GoT

Široké veřejnosti přístupné, veřejné kino.

Moderátor: Zaměstnanec

Re: GoT

Příspěvekod Styx Lupin » 14 dub 2015 19:33

Tak jsem včera skoukla první díl a jsem moc spokojená. Sice mám v tom trošku guláš, jak mám ještě v čerstvé paměti přečtení knih a trochu mě mate, že je to "teprve" u Tywinova pohřbu. :D
Draci krásní, zato Cersei se mi zdá čím dál ošklivější a strhanější. :D
Já si poctivě počkám každé pondělí na nový díl, aspoň se budu několik týdnů vždycky na co těšit.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Manori » 16 dub 2015 20:02

Já tady taky viděla zatím první díl.... a líbilo se, tedy až na Emilii - ta je jako Dany čím dál horší...dění na Zdi bylo fajn, závěrečná scéna s ohněm měla náboj. Flashback na začátku taky, i když na věštbu jsem čekala tu část, která tam nebyla... Jsem rozpačitá z Tyriona a Varyse (ne z nich, ti jsou skvělí), ale jak je ta linka pozměněná

Spoiler: show
to jako fakt nebude mladý Aegon?

Sansa relativně fajn, jen, není už o dvě hlavy větší než Malíček? Místama vypadali vedle sebe vtipně....Královo přístaviště pěkný. Trochu mi cukalo v obličeji, jak jsem viděla Carsei s Jaimem nad Tywinem - skoro jsem se bála, k čemu že to zase dojde:D Vrabčák dobrej.

A mimo: tohle mě dostalo: :D

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... e2c648.jpg
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Victoria » 16 dub 2015 21:35

Jo, taky jsem si říkala, že tyhle twin scény nad mrtvolama se začínají opakovat. :D
Já mám slabost pro Sophie Turner, takže všechny scény se Sansou vítám. :D
Jinak to byla klasická úvodní epizoda, aby si nečtenáři stihli připomenout kdo je kdo a kde zrovna je, takže se nic moc asi ani stát nemohlo, mno...

a ne, minimálně v téhle sérii se Aegon určitě neplánuje (leda že by to dokázali maximálně utajit), ale myslím, že už to, že si vyplácali Varyse a Ilyria jako tajné podporovatele Dany dost nasvědčuje... nehledě na to, že vyškrtli Arianne (což mi vadí hodně), a její linku příliš ambiciozního dědice dostane postaršenej Trystane (potenciální partner pro Dany místo Aegon/Arianne?) Taky by mě zajímalo, jestli je Mance vážně upálenej. A jestli vážně směřují Sansinu linku tam kam to vypadá, protože to by bylo hodně :shock:
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Manori » 18 dub 2015 11:27

No vypadá to, z toho co jsem četla. Je otázka, jestli ho prostě zrušej, nebo naopak naroubujou jinde - upřímně to bylo docela překvápko, když se objevil - že Dany není jediná. O Arianne jsem slyšela, to taky moc nechápu, zvlášť když měla vlastní POV. To mohli zredukovat v Dorne to trochu jinak. Nad Mancem jsem uvažovala...jestli je to on, není to on. šly kolem mě argumenty, že jelikož šel na hranici dobrovolně, tak to byl fakt on.Ale zas ta kamera - na něj, na divoké, na něj, na divoké...fakt netuším. A se Sansou - bojím se že jo.
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Styx Lupin » 20 dub 2015 20:23

Po shlédnutí druhého dílu docela zděšeně koukám, že si seriál začíná žít svým vlastním životem. Zajímalo by mne, co mělo znamenat to setkání Brienne se Sanzou v té hospodě.
To se Brienne nesetká s Kamenosrdcem? Byla jsem zvědavá, co to vykřikla na té oprátce, kvůli čemu ji Catelyn nakonec propustila, a taky ta její pouť s Jaimem za Sanzou. To jako v seriálu nebude?

Líbil se mi Kevan, i v knize, že se jako jediný nebojí Cersei vpálit do očí, co si o ní myslí. A naopak, jak jsem měla v předchozích sériích hodně ráda postavu Tyriona, teď mi začíná dost vadit.

A-co-sakra-dělá Jaime v Dorne? Nechci ani pomyslet, kam by ta jeho seriálová linka mohla směřovat.
Vypadá to tak, jak to vypadá, nebo jen zbytečně panikařím? Šíleně se obávám, že Jaimeho v seriálu potká osud Aryse, toho milence Arianny, co unesl Myrcellu, jelikož se Arianne ani Arys v seriálu neobjeví a místo nich tvůrcové vyslali unést Myrcellu Jaimeho. Že to tak nebude, prosím!
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » 20 dub 2015 22:21

Cersei je (aspoň v seriálu, nevím jak v knížce) úplně blbá a podřezává si pod sebou a svou rodinou neustále větev. Si nemůžu pomoct, ale ti lidi se tam kolikrát chovají tak vypatlaně... :roll: Tak jak je to ukázaný v seriálu nechápu, jak dvůr jakože funguje (jako že systém, ale jestli se tam vůbec něco dělá), kdo sakra teď řídí království, co dělají s těma všema problémama? Mladýmu je to šumák a z královny-matky se stal nepříčetnej alkáč.
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 20 dub 2015 22:43

Ono si to hodně žije vlastním životem už od minulý série, proto jsem po každým sledování tak vytočená :D chápu, že kniha a seriál je úplně jiný médium, a nemůžou to převádět stoprocentně, ale ráda bych, aby ty změny dávaly trochu smysl. :) už i george to pěkně sere, stačí kouknout na nějaký rozhovory s ním...

Lady Stoneheart v seriálu vůbec nebude, takže musejí nějak vyřešit Brienne, a taky Jaimeho - linka v řekotočí se zkrátka nekoná. dorne je pro ně atraktivní, a nechce se jim představovat spoustu nových postav, takže šup tam s Jaimem. :roll: stejně tak to vypadá, že úplně zazdili železný ostrovy - ne že by mě v knize nějak extra bavily. :D ale možná si je jen nechávají na další série, musí mít nějakej akční plán :D Mně třeba vadí i co dělají s postavou Ellarie, ale co už no

Bei, Cersei si i v knihách myslí, že je Tywin v sukních (což jaksi není), a jde to s ní dost z kopce, ale přijde mi, že až taková kráva to není. :D Království funguje stejně jako předtím, mají pobočníka (to teďka dělá Kevan Lannister, brácha Tywina) a malou radu, která je momentálně obsazená lannisterskýma a tyrellovskýma sympatizantama, který jsou ne nutně úplně kompetentní. V takovýhle situaci totiž musí nutně mezi těma dvěma rodama vzniknout třenice, takže je to spíš o přetahovačce o moc, než o nějakým velkým vládnutí. Nehledě na to, že od tý doby co propustili pokladníka Malíčka a vedou válku mají čím dál větší dluhy :D
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 20 dub 2015 23:12

Bea: na každého jednou dojde. :D

Viki: mně to přijde, že už to pomalu začíná být samostatný seriál na motivy Písně ledu a ohně. A to mi docela vadí. Když to začali točit podle GoT, tak by se toho měli aspoň zhruba držet a ne úplně měnit děj. Neříkám, že by tam měli cpát všechny postavy, ale těm, co se táhnou celým seriálem, by měli držet knižní linku.
Takže jestli Hotah zabije Jaimeho, tak začnu ten seriál fakt nenávidět!
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Syriana Spinnel » 21 dub 2015 18:47

Přesně jste vystihli okamžiky při kterých jsem na to čučela jako WTF?
Takže jen zhrnu to, co mě zarazilo o proti knižce:
1. Setkání Brienne se Sansou/Aryou: to si prostě udělali po svojem a docela mě to štve, jako fakt docela hodně
2. Jaime v Dorne? No tak to už je uplně ale uplně někde jinde, než bylo psáno.
3. Doran Martell - v knize nemohoucí téměř senilní starý muž, kousek nad hrobem a tady? docela hezkej chlap typla bych kolem padesátky. Mno jo no, co k tomu dodat.
4. Jaqen H´ghar. Jako tady ne že by mi vadilo že se tam objevil, to zas ne, já ho totiž tak trochu hodně ehm no to je jedno :Q :pii , ale bylo to jinak!

Mno to je tak asi jako všechno, pořád doufám, že se rozjedou scény s Písečnými hady, docela by tomu i napovídala i ta výhružka v podobě hada s medailonkem.
Mrzí mě, že vynechávají železné ostrovy, fakt jsem doufala že se seznámím s Vraním okem.
Daennerys ráda nemám, děsně mě irituje ten její obličej :D
Myslíte, že se nakonec Tyrion potká s Jorahem?

A podle mě to opravdu Mance byl, aspoň doufám, že si to dobře pamatuju
Feels like I drown in your every word
And every breath that's in between
Somehow you got me where it really hurts
It's killing every part of me
Syriana Spinnel
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 21 dub 2015 20:53

Syr: Doran v knize podle mně nebyl stařec nad hrobem, akorát byl hodně nemocný. Takže jeho obsazení v seriálu mi sedí. Co se týče železných,
byla jsem hodně zvědavá na Victariona a Eurona, v knize se mi oba líbili. No, asi nám to nebude přáno. Alespoň ne teď.

Ohledně dotazu o Tyrionovi a Písečných hadech:
ano, Tyrion se setká s Jorahem a Píseční hadi budou již brzy, proklikávala jsem totiž 4. díl, abych se přesvědčila, jestli tam Jaime ještě figuruje - jsem z té jeho linky úplně vynervovaná, no. :?
Naposledy upravil Styx Lupin dne 25 dub 2015 21:16, celkově upraveno 1
Styx Lupin
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Kino