Velká výprava do staré Číny

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Velká výprava do staré Číny

Příspěvekod Styx Lupin » 29 čer 2016 22:54

+pootevře na něj jedno rozespalé oko+ Ještě pět minutek, prosím +zamručí a přitáhne si ho k sobě, aby jí ještě neutekl z postele a vychutnává si každou minutu, kdy ještě může ležet. Pak konečně vstane a na nějakou dobu obsadí koupelnu+ Jak ses vůbec vyspal, miláčku? +zeptá se ho, když se vrátí do pokoje+ Já úplně skvěle. Nevím, jestli to je tím podnebím, anebo jsem byla tak utahaná +uculí se a připraví batohy+ Můžeme vyrazit na snídani... už mám docela hlad +usměje se+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 30 čer 2016 01:50

Tak dobře. +souhlasí se smíchem a ještě chvilku polehává+ Dobře, překvapivě dobře. +usměje se a vystřídá se s ní v koupelně+ Máme dost času. +uklidní ji. Když se vypraví, sejdou dolů do jídelny, kde je čeká snídaně - čerstvé ovoce, sázená vejce, sladké pečivo, spoustu bochánků a knedlíčků, plněných různými náplněmi, řídkou rýžovou kaši a nudle se silným vývarem. K pití si mohou dát čaj, nebo ovocný džus, který vypadá jako pomerančový, ale chutná trochu jinak. Remus se trochu tváří, ale je odhodlaný ochutnat místní kuchyni, tak si naloží od všeho něco+
http://imageshack.com/a/img923/8023/RjR3rX.jpg
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 30 čer 2016 11:58

+prohlédne si snídanovou nabídku a je mile překvapená+ To je skoro jako u nás... a zase ty hůlky +protočí se smíchem oči a neobratně si s nimi nandá na talíř od každého trochu, obzvlášť je zvědavá na ty knedlíčky (mají sladkou nebo slanou náplň?). Pustí se do jídla a zapíjí to ovocným džusem+ Není to vůbec špatné +zhodnotí po chvíli+ ale přece jen to má trochu jinou chuť, než na co jsem zvyklá +ochutná zvědavě i rýžovou kaši, která se asi nedá jíst hůlkami:D a taky vývar, i když doma si tohle ke snídani nedává+ Zatím nemůžu říct, že by mi čínská kuchyně nechutnala. A to jsem se jí tolik obávala +zasměje se a vezme si ještě nějaké ovoce+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 30 čer 2016 21:55

Myslím, že se trochu přizpůsobují evropské poptávce, přece jen se tu ubytovává dost cizinců. +usměje se a vezme si cosi co připomíná toust a několik vajec, knedlíčky mají oba druhy, s náplní co připomíná něco mezi mákem a povidly, i se zeleninou nebo masem+ Je to neobvyklé, takhle k snídani. +přikývne+ Takhle na ochutnání je to dobré, ale myslím, že si doma rádi dáme to naše jídlo. +uculí se+ To jsem rád. +sbalí jim i nějaké ovoce s sebou na cestu a když se dost najedí, zamíří na autobus, kde Remus koupí dva lístky na přední sedadla, na cestu k jednomu ze zpřístupněných úseků čínské zdi+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 01 črc 2016 10:01

Tak jestli se takhle přizpůsobují turistům po celé Číně, hlady trpět nebudeme. To je asi něco podobného, jak v muslimských zemích běžně dělají pro turisty pokrmy z vepřového masa. Akorát by mě zajímalo, kdo to tam ochutnává a dochucuje, protože to vždycky chutnalo skvěle +zasměje se+ To nepochybně... není nad evropský hemenex, opečenou slaninu a křupavý toast ke snídani, že? +uculí se+ Ale nebráním se tomu ochutnat, co se jí i jinde ve světě +sbalí do batohu svačinový balíček, který dostali v hotelu a taky vodu a následuje Remuse k autobusu+ Super místo... odsud nádherně uvidíme krajinu +posadí se na přední sedadlo+ Tak vzhůru na Zeď! +křikne nedočkavě+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 01 črc 2016 21:33

Myslím, že až budeme v menších městech, nebudou se přizpůsobovat tolik. +uculí se. Autobus jede docela dlouho, protože Remus vybral jeden z trochu vzdálenějších úseků Zdi, kde nebude tolik návštěvníků, ale nakonec autobus zastaví a vysadí je u vstupu do národního parku, který obsahuje i Čínskou zeď. Zespoda je vidět jen čára z cihel nahoře na kopci. Chceš tam vystoupat pěšky, nebo jet lanovkou? +ukáže na kabinkovku v budově vedle+ Nebo můžeme nahoru vyjet a dolů sejít. +navrhne s úsměvem+ Ať už si vybere cokoliv, nakonec se dostanou nahoru, na vrchol kopce, až na Zeď. Táhne se po hřebenu celého pohoří, kopíruje přírodní reliéf, takže při procházce každou chvilku stoupají do příkrých schodů, a hned zase klesají níž. Úsek Zdi je pravidelně přerušen kdysi obytnou věží, kde kdysi hlídkovali vojáci. Zeď je postavená strategicky tak, aby z ní byl výborný výhled na obě strany zalesněných hor, kde by se mohla sbírat nepřátelská armáda+

http://imageshack.com/a/img921/7392/Wp3CVY.jpg
http://imageshack.com/a/img924/7560/rnpXKj.jpg
http://imageshack.com/a/img924/6183/xVjqHa.jpg
http://imageshack.com/a/img922/4289/u1ZXI0.jpg
http://imageshack.com/a/img924/913/pTFtyW.jpg
http://imageshack.com/a/img922/8632/c6YRVt.jpg
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 02 črc 2016 01:53

+vystoupí z autobusu a zadívá se nahoru+ Svezeme se radši lanovkou... myslím, že se dneska ještě našlapeme dost +uculí se a sedne si do kabinky. Když je vyveze nahoru, fascinovaně se zahledí na tu stavbu, táhnoucí se pohořím+ Tak tohle je jeden z novodobých divů světa +sleduje celá okouzlená, jak se ten cihlový had klikatě vine po kopcích a mizí daleko v dálce+ To je naprosto úžasné... obdivuji staré civilizace, jak mohli něco takového vůbec postavit +vydají se po zdi a je to docela náročný výstup+ Tohle jsou asi strážné věže? +prohlédne si jednu zevnitř+ Zajímalo by mě, jak sem dopravovali zásoby, takhle vysoko v horách. Jak je zeď vůbec dlouhá? +zeptá se ho, Remus to určitě bude vědět+ Taková zeď by se hodila i v dnešní době kolem celé Evropy +konstatuje suše+ Hele, ještěrka... vyfoť ji.
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 03 črc 2016 00:12

Líbí se ti? +usměje se potěšeně, jak je nadšená+ Prý pět a půl tisíce mil. Ale dnes už je kratší, velká část se dávno rozpadla. Asi to nebyla legrace, sem něco dopravit, natož tu třeba v zimě žít několik měsíců a hlídat. +pousměje se, když přijdou do jedné z věží, která zas tak moc obytně nevyhlíží+ Původně ji postavili proti Mongolským nájezdníkům, hlídky měly za úkol zapálit ohně jakmile spatří armádu, aby se císař stihl připravit. +vykládá cestou, hlavně když jdou z kopce, protože schody jsou tu opravdu příkré a občas se trochu drolí+ Popravdě mě překvapilo, že je vcelku úzká... prošli by to vedle sebe tak čtyři lidi. Ale víc asi nepotřebovali. +uculí se+ Jsem rád, že jsme stihli den kdy tu není takový nával, na fotkách to občas vypadá že sem přijela celá Čína. +protočí se smíchem oči+

http://travelinnate.com/wp-content/uplo ... ina-51.jpg
http://travelinnate.com/wp-content/uplo ... hina-7.jpg
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 03 črc 2016 10:12

+přikývne nadšeně+ Je to fascinující stavba. Pět a půl tisíce? +vykulí oči+ Tak to je opravdu pěkná dálka. To se táhne pomalu přes celou Čínu. A kolik mil z toho čeká nás? +uculí se vesele, je odpočatá, tak dlouhý výlet po Zdi ji láká+ Mně úzká ani moc nepřijde. Je tak akorát, aby splnila svůj účel. Číňané jsou drobní +uculí se+ Spíš se mi zdá, že ty strážné věže jsou zbytečně moc blízko sebe. Pomalu na každém kroku +udělají si pár snímků a poprosí nějakého turistu, aby jim udělal společnou fotku+ To mě taky překvapuje. V Pekingu byla hlava na hlavě a tady máme Zeď málem jenom pro sebe +zasměje se, obejme ho kolem pasu a vydají se na procházku po Zdi a okouzleně pozorují okolí+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 03 črc 2016 13:27

Dnes už se spíš tu a tam vyloupne, není to souvislá stavba. Bohužel ve dvacátém století dost úseků zničili místní, rozebrali zeď na cihly na vlastní domy. +pousměje se+ Podle archeologických výzkumů je to prý reálně víc jak třináct tisíc. Kolik budeme chtít, naštěstí nás nelimituje čas, a kdykoliv se můžeme přemístit pryč. Až budeme unavení. +uculí se+ To je pravda, v těch menších prý hlídkovali, a v těch velkých žili. Zeď fungovala také jako celnice pro hedvábnou stezku, takže tam také vybírali clo. +usměje se a fotí na všechny strany+ Vypráví se o ní spousta legend. +schová na chvíli foťák a vydají se spolu směrem na východ podél Zdi+
Remus

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum