od Beatrix » 17 úno 2014 04:31
+Vyjede zablácenou cestou k hradu, a je ráda, že si vzala H2, jinak by nejspíš někde zapadla. Zaparkuje přímo před vratama, na který nemusí ani bušit, protože jen co vystoupí, tak jí otevřou a Ares jí vyjde naproti+
Bez doprovodu? +obhlídne si ji+
Vidíš, ne? +zamkne auto a taky si ho prohlídne+
Sice vidím, ale snad ani nevěřím...
Tak věř.
Dlouho sme se neviděli....
Čím to asi bude?
Spíš kým...
+pokrčí ramenama+ Nic sem nepotřebovala...
To nebude jen tím...
A po tom ti zase nic není. +ujistí ho s úšklebkem a vejdou dovnitř+
Víš, že bych to mohl vyřešit...
Vím.
A proč-
Aresi! +zamračí se, zastaví se a otočí se k němu+ Tohle je moje věc!
Víš moc dobře, že něco jako "tvá věc" neexistuje, a že když se ti něco stane...+naznačí rukou podříznutí+ Neprojde mi to. A né, že by ti to neslušelo...+kývne jí k obvazu na krku, kterej pochybně maskuje šátkem+ Ale už sme se taky nemuseli vidět.
A? Plakal bys? +pobaveně se uculí+
No divila by ses...ale to štěstí by se jinak ventilovat nedalo...
Jistěěě...+mávne rukou a míří dolů+ Nemám to tu ráda. Je tu smrad.
Nejsou lidi...nestíháme uklízet...+projde kolem nich někdo s bednou flašek+
Ještě furt moštujete?
Je to lukrativní byznis...
Lehce nechutnej...
No když ti dohodím speciál pro hosty, tak si neštěžuješ...
To ne, produkt je fajn, ale ty vaše procesy...+překročí nějakej bordel na zemi+
Krávy taky dělají hnůj...
Ale ty nemoštuju.
Detail.
Vy ste s Amonem skoro totožný hovada. +zakroutí hlavou+
To by slyšel dost nerad...ale vlastně máš pravdu. +uculí se samolibě+ Protos s náma spala?
Ne. +usměje se na něho+ Jednak jsem spala s každým zvlášť, a druhak sem s váma hlavně žila. To je rozdíl. Žít a spát. To druhý je náročnější, víš. Zvlášť s váma.
S tebou to taky nebyl žádnej med...
O tom mě oba ujišťujete dost často.
A přesto ti splníme každý přání...
Každý né...+zavrtí hlavou a vejdou do skladu+
O tom bych polemizoval...+dá bednu z regálu na stůl a otevře ji+
+obhlídne si obsah a spokojeně se usměje+ Dobře. A zbytek? +koukne na Arese a nevěřícně zaostří+ Ty máš cucfleka?!!!
+samolibě se zaculí+ Snad nežárlíš, puso? +plácne ju po zadku a hvízdajíc odejde z místnosti někam za roh+
No to se mi snad zdá! Seš snad puberťák, nebo co?! +zakřičí za ním a rázným gestem pošle očumujícího smrtijeda do určitých míst+ Cucflek! Cicavec jeden! +kroutí si hlavou a zalepí bednu+
To víš, každej si pěstuje na krku něco jinýho. +ozve se za ní a ares dovede postavu s okovama na nohách i rukách a pytlem přes hlavu+
Ha ha. +obhlídne co dovedl+ Ručíš mi za identitu, nebo se musím podívat?
No já vím, že se díváš moc ráda...+neodpustí si+ Ale v tomhle případě ručím. +zatváří se hrdě+
Á, takže Amon tě pověřil osobně?
Bingooo...
Skoro jak malý Vánoce, co?
Když ty máš vždycky tak kouzelný přání... Co s ním? Kyselina? Plyn?
M-m. +zavrtí hlavou+ Hůř. +spokojeně se usměje+ Finančák, dvě hodně naštvaný exmanželky se spoustou kontaktů, exekutor...no...nudit se nebude...+a postava sebou začne cukat a něco huhlat+ Kobercovka? +poptá se pro formu+
Jo. Nedávno jich Amon koupil bednu. +pokrčí ramenama, že netuší proč a kývne k oné bedně na polici+
Fakt? +stoupne si na špičky a dvě kobercovky si uzme+ Se v tom množství ztratí...
Ty tu normálně kradeš!
Né. Nenormálně! +usměje se a kývne dopředu, že můžou zase jít a vezme si bednu+
Fakt si myslíš, že to vyřešíš sama?
Ne. S Kristiánem.
+málem vybuchne smíchy+ To...to jako fakt?
No-a?
No-bé, Beo. To je hovadina.
Si myslíš ty.
Ne, to si myslí každej, kdo nemá místo mozku květák.
Neznáš ho.
Bohužel tě musím ujistit o opaku.
Tys nás šmíroval?!
Ne, plnil úkol.
Ts, vy to vždycky umíte odůvodnit.
Navíc se znám s Rickem...
No to já taky, a co jako?
Má obavy...
Kdo ne?
+vězně předá smrtijedovi, aby ho zavedl k autu, zastaví se a cukne ju za ruku, aby se zastavila+ Vážný obavy. Tohle přestává být prdel. Vrcholem je to, cos udělala té malé.
Co sem jí udělala? +nechápavě+
No jako příde ti to normální? Amonovi? Vážně?
Ty mu snad nevěříš?
Já? +podívá se na ni jak mimo otázka to je+
No jo... Ale co? Aspoň si odpočne od tohohle...+mávne okolo+ Musí mu to taky lézt na nervy, znám ho a vím, že i když se tváří, jak je hrozně v pohodě, potřebuje občas voraz. A nechcu Kleu kritizovat, ale ona netuší, co všechno Amon dělá a co to s ním dělá.
Takže teď děláš dobrý skutky?
Ne. Ale bylo potřeba vyřešit problém. On Zuzce neublíží, ona je poměrně odolná a navíc je asi dost vhodný, když už to vypadá, že u nás zůstane, aby ji měl Amon rád, protože zlý věci se dějou. Nám obzvlášť.
Taky jim dost pomáháš. Už jen tím, že to nenecháš na nás.
Vy všechno řešíte plošně! +prskne trochu+ Vás někam poslat, tak pak abych najala popelářský auto na ty zbytky!
Přeháníš...
Nepřeháním! +dívá se na něho až skoro starostlivě+ Ztratili ste úplně cit pro realitu! Pro vás je to jenom máchání mečem, mačkání spouště a likvidace nepotřebných, zbytečných, odpadu. Vidím co to dělá s vojákama a ti ani omylem nikdy nebudou likvidovat takový kvanta lidí jako vy! +zavrtí hlavou+ Viděla sem výsledky těch vaších akcí, a nechci, aby se něco takovýho skovávalo za mým jménem. Nechci vedlejší ztráty, který je "zbytečný počítat", protože vy nadlidi je nepovažujete za důležitý.
+chvílu mlčí a sleduje ju+ To není pravda. +řekne pak+
Fakt? +ušklíbne se+ Aresi proboha! Někdy je čas si dát pauzu a zamyslet se nad tím, co je nutný, co je fajn, a co už je trochu mimo. +a na důkaz toho kývne k mrtvole, kterou zrovna někdo táhne kolem nich po schodech dolů+
Jsou to nezbytný pokyny Amona.
Nezbytný pro koho? Amon řeší věci v jinejch sférách, od tebe bych očekávala poněkud víc reality!
Jo, tak to možná čekáš špatně! +otočí se a trochu vztekle vyrazí+
Aresi! +doběhne ho a že s tou bednou to není zrovna sranda+ Počkej!
+no zastaví se, ale netváří se+
Nemyslím to zle. Vím...a chápu...i když nerada, proč a tak, ale...+koukne na něho docela láskyplně+ Nechci, abyste se v tom ztratili. +mluví úplně potichu+ Máte k tomu hodně blízko.
A o tom rozhoduješ jako ty?
Ne. Já to sleduju. A nechcu, abyste zrovna vy dva...+dívá se mu do očí+
To ti přece může být jedno.
Ale není. A nikdy nebude.
+vezme jí tu bedýnku a furt poněkud rozladěně ji sleduje+
Slib mi, že když nebudeš vědět kdo seš, tak ke mně přídeš. +zaprosí naléhavě a pohladí ho po paži+
K tobě? Seš labilnější, než všichni templáři dohromady.
To je možná pravda, a že mi šlapou na paty...ale...mám tě ráda. A to přece vždycky znamená něco víc, ne?
+pozvedne obočí+ Ty tomu věříš?
Já to vím. Slib mi to.
+nerad, páč si připadá blbě, no přikývne+
+pousměje se spokojeně, natáhne se a dá mu pusu na tvář+ Kdykoliv.
No no, +zakoulí očima+ nebudeme to zase přehánět...+je z ní nějakej nervozní, jak je na něho podezřele hodná+
+usměje se, jak na něm vidí úplně co si myslí+ Taky by sis měl zařídit dovolenou.
Ale bez cizích dětí!
Nooo...to záleží na mě! +směje se a když jí do auta naložijou zásilku, tak se na něho usměje+ Pozdravuj Amona, že děkuju.
Si to maluješ...+přikývne zase+ Budu. Jeď opatrně...sice je připoutanej, ale...
Jo! Ještěžes mi to...+bodne pasažérovi uspávačku+ Jako miminko...+pustí si rádio a mávne aresovi+
Jedna taková by se mi taky šikla...+zamrmle si, mávne jí a chvilku za ní kouká, pak se otočí na patě a de seřvat lidi dolů, aby pořádně uklidili, že se jim tam šíří smrad a fakt nestojí o nějakej mor, nebo choleru+
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.