Cesta do Casablancy s Jacobem

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Cesta do neznáma

Příspěvekod Styx Lupin » 12 bře 2013 18:54

Ale zaparkovat auto anebo takovouhle jachtu je přece jenom velký rozdíl +poznamená a drží se ho za ruku, jak prochází přístavištěm. Snědí maročtí rybáři a přístavní dělníci po nich čumí, šklebí se a pokřikují něco v cizím jazyce a Styx je opravdu ráda, když se konečně odtamtud vymotají+ Uf, jsem docela ráda, že jsi se mnou. Sama bych se tady asi trochu bála +přizná, když se dostanou do trochu civilizovanějšího prostředí+ Kalamáry? To jsem ještě nikdy nejedla. To je nějaká místní specialita? +prohlíží si se zájmem restauraci, do které ji zavedl+ Tady to vypadá naprosto luxusně! +řekne nadšeně+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 12 bře 2013 19:18

Myslím, že ne. kalamáry asi budou specialitou každé přímořské země. Jsou to hlavonožci, ale mohli by sme si dát nějakou specialitu. +přikývne s úsměvem a podrží jí židli, aby si mohla sednout, když dojdou do té restaurace+ Dobrý den. +pozdraví toho číšníka a usměje se na něj+ Mohl by ste nám doporučitě nějakou marockou specialitu pro mě a mou dámu? +zeptá se a s úsměvem chytne Styx za ruku+ A víno taky+

+číšník mluví doela ucházející angličtinou jim řekne, že jim donese tajine, že je to skvělé a pochutnají si, zazubí se na ně a odporoučí se+

Tajine? +podiví se Jacob+ Ty jsi o tom někdy slyšela? Já tedy ne. Ale co. +mávne nad tím rukou+ všechno je jednou poprvé, skloní se k její ruce, kterou pořád drží ve své a políbí ji+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 12 bře 2013 20:46

Hm, nevím, jestli bych vzala hlavonožce do pusy. V Japonsku je prý jedí živé. Nechutné +posadí se ke stolu a usměje se na něj, když jí galantně usadí. Poslouchá, co jim číšník doporučí a když odejde, přemýšlí, co to je to Tajine+ Ne, nikdy jsem to slovo neslyšela. Vůbec netuším, co to je. Ale můžeme si zatím tipnout, než nám to přinese +navrhne vesele+ Já bych hádala, že to bude nějaké jehněčí maso, něco jako kebab. V muslimských zemích se skopové hodně jí. A bude to na ananasu nebo pomerančích. A olivách. Co tipuješ ty? +pohlédne mu do očí, když jí políbí ruku+ Jsi tak galantní +usměje se na něj mile+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 13 bře 2013 00:41

Tajine.... +zamyslí se+ Mě to zní jako sýr. Ovcí nejspise. +pokýval hlavou+ Třeba s nějakými bylinkami a s česnekem a k tomu chleba. To je můj tip. +usměje se na ni a číšník jim donese víno. Jacob na něj koukne, pricichne a ochutnat ho+ Hmmm vynikající. +nechá číšníka aby jim nalil+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 13 bře 2013 16:13

Tak jsem zvedava, kdo z nas se trefil vic. Oboji zni dobre, ale myslim, ze to nakonec bude neco uplne jineho +uculi se a kdyz jim cisnik nalije vino, vezme si svoji sklenku a pohledne Jacobovi do oci+ Na co si tedy pripijeme? +usmiva se, protoze se v tomto cizim prostredi, kde ji nikdo nezna, citi prijemne anonymne a uvolnene+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 13 bře 2013 16:57

+usměje se a pozvedne sklenku+ Na světlo v tvých očích, lásko. +hledí jí při tom do očí, když to říká+ Protože září jako hvězdy, které mi ukazují cestu, kam jít. +přiťukne si s ní a aniž by spustil zrak z jejích očí, tak se napije+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 13 bře 2013 19:25

+snaží se skrývat rozpaky a zvládne to na jedničku+ To je opravdu lichotivý přípitek +usměje se na něj svůdně a pozvedne svoji skleničku+ A já bych k tomu ještě přidala přání, abychom si toto dobrodružství užili +použije jeho slova+ ...jako dva nejšťastnější a nejsvobodnější lidé na zemi +taky z něj nespustí oči, když si upíjí ze sklenky a ani dlouho potom, co ji položí na stůl a významnou výměnu jejích pohledů násilně přeruší až číšník, který jim přinese jídlo+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 13 bře 2013 22:25

+když vidí její pohled tak se v něm zvedne vlna štěstí. Oplatit ji ho a s tím i úsměv+ Tak se konečně dozvíme co to je. +usměje se na Styx kdy jim tam donesou mísu duseneho masa. Jehneciho a kuřecího (já jsem jenom na mobilu a nemuzu to pořádně najít)+ No... +usměje se na ni+ Vypadá to že jsi byla blíž gratuluji.
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 13 bře 2013 23:18

+zvědavě nakoukne pod keramickou pokličku a ovane ji lákavá vůně dušeného masa a zeleniny+ Uhodla jsem pouze to jehněčí, ale to se dalo předpokládat +usměje se a počká, až jim to číšník naservíruje na talíře+ Ale voní to nádherně. Tak dobrou chuť +pustí se do té marocké speciality a tváří se nadmíru spokojeně, takže jí to evidentně chutná+

(něco takového?)
Obrázek
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 14 bře 2013 16:18

+zasměje se, když se podívá pod pokličku+ Zato já jsem byl s tím sýrem úplně vedle. +vezme si příbor, tedy jenom vidličku a pustí se do jídla, jí vášnivě, jako vášnivý muž, kterým je, přikusuje k tomu chleba, který si máčí ve vypečené šťávě na dně misky+ Je to vynikající. +přikývne pochvalně a usměje se+
Jacob Downly
Člověk

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum