od Angela » 05 črc 2013 09:05
To si ze mě děláš prdel, kamarádko. +zavrtí nevěřícně hlavou Vicky+ ještě řekni, že ho pořád tajně miluju. To je fakt výborný. Pamatuješ si na Singapur? Hm? To byl zlomek, zlomek toho, co on dovede, zlomek jeho povahy. Vy si totiž pořád malujete, že mávnutí hůlkou vyřeší všechny potíže, jenže tak to fakt není. A jestlis zapomněla, Jade je taky kouzelník, a rozhodně lepší než já. +založí si naštvaně ruce na hrudi+
No je to tvoje věc. +pokrčí Angie rameny+ Já ti jen říkám, že jestli s tím nic neuděláš, nejenže ti bude Jade furt vyhrožovat, ale taky to rozežere tvůj vztah zevnitř. A tohleto tvoje já to vím nejlíp na mě nedělej. +máchne rukou k jejím založeným pažím+
A tím chceš jako říct co? +zúží na ni naštvaně oči Vicky+
Že jseš děsná trpitelka. +zavrtí hlavou Angie, jakože to je snad jasný+ Jasně, já vím, žes to měla těžký, měla jsi v životě smůlu, a spousta věcí se ti posrala, a je mi fakt líto, že tvoje máma umřela, a tvůj otec je debil, a že tví sourozenci jsou kreténi, a že tvůj ex je násilnickej magor. To je všechno fakt smutný. +přikývne vážně+ Jenže ty to neumíš hodit za hlavu, nic z toho, libuješ si v tom, jak děsně trpíš, a jak ti nikdo nerozumí, a jak tě lidi litujou. Tak si najdi terapeuta, nebo já nevím. +rozhodí ruce+ Nejseš jediná, kdo to měl blbý, tak se nauč vnímat přítomnost a bejt šťastná tak, jak to máš teď, protože jak mně to přijde, máš se zrovna teď docela parádně. Nauč se za sebe bojovat, a nauč se říkat si o pomoc, když ji potřebuješ, nauč se k sobě pouštět lidi, než všichni, který by to chtěli zkoušet, prostě zmizej. A nedělej na lidi tohleto „tolik jsem si vytrpěla a ty nemáš ani potuchy, tak se ani nesnaž do toho proniknout, jsi úplně blbej“. +založí si taky ruce na hrudi+
No, tak to ti děkuju, že tu děsnou oběť podstupuješ a kamarádíš se se mnou. +odsekne jí na to Vicky+ Hele zapomeň na to, já už půjdu, abych tě tím svým stěžováním moc neotravovala. +vezme svý cigarety a sleze ze střechy do pokoje, kde začne házet svý věci do tašky+
Prosím tě neblbni, přece se nebudeš urážet. +leze Angie honem za ní+ jsem opilá a plácám, dyť- +zkouší to, ale Vicky zavrtí hlavou+
Zavolám ti, kdy máš přijet na svatbu. +dodá klidnějším hlasem, hodí si tašku na záda a koukne na Angie, chvilku to vypadá, že chce něco říct, ale pak se zamračí+ Tak… čau. +pokývne na ni a přemístí se. Angie si povzdychne, promne si oči, chvilku přechází po pokoji a pak sebere bundu a vyrazí někam ven+