To je pravda, lidé to oceňují, když se turista snaží alespoň poděkovat v jejich řeči +přikývne, setkali se s tím na cestách už víckrát+ Tak já taky občas poděkuji nebo pozdravím arabsky, jako že jsem se to právě naučila +zasměje se+ Ne, náhodou jsi to řekl správně (snad
). Akorát ještě potřebuješ trošku dopilovat výslovnost +mrkne na něj vesele+ Ta plavba je úplně super. Ještě že většina egyptských památek se nachází v blízkosti Nilu +uculí se+ No, zatím jsem maximálně spokojená. Nejvíc se mi líbil Abú Simbel, ty obří sochy mě vážně okouzlily. Ale to nejlepší máme teprve před sebou. A co zaujalo tebe? +zajímá se a pokouší se přepínat kanály+ Oni tady snad nemají žádné cizí programy +poznamená rozmrzele, jak je všude slyšet jenom arabština+ Chtělo by to něco stylového +napadne ji najednou, zazvoní na zvoneček a když se tam po chvíli objeví Ziyad, Styx se ho s nadějí zeptá, jestli nemá nějaká DVDčka a s ještě větší nadějí, jestli nemá film Smrt na Nilu
a chvíli nato už se s Remusem koukají, jak geniální Poirot vyšetřuje vraždu na výletní lodi na Nilu+ Už jsi to někdy viděl? Nebo četl? +soustředěně sleduje film a ujídá oběd, který jim přinesli až do postele+