Pokoj pro hosty - Vanessin

Moderátor: Styx Lupin

Re: Pokoj pro hosty - Vanessin

Příspěvekod Vanessa » 18 lis 2013 19:45

Ne, není to jedno. Zajímá mně, co si o tom myslíš +poznamená s úsměvem a pak si vyslechne jeho příběh a pousměje se+ Jsem ráda, že tvé pocity z těch obrázků jsou pozitivní. Moc jsem se o to při focení snažila +půjčí si ještě od něj foťák+ Chtěla bych umět fotit lidi jako na těch tvých fotkách +koukne na něj s potměšilým úsměvem+ Mohla bych si to zkusit na tobě? Žádné pózování... zvěčním tě, když to budeš nejmíň čekat +uculí se rozverně+ Prosím...
Všechno dobře skončí.
A když ne, tak to znamená, že ještě není konec.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 19 lis 2013 22:26

Jsou to hezké fotky. +usměje se na ni+ Ale bude chtít to hodně zkoušet, dokud nebudou perfektní. +zasměje se a podá jí znovu foťák+ Žádný učený z nebe nespadl. Tak do toho. I když... fotit fotografa... není to trochu zvláštní? +pousměje se na ni+ Půjdeme se trochu projít? +navrhne+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 20 lis 2013 01:27

Vím. Ani jsem nepředpokládala, že napoprvé nafotím něco, co mi otisknou v časopise +zasměje se zvesela+ Ale díky za pochvalu, moc si jí vážím, obzvlášť od tebe. Baví mně to a chtěla bych se tomu věnovat jako koníčku +vezme si od něj foťák, nastaví si ho na focení postavy a rovnou cvakne jednu jeho fotku+ Proč zvláštní... budou to unikátní fotky. Něco jako autoportrét +uculí se na něj a vydá se s ním na procházku+ Přemýšlela jsem o tom, jak se ti odvděčím za to, že se mi tak trpělivě věnuješ. Jezdíš sem za mnou a já jsem ti za to nesmírně vděčná. Sama bych se tady unudila. Učíš mě fotit. Chceš mě vzít sebou do Laponska... +bojí se ho zeptat, proč to všechno dělá+
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 20 lis 2013 14:09

No, to není špatný nápad. +přikývne s úsměvem+ koneckonců potřebuju nějaké fotky, na kterých jsem já... +koukne na ni, nejdřív vážně, ale pak se usměje+ Nemusíš se mi odvděčovat. Já rád pomáhám lidem, protože pak někdo zase pomůže mě. Může to být někdo úplně nijý na druhé straně země. Funguje to. Je to jako karma. +vysvětlí jí to+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 20 lis 2013 21:44

Tak to jsem ráda, že ti mohu být alespoň v něčem užitečná +usměje se a postupně pořídí několik jeho snímků+ Jsi dobrý člověk, Jacobe +poznamená, když jí řekne pravý důvod, proč to všechno dělá. Na jednu stranu si viditelně oddechne, že to není kvůli tomu, že by v ní viděl její sestru, ale že to dělá pro ni jako takovou, na druhou stranu, a co je mnohem horší, vidí najednou ten propastný rozdíl mezi nimi. Ztělesnění dobra a zla. Jacob, který by nikdy neublížil člověku, zatímco ona byla vychovaná k zabíjení. Poprvé v životě se zastydí za to, čím je+ Funguje to i opačně? +zeptá se tiše+ Když se ti vrací dobro, může se ti vrátit i to zlé?
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 20 lis 2013 22:17

+zasměje se+ Užitečná? To zní spíš jako bysme obchodovali. +mrkne na ni a na tváři má pořád úsměv+ Ano. +přikývne+ Myslím, že to funguje i tak, že když konáš zlo, tak se ti zlo vrátí. +zauvažuje nad tím+ Ale ono je to vždycky složitější. Když konáš dobro, jenom proto, že z toho chceš mít zisk, tak se ti nic nevrátí. Rozhodně ne žádné dobro. Na druhou stranu, když konáš zlo ke kterému tě někdo přinutil, tak to není tvůj problém, ale toho, kdo tě přinutil. +koukne na ni tázavě, jestli ho pochopila+ A žádný člověk není jenom zlý nebo dobrý. Nemyslíš?
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 21 lis 2013 11:33

+rozesmeje se+ Ne, to neni zadny obchod. Opravdu mi dela radost, kdyz ti mohu byt v cemkoliv napomocna +z oci ji je mozne vycist, ze to mysli skutecne uprimne. Pozorne posloucha, co ji vysvetluje o tom oplaceni dobra dobrem a hloubeji se na tim zamysli+ Myslim, ze to chapu. Musim to dobro, a stejne tak zlo, konat uprimne, z presvedceni, ze srdce, aby se mi to vratilo +pousmeje se, protoze ji tim svitne nadeje, ze neni jeste tak uplne ztracena+ V tom mas pravdu. V kazdem cloveku je ve stejne mire dobro i zlo. A zalezi jen na nem, co v sobe necha prevladnout +chvili jde vedle nej mlcky, jak nad tim premysli, nez radsi zmeni tema+ Dostanes se vubec nekdy i domu do NY, kdyz jezdis po celem svete? Nikdy jsem v tom meste nebyla, ale slysela jsem o nem hodne.
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 21 lis 2013 14:19

+je rád, že to bere takhle a že se třeba neurazila a tak si užívá procházky a prohlíží si krajinu+ No, hodně zřídka. +odpoví jí+ Naposledy jsem tam byl v červnu, červenci a vážně nevím, kdy se tam dostanu příště. Snad před Vánocemi bych to ještě stihnout mohl. +pousměje se+ Ale to nevadí, jedna sousedka, taková starší paní, mi to tam chodí kontrolovat a tak. Já mám pocit, že každý slyšel o New Yorku hodně. +zasměje se+ A někdy mám pocit, že je všechno z toho, co my ti lidi o něm vyprávěli.
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 21 lis 2013 18:23

Takže Vánoce, Silvestra i Nový rok oslavíš v New Yorku? Máš tam hodně přátel? +udělá mu ještě pár fotek, když to nečeká, aby měl z čeho vybírat+ Vyprávěj mi o tom městě... jednou bych se tam chtěla jít podívat, tak abych věděla, kam jít +přitáhne si bundu ke krku, jak se ochladilo+
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 21 lis 2013 23:50

+zasměje se a pokrčí rameny+ Možná. Možná mě zas něco chytne a odcestuju jinam. Neslavím je tam pravidelně. Loni jsem byl... +chvilku zavzpomíná+ v Tokiu a už nikdy víc. +zazubí se na ni+ Ale jestli chceš, tak tě tam na Novej rok vezmu sebou. Do NY. Na Vánoce asi budeš chtít být s rodinou. +usměje se+ New York se liší od čtvrti ke čtvrti. Jsou to jako jiné světy v jednom městě. Někde jsou mraky turistů a jinde nenarazíš na nikoho jiného, než na New Yorčany. Nebo na čínský New Yorčany. +zasměje se+
Jacob Downly
Člověk

PředchozíDalší

Zpět na Komnaty Styx