se prohrabuje v nejtajnějších zákoutích její duše, že nahlédne do každé její nejtajnější touhy. Je to však jenom okamžik, jen co mrkne je ten pocit pryč a Dorian vypadá jako předtím, jakoby to všechno bylo jenom zdání.+ Ne na každého můj dar ovšem funguje. A zdá se mi, že vy mu celkem odoláváte. +řekne s úsměvem. Vytáhne si cigarety a nabídne ji.+ Kouříte? +pokud si vezme, zapálí sebe i jí a poslouchá, co o něm Styx zjistila, na jeho tváři se však neodráží žádná emoce, takže je téměř nemožné zjistit, co si o tom myslí.+ No.. +řekne po chvilce mlčení, kterou využije, aby odklepl cigaretu do popelníku.+ ...musím uznat, že jste mě do určité míry odhadla. Jsem bohém, netajím se tím. Podle mého, život se má žít, ne jenom o něm snít. A já už toho opravdu hodně přežil. Dobrých i špatných věcí. Tak jako každý mám za sebou i ty malé, osobní tragédie. No jenom málokdy se ohlížím do minulosti. +potáhne si, vyfoukne kouř a pohlédne jí přímo do očí. V jeho očích se na okamžik objeví něco, z čeho až zamrazí a chvíli ji nechá si ten pocit vychutnat, aby bylo jasné, že není tak úplně bezpečné, příliš se o jeho minulost zajímat. Najednou však je to opět pryč, jako mávnutím kouzelné hůlky před ní opět sedí ten příjemný společník.+ Zajímalo by mě... +prohodí opět konverzačním tónem.+ ...jak jste myslela to, že můj vzhled neodpovídá mému věku? Co si o tom myslíte? Kolik mám podle vás let? +zeptá se a opravdu ho to zajímá, ale spíš pro pobavení, než by tomu přikládal nějaký skutečný význam.+