Egypt: Plavba po Nilu

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Egypt: Plavba po Nilu

Příspěvekod Remus » 28 kvě 2018 22:05

To máš tedy pravdu, tohle bude těžké trumfnout. +přikývne souhlasně+ Musím říct, že jsem se lodi na tak dlouhou dobu trochu obával, vlci jsou přece jenom suchozemská zvířata... +uculí se+ ale voda je klidná a skoro se nehoupeme. +pochvaluje si, a evidentně mu na těžkém egyptském vzduchu vyhládlo+ Není to špatné, zajímavě kořeněné. +usměje se a přídavek neodmítne :D+ Řekl bych, že mi to chutná. Nemohl bych takhle jíst pořád, ale na zpestření je to dobré. +usoudí nakonec, a dojí i její porci+ Teď budu ale pěknou chvíli trávit. +zasměje se a objedná si arabskou kávu, aby to šlo dobře dolů+ Ono ti do večera vyhládne. +zasměje se, ale jednu dvě kostičky melounu si od ní vezme, protože je osvěžující, a navíc je obalený ve slupce, takže u něj nehrozí kontaminace :D+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 30 kvě 2018 22:00

Tak kdyby ti loď nějak nedělala dobře, kapitán může kdykoliv zastavit u břehu. Akorát nevím, jestli ti to bude něco platné, když je všude poušť, žádný les. Ještě že se umíme přemísťovat +uculí se+ To není žádná novinka, tobě chutná každé maso +zasměje se a sama jen tak uždibává+ Nevyhládne, tady jsou všude mísy s ovocem +objedná si taky kávu a k ní dortík+ Doufám, že ji udělají z balené vody +zakoulí očima a pro jistotu jim do ní přilije trochu pálenky :D a ochutná zákusek+ Hm, dobrý... ale příliš přeslazený +po obědě se zeptají průvodce, jaký je další program a když jim odpoví, že si můžou odpočinout, protože další zastávka je čeká až za pár hodin, Styx s Remusem zalezou do kajuty, zamknou, zvenku pověsí lístek Nerušit a přemístí se na těch pár hodin za prcky do Austrálie+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 31 kvě 2018 00:49

myslím, že to nebude nutné, ani ve spánku mě to houpání nerušilo. +usměje se+ To tedy taky doufám. +ušklíbne se pobaveně+ Ale myslím, že lidé, co se tu o něj starají, jsou dostatečně opatrní. +zadoufá, ovšem pálenku neodmítne nikdy :D v kajutě se trochu osvěží a převleče do nezpoceného a přemístí se s ní domů, podívat se, jak to Vanessa zvládá, pohrát si s dětmi a potěšit se s nimi+ Tohle byl moc dobrý nápad, užijeme si to nejlepší z obou světu. +usměje se na ni, a vyzvídá zatím na vanesse, co by chtěla přivézt za suvenýry+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 02 čer 2018 02:14

+každou minutu vzácného času se s Remusem věnují svým potomkům a užívají si je. Přestože je Styx neviděla teprve ani ne den, už se jí po nich hodně stýskalo. V Austrálii je už podvečer, tak jim připraví večeři a vykoupe je, aby si Vanessa na pár hodin odfrkla a pak je uloží do postýlek ke spánku, řekne jim pohádku a když děti konečně usnou, ještě chvíli pokecají s Vanessou a pak se zase přemístí do Egypta+

To bylo hrozně fajn, viď? I když nám andílci dávají zabrat, nevydržela bych bez nich celou dovolenou +uculí se, když už jsou pak v kajutě+ Nepůjdeme na palubu? Docela ráda bych si prohlédla okolí Nilu ve dne +převlékne se a vyjdou nahoru na palubu. Styx se opírá o zábradlí a prohlíží si se zájmem krajinu+ To jsou nilské oázy? A ty tuny písku za tím to je asi Sahara, že? +ukáže ke břehům řeky https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B776EEF +

Zanedlouho zakotvíme u ostrova Philae, kde vás čeká prohlídka chrámového komplexu, zasvěceného bohyni Esetě +osloví je Ziyad, který se tam znenadání objeví+ Jak vám chutnalo zdejší jídlo? +zajímá se upřimně+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 03 čer 2018 20:19

+potěší se s dětmi, má pocit, že i za těch pár dní, co se neviděli, jim nějak povyrostly, sleduje, jak jim jedou oční víčka dolů, když usínají, a pak se zase přemístí zpátky na loď+ V tomhle máme ohromné štěstí, můžeme si užít oboje. A příští rok už třeba pojedou s námi, na nějakou klidnější dovolenou. +usměje se, vyleze s ní na palubu, a zase ho praští to vedro :D+ Je to fascinující, že se tu život tak mohutně drží na tak úzkém pruhu země kolem řeky. Někdy se musíme vydat i n kratší výlet opravdu do pouště. Přespat ve stanu mezi dunami... +uculí se+ Bylo to velmi dobře, popravdě mě příjemně překvapilo. +usměje se na Ziyada a poprosí ho, aby jim udělal fotku s oázami v pozadí+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 03 čer 2018 22:51

Myslíš, že už budou tak samostatní, aby mohli jet s námi? Ale bylo by to moc hezké +usměje se nad tím nápadem+ Pravda, v poušti jsme ještě nenocovali. Bylo by to úplně něco jiného, než to stanování tenkrát za polárním kruhem +zasměje se, jak si vzpomene na ten mrazivý Nový rok na Aljašce a pak se přitiskne k Remusovi a zapózuje Ziyadovi před objektivem, a protože veškeré služby jsou už tak nějak v ceně dovolené, ani si za to Ziyad nevezme bakšiš :D +

+po chvíli přistanou u břehu malého ostrova a následují průvodce k rozsáhlému chrámovému komplexu, plného turistů, kde jim povypráví jeho historii od založení chrámu Prolemaiovci, kteří jej zasvětili bohyni Esetě, až po éru římského impéria, kdy bylo k chrámu přistavěno několik staveb, vyznačujících se římskou architekturou+ V tomto chrámu uzavřeli manželství královna Kleopatra a Gaius Julius Caesar +poví jim perličku a poskytne jim čas, aby si to všechno v klidu prohlédli+

https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B7A576B
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B7F62C2
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B853C1B

+Styx si zvědavě prohlíží starobylé stavby+ Úplně jiná architektura, než v Abú Simbel... dokonce bych řekla, že mi tady chybí ta přemíra soch +zasměje se, když nikde žádné sochy nevidí+ Tady se vdávala Kleopatra? +vykulí oči+ Škoda, že jsem to nevěděla, než jsem se vdávala já +zasměje se a představuje si, jak to tam ve starověku muselo vypadat nádherně+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 06 čer 2018 20:25

Nejspíš ne na takovýhle výlet, ale třeba na pár dní někam, kde je klid a bezpečno. například v řecku jsou úžasné starobylé památky, a k tomu i moře a spousta dětem přístupných míst. +usměje se+ Mohli bychom to nějak nakombinovat. +napadne ho+ Přesně tak, to bybyl opačný extrém. +zasměje se+ ale v poušti je prý taky v noci docela chladno... +poznamená a s díky si vezme foťák zpátky+ Je to zvláštní, že? +pousměje se+ asi se snažili být trochu modernější a ty sochy jim přišly zastaralé. +uculí se+ Navazují na tradice, ale inspirace antikou je tu zřejmá... Vážně? tady by ses chtěla vdávat? +musí se zasmát+ no, třeba tu můžeme na pětadvacáté výročí obnovit sliby. +pousměje se, že by se tomu nebránil+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 07 čer 2018 22:59

No, proč ne, to by bylo originální oslavit stříbrné výročí zrovna tady. Byli bychom jako Caesar a Kleopatra +zalíbí se jí ten nápad+ Víš o tom, že jsem v některém svém minulém životě žila ve starověkém Egyptě? Jedna kartářka mi to kdysi vyvěštila z karet. Teď už chápu, co mě celý život sem táhlo +uculí se na něj a pak si projdou celý areál, udělají pár fotek a ať nezdržujeme, pak se vrátí zpátky na loď a kapitán vypluje k dalšímu cíli cesty+ Taky ti je takové děsné vedro? +vypije půl láhve balené vody, jak je splavená z té procházky po ostrově+ Co kdybychom si zaplavali? +toužebně se zadívá k bazénku na palubě+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 08 čer 2018 01:07

Bylo by to docela originální. +uculí se+ I když doufám, že dopadneme o něco lépe. +usměje se a prohlíží si sloupy a chrám+ Vážně? A víš k tomu něco víc? +zajímá se+ Myslíš, že na tom opravdu něco je? +vrací se s ní k lodi a nahrubo prohlíží na displeji vyfocené fotky, a trochu se zamračí. Pak potřese hlavou, zastrčí foťák, aby mu nespadl do moře+ Uprostřed dne to tu opravdu praží. +přikývne a otře si zpocené čelo+ To zní báječně. +souhlasí okamžitě. Zajdou se do kajuty převléct do plavek, a pak vklouzne rovnou do vody+ Úžasně chladí. +uculí se a trochu po ní cákne studenou vodu+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 09 čer 2018 23:31

Moc toho nevím. Prý jsem byla mužem. A ne, faraon to nebyl +zasměje se pobaveně+ Byla jsem písařem a těšila - těšil - jsem se velké úctě. Víc mi kartářka bohužel neřekla +pokrčí rameny+ O vikingském období toho vím mnohem víc. Ty nevěříš na minulé životy? +zeptá se zvědavě a všimne si, jak se zarazí nad fotkami+ Copak... nepovedly se? +taky se převlékne do plavek a hupsne do vody+ To byl tedy nápad udělat na palubě bazén +pochvaluje si a rozpustile mu vrací šplouchance+ Nechápu, jak můžou Egypťané vydržet ta tropická vedra.
Styx Lupin
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum