od Rebecca Altamirano » 05 dub 2016 17:52
+cestu domů absolvují v poněkud napjatém tichu. Po příchodu do bytu ale nehodlá chodit kolem horké kaše a rozhodne se zjistit, o co šlo tentokrát.+
R: Payne, můžeš mi prosím nějak vysvětlit, co se stalo? +začne co nejsmířlivěji+
P: +chvilku jen zírá před sebe, rty pevně stisknuté+ Já jsem se vážně snažila ovládnout a nechat to být! Když se to stalo poprvé i podruhé, myslela jsem, že to byla náhoda. +zadívá se na ni naléhavě a oči se jí naplní slzami, ale nedovolí jim sklouznout na tváře+ Myslím...+přerývaně se nadechne a chvilku bojuje sama se sebou, než už klidnějším hlasem pokračuje+ ...že šlo o nějakou blbou sázku. Kolikrát se jim během hodiny povede se mě dotknout. +zašeptá nakonec téměř neslyšně a uhne pohledem+
B: +nevěřícně ji poslouchá a vztek ji zalije jako přílivová vlna.+ Byl to ten zazobanej zmetek a jeho fanklub? +ucedí mezi zuby; celkem rychle si dala dvě a dvě dohromady+
P: +překvapeně na ni pohlédne doširoka rozšířenýma očima+ Jo. Ale jak to, že....
B: To je vedlejší. Důležitý je, aby sis to s nimi vyříkala jednou provždy. Aby pochopili, že zahrávat si s tebou se nevyplácí. +upře na ni tvrdý pohled+
P: +úplně rozhozená jí okamžik bezeslova pozororuje+ Ale říkala jsi, že se nesmím rvát...
B: To rozhodně nesmíš. +významně se na ni zadívá+ Ve škole. A nesmí tě chytit. +rty jí zvlní chladný úsměv+ Zjistím, kde se ti kreténi schází a půjdeme je navštívit. +zarazí její námitky zvednutím ruky+ Nebudou o mě vědět a vyřídíš to sama. Já budu jen krytí pro případ nutnosti. +usměje se na ni+ Dublin je plný tmavých uliček a opuštěných míst, na takový rozhovor jako stvořených. Dám ti vědět. +ujistí ji a pak se usměje, zase jako hodná teta:D+ A jak bylo u Andy?
P: +v očích jí z představy toho rozhovoru nadšeně zablýskne+ Jsi fakt skvělá, Beccy. +usměje se na ni vděčně+ Naprosto super, její máma je moc fajn, měly jsme skvělej koláč a říkala, ať přijdu kdykoliv zase. Klidně na celý víkend, nebo po škole a taky že bych mohla jet s nimi na prázdniny k moři...+zarazí se, jako když utne a zatváří se zahanbeně a rozpačitě+ Promiň, nechci tím říct...
B: +poslouchá její nadšený výklad a na jednu stranu má radost, že si našla kamarádku a že ji bere i její rodina, ale na druhou ji tak nějak píchne u srdce z toho, že ona sama pro ni taková nikdy nebude. Bude spíš kámoška, trenérka, která ji naučí jak zabíjet lidi, jak se postarat sama o sebe...jak nebýt už nikdy obětí. Je to hodně, ale pro čtrnáctiletou holku to není dost. Zavrtí hlavou a usměje se, když se jí začne omlouvat+ To je v pohodě, Payne, neomlouvej se mi . Já jsem fakt ráda, že sis našla kamarádku. Chci abys přes to všechno měla co nejnormálnější život, jasný? +usměje se na ni když jí úsměv s přikývnutím opětuje.+ Prima, tak si běž udělat úkoly jo? A večer tady budeš muset být sama, mám nějakou práci. Nevadí? +zadívá se na ni zkoumavě, hledajíc sebemenší náznak nevole nebo jiných pubertálních projevů emocí+
P: Jasně že nevadí, chápu, že žiješ hlavně v noci, i když můžeš chodit přes den ven. +pak se rozpustile zašklebí+ A rozhodně nezapomínej ani na svůj osobní život. A spánek. +ďábelské jiskřičky v očích nejdou přehlédnout.+
B: Co tím prosím tě....+a pak jí to dojde a skoro se začervená+ Četlas Věštce. +konstatuje suše a protočí oči+ To je skvělý, mám vlastní poradkyni pro soukromý život. +cuknou jí koutky a pohrozí jí prstem+ Padej si udělat ty úkoly. A když máš tolik energie, mohla bys navštívit i tělocvičnu, co ty na to? +zavolá za ní a její smích je rozhodně tou nejlepší odpovědí i tečkou za touhle debatou+
Bože, co jsem si to jen dovezla domů?! +zavrtí hlavou, vezme si notebook a jde trochu pracovat+
I become one with my demon
My dark side keeps me alive
Become one with my demon
Let the beast outside of my mind
There are two sides to everyone
I have become one
With my demon
When I’m bleeding
The pain lets me know
Just how much I need it