(tak se zas trochu rozpůlíme
)
+po nějaké době je zase taky v práci a dokonce i pracuje. Je ponořená hluboko ve fakturách a dodacích listech, když jí pípne mobil, oznamujíc příchozí zprávu. Nepřítomně po něm hrábne a přečte si velmi stručnou zprávu+
"Kdysi dávno jsi řekla, že když budu mít problémy s příšerami, mám se ozvat. Od té doby jich pár bylo, ale nic, s čím bych si neporadil. Až do teď. Takže budu moc rád, když si uděláš malý výlet do Bucureště. Opravdu HODNĚ rád. Gabriel." +zamyšleně na těch pár řádků zírá a přestože tam nic konkrétního není, vyčte mezi řádky strach. Gabriel má z něčeho strach. Zamračí se a obratem vytočí číslo, ze kterého zpráva přišla.+
"Gabrieli, co se děje?"
"Přijeď a uvidíš." +odvětí pro něj nezvykle opatrným tónem+
"Nech si tyhle tvoje transylvánsky tajemný kecy. Znáš mě až moc dobře na to, aby sis myslel, že někam pojedu jen tak na slepo. Prostě to vyklop. O co jde?" +odsekne netrpělivě a ticho na druhé straně se jí líbí čím dál míň+
"Něco mi masakruje město." +prolomí ho nakonec a jeho hlas zní divně.+ "Nejdřív to zabíjelo lidi. Když jsem se vložil do vyšetřování, začalo to jít i po mojí smečce." +pokračuje neutrálním tónem, ale Becca vycítí, že to nejhorší teprve přijde.+ Becca mlčí a zpracovává to, co slyšela, spolu s tónem hlasu a tím, co vyčetla z nevyřčeného.
"Říkáš "to". Víš, co to je? Jsi si jistý, že je to něco nadpřirozenýho? Lidi taky umí být nesmírně kreativní, co se týče vraždění lidí. To víš sám dobře. Takže, cos mi neřekl?"
"Cítil jsem na místech činu magii. A to jak vypadají oběti..." +vytušila, že potřásl hlavou a povzdechl si+ "Přijeď prosím." +Byla to ta poslední dvě slova, která jí přesvědčila.+
"Dobře. Nejpozději do tří dnů tam budu. Hlídej si do tý doby zadek, Gabrieli." +pousměje se a zavěsí+
Takže Bucurešť. Bezva. +ušklíbne se a vyrazí do Guns, sbalit si nějaký hračky na tuhle párty.+