Lektvaristický přístěnek

Moderátor: Victoria

Re: Lektvaristický přístěnek

Příspěvekod Victoria » 07 kvě 2013 20:03

+což je pravděpodobně asi pravda :D + Jo. +přikývne souhlasně+ Jak říkám, tvoje věc. Nemá právo ti do toho kecat. +pokrčí rameny+ No, to je dobře. +pousměje se, že žádný přímluvy snad probíhat nebudou, a přisune jí misku s nějakýma sušenýma broukama+ Čtyři by měli stačit. +nasype si jich taky pár do hmoždíře a začne je drtit na prach+ Ne. Ne, ne, ne. +zavrtí rezolutně hlavou a odloží paličku+ Vůbec se nepokoušej vzbudit ve mně pocit viny. +koukne na ni podmračeně+ Tohle je můj den, můj a Byronův, a já odmítám mít na svatbě někoho, kdo se bude celou dobu ksichtit, dělat scény a polohlasně nadávat. +svraští nespokojeně obočí+ Chci spoji svůj život s člověkem, kterýho miluju, s kterým chci strávit zbytek života. A pro lidi, který o něm mluví jako o nezaměstnaným feťákovi v tom životě prostě není místo. +potřese nakrknutě hlavou, a je vidět, že to pro ní bude hodně těžký překousnout+ Jestli ho to bude mrzet, tak je mi to líto, ale je to on kdo mě nutí si vybrat, a pak skuhrá, když si nevyberu jeho. +chopí se zas paličky a drtí chudáky mrtvý broučky na atomy, ale ani není naštvaná na ni, spíš pořád na Chrise+ To je právě to, o co se nesnaží. Má svoji představu o tom, koho ze mě chce mít, a snaží se mě do ní vpasovat. +zabručí+ Jsou... jo, hodně to pro mě znamená. +přikývne potom+ No jo. +pousměje se+ Vyzval mě k tanci na ledě, a když jsem hodila tlamu, tak si ke mně přisednul, a pak jsme se strašně opili tequilou a on mě u sebe nechal přespat, a od tý chvíle, co jsem se poprvé vzbudila v jeho posteli, jsem věděla, že toho kluka chci. +uculí se+
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 07 kvě 2013 20:26

Dobře, čtyři. +pokývá hlavou a odsype si ty čtyři zvířátka do vlastního hmoždíře a chopí se paličky+ Já se ale vůbec o nic nepokouším. Říkám ti, jak to je. +pokrčí zlehka rameny+ Nemyslím se, že by se ti tvůj den pokusil znepříjemnit a zkazit, když už k němu dojde. +zavrtí zlehka hlavou a drtí broučky, spíš ledovým klidem až je to zvláštní+ Víš jaký Christian je, znáš ho déle než já a i mě bylo jasný, že na takovou zprávu nezareaguje dobře. Vrátíš se po jak dlouhé době s člověkem, kterého z jeho pohledu neznáš příliš dlouho a co teprve tvůj bratr... a oznámíš mu, že se za něj vdáš. Tvůj bratr má horkou hlavu, rychle a snadno vyletí, ale když má čas o tom přemýšlet, a když si s ním někdo v klidu promluví, tak se umí rozhodnout správně. +koukne na ní naprosto vážně a pak sklopí pohled zpět k tomu, co dělá+ A Byron má práci? Sem tam si něco nedá? Nenazývám ho tak jak ho Christian nazval ani to nemám v úmyslu. Kdyby něco takového řekl o člověku kterýho miluju, tak ho taky praštim a to pořádně. Jen se tě snažím navést na to, aby ses na to podívala z jeho pohledu. Nezná ho a určitě neměl ani šanci ho poznat. Má o tebe prostě strach. +trhne zlehka rameny a odloží paličku+ Mám dojem, že na tom nenese vinu jenom on. Co teď s těma rozdrcenýma broukama? +zajímá se, jak má dál postupovat v lektvaru+ Věř mi, snaží... jen to není tak snadné, jak se to na první pohled může zdát. Zkus si s ním v klidu promluvit a uvidíš, že to tak je. +pobídne jí měkce, ale nenakazuje spíš navrhuje+ To si umím představit. Snad ti přinesou štěstí. +pousměje se na ní+ Jo, největší láska prý vzniká z vteřiny na vteřinu. +usměje se na ní vesele+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Victoria » 07 kvě 2013 21:02

Já ho tam prostě nechci. +zavrtí rázně, jako že to je uzavřený téma, a tak nějak zamlčí, že takhle aspoň může dělat, že to je její rozhodnutí, a že mnohem víc ji děsí, že by ho pozvala, a on nepřišel+ Já nehodlám řídit svůj život podle jeho nálad, prostě ne. Já ho přemlouvat nebudu, to si musí holt rozmyslet sám. +sesype prášek na mističku+ No tak nemá práci, proč by to z něj mělo do háje dělat podřadnýho člověka? +rozhodí rukama+ Podle těchhle měřítek jsem nezaměstnanej feťák i já. Posyp tím hladinu, ale v tenký vrstvě, ať se to nejdřív nasákne, než se ponoří. +udělá to tak, a sleduje, jak prach pomalu mizí pod hladinou+ Já nejsem blbá, abych si brala pitomce nebo násilníka. Ať tomu věří nebo ne, pro mě svatba není něco, co se dělá o víkendu když je zrovna nuda, ale závazek, a sakra velkej. +zamíchá to ještě jednou a vypne plamen+ Hlavně že má o mě strach teď, když už to nepotřebuju. +zabrblá si pod vousy+ Už je to hotový. Až to vychladne, rozlijem to do lahviček. +odstaví kotlík z ohně a postaví si tam dva čistý, a začne s přípravou dalších lektvarů, co potřebuje+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 07 kvě 2013 21:22

Nechceš nebo se prostě bojíš, že by nepřišel? +zvedne mírně tázavě obočí+ Myslím, že ať už je Christian jakýkoliv něco takovýho by ti neudělal. Neopustil by tě v tvůj největší den ať se mu líbí nebo nelíbí koho si bereš. +je o tom dost přesvědčená, i když se o tom s Christianem nebavila a i kdyby nechtěl vlastnoručně by ho tam dotáhla a přinutila se na všechny usmívat+ Nemusíš řídit svůj život podle jeho nálad. Stačí jen respektovat jeho povahu a brát v potaz jeho ochranitelský pudy. A popravdě... může se snažit sebevíc, ale pokud se nebudet snažit oba dva, tak narážet budete neustále. +pokrčí zlehka rameny a napodobí její jednání+ Ale o to přece nejde... jde o to, že ho tvůj bratr vůbec nezná. Kolikrát s ním mluvil? Jak moc ho poznal? Musí být strašně těžké přijmout už jen tu myšlenku, že člověk kterého miluješ a snažíš se ho chránit, zabránit tomu aby udělal stejný chyby jako ty, si bere člověka o kterém nic nevíš, který je pro tebe naprosto cizí osobou. Máš strach o to jestli tu milovanou osobu dokáže zabezpečit, uchránit jí a postarat se o ní. A nezáleží na tom, jestli to jsou ty obavy liché, něco takového není racionální. Starší sourozenci už prostě takoví jsou. Představ si, že by za tebou jednou přišla dcera s tím, že si bere člověka, kterýho neznáš a z tvýho pohledu se jeví spíš jako zločinec. Taky bys z toho nebyla nadšená a neříkej mi, že to není pravda. +podívá se na ní naprosto vážně, nezvedá hlas jen mluví klidně a mírně, tak nějak od srdce+ Neříkám, že to tak není. Ale zkusila si mu to vysvětlit? Myslím v klidu ne hned potom co na něj vybalíš takovou pecku. +nakloní hlavu mírně na stranu a udělá s práškem to, co jí bylo řečeno a sleduje jak se pomalu nasakuje a mizí+ Já bych ho tak rychle nesoudila. +pousměje se, protože ona ví, že o ní měl starost vždycky, pochopila to z toho, jak spolu mluví+ Dobře. +pokývá hlavou a sleduje jak si chystá další kotlíky+ Nechceš s něčím pomoc? +zajímá se, stejně nemá nic lepšího na práci+

(bože kdyžtak mě zastavte, to jsou kecy :D )
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Victoria » 07 kvě 2013 22:11

Tolik k tomu, že nebudeš lobbovat. +pousměje se+ Tohle bys mohla nakrájet. +nastrká jí tam nějaký byliny a od každý pár listů naseká, aby viděla, jak velký kousky jsou potřeba+ Já akorát chci, aby začal respektovat, že už mi není deset a jsem plně schopná dělat vlastní rozhodnutí a vlastní chyby, a nepotřebuju, aby mě večer chodil ukládat do postele. +zamračí se a začne porcovat žáby+ A že nejsem úplně blbá a nesvéprávná, abych se vdala za člověka, o kterým nic nevím. +vypreparuje z žáby žaludek, pár rutinníma pohybama jí odřízne nohy a najde žluč+ Měl by ty svoje ochranitelský pudy začít krotit, jinak mě samou láskou zadusí. +zabrblá+ Mám jedinou kliku, že je Byron natolik zamilovanej, že se tím nenechá odradit. +zahodí zbytek tělíčka do koše a přitáhne si další žábu+ Tohle nepovažuju za omluvu, já taky nechci, aby se mu něco stalo, a pletu se snad kvůli tomu do jeho milostnýho života? Bez urážky, ale tobě by v některejch zemích ani nenalili. Kdybych si já přivedla domů kluka ve tvým věku, nechal by mě prohlídnout u psychiatra. +porcuje zachmuřeně žábu a tváří se u toho úplně stejně trucovitě jako Christian, když si na něco stěžuje+ Ale já se do toho nemontuju, protože to není moje věc. Proč to prostě nemůže udělat taky tak? +rozhodí rukama+ Chová se ke mně jak k malý holce celej život, a už toho prostě mám dost.
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 07 kvě 2013 22:35

+zvedne v obraně ruce a usměje se+ Promiň, já si prostě nemůžu pomoc. Ale přísahám, že s tím jsem za tebou skutečně původně nešla. Vlastně jsem tě potkala náhodou. +zazubí se na ní zase tak přátelsky a mile+ Dobře. +pokývá souhlasně hlavou a s nadšením se do toho pustí, zdá se že jí to začíná bavit, zejména když si u toho tak povídají+ Je to chlap a ještě k tomu starší bratr. Není pro něj lehké přijmout fakt, že z tý malý holčičky o kterou se snažil starat si vyrostla v dospělou dceru a o to víc je to pro něj těžší, že nejsi taková jakou si tě vysnil. Jenom mu to déle trvá a taky ho k tomu musí někdo navést. Ale neměj strach tohle nedělají jenom bratři, ale i sestry. +uculí se, když si vzpomene na svojí starší sestru a jejich neshody, možná by se Christian s Vicky divili kdyby je dvě viděli pohromadě+ Ne, jsi zamilovaná a to bývá někdy horší. +zazubí se na ní vesele, protože to nemyslí nijak zle+ Ale myslím, že vám dvěma to vydrží a přeju vám to, vážně. +usměje se na ní jemně, než se na chvíli soustředí na krájení, aby nepřišla o prsty+ Jak říkám starší sourozenci. Až se moje sestra vrátí, tak tě s ní seznámím a myslím, že ještě budeš ráda za to, že máš Christiana. Tedy seznámím vás hned potom, co jí zabráním aby se pokusila tvého bratra vykastrovat. Ještě jsem jí to nestačila říct, že jsem si za tak krátkou chvíli tady našla přítele... a nebo on si našel mně? +zatváří se zamyšleně, než nad tím zavrtí hlavou+ Prostě jen chci říct, že se staršími sourozenci to není jednoduchý a chce to aby měl člověk opravdu silný nervy, aby to s nimi zvládnul. A někdy se s nimi musí zacházet jako s dětmi, jít na ně opatrně a polopatě a dám jim hlavně čas, aby se zvládli vyrovnat s tím, že už jsme dospělí. +pokrčí s úsměvem rameny a pak se vesele rozesměje+ Ale já opravdu nejsem tak mladá jak vypadám. Plnoletá jsem už dávno byla a něco málo za sebou taky mám. Navíc u nás bych správně měla být už vdaná a mít nejmíň tři děti. +zakroutí nad tím se zamračením hlavou+ Díky bohu za svojí sestru a její přístup ke sňatkům. +zazubí se zase vesele+ Jen prostě... pokud mě paměť neklame, tak on nemá na manželství příliš dobré vzpomínky, jediné dobré co z toho vzešlo je Vaneska. Jen on ví jaké to je, když manželství ztroskotá a možná se jen bojí, že by tě něco takového mohlo potkat. Není to příliš racionální, protože vy s Byronem jste v jiné situaci, ale co je v případě citů racionální, že. +pokrčí nad tím rameny a pomalu krájí všechny ty bylinky co dostala na starost, ale musí se usmát, když vidí jak se tváří, někoho jí to opravdu připomíná :D + Jo, obávám se, že takhle to bude vždycky. A nejen u vás, ale ve spoustě rodin, kde je víc sourozenců. Záleží jen na vás jak si stanovíte hranice.
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Victoria » 08 kvě 2013 00:38

(tak Všechno nejlepší, jak koukám! :D Tak teď už by jí nalili ve všech státech. :D)

No, tak to si bude muset zvyknout. +pokrčí rameny, chystá si tam ingredience a pak začne s vařením, točí se tam kolem toho a je vidět, že jí to baví a uklidňuje, trochu se u toho usmívá+ Jo, jsem zamilovaná, a vadí mi, že to nedokáže přijmout a pořád se tváří, jako by to byla pártýdenní záležitost. Jenže to tak není. Já chci s Byronem vážně bejt navždycky. Nejsem zrovna plánovací člověk, a budoucnost jsem nikdy neřešila, ale s ním si to všechno najednou umím představit. Můžu bejt taková, jaká jsem doopravdy, můžu plácnout úplně cokoliv a nemusím si na nic hrát, a on mě ve všem podpoří, a vždycky je tu pro mě. Ví o mě všechno, úplně všechno, a nic z toho ho nedonutilo ode mě utýct. Dělá mě každej den šťastnou, a miluje mě tak, jako mě nikdy nikdo nemiloval. Jenže tohle Chris nechce vidět, mnohem víc mu záleží na tom, kolik má peněz a jakou má školu. +rozhodí frustrovaně rukama+ Ale ale... +uculí se, když slyší o její sestře a rozhodně si kvůi tomu plánuje z bratra utahovat, tedy než si vzpomene, že s ním nemluví+ Jo. +přikyvuje na to o starších sourozencích+ Já z toho úplně šílím. +protočí oči+ No dobře, ale i kdybys nebyla, moje pointa je, že bych se mu do toho nemontovala. Protože to je jeho život, a ne můj. +pokrčí rameny+ COže? +koukne na ni nevěřícně, že to je blbost+ On a Tiffany byli přece úplně jinej případ. Byl to domluvenej sňatek a před svatbou se skoro vůbec neznali. My se známe, rozhodně dost dobře na to, abychom věděli, že spolu chceme zůstat, a hlavně se milujeme. +zavrtí hlavou, že to si přece nemůže myslet+ Jo, to by musel nějaký hranice někdy v životě respektovat. +odfrkne si+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 08 kvě 2013 01:00

(popravdě jsem úplně zapomněla, že by už měla mít narozeniny :D Tak to by mohla někde zapít, jestli dostane nějaký dárek :D :D :D )

Nakonec si určitě zvykne, i když mu to bude nejspíš nějakou dobu trvat. +pousměje se a sleduje jí, jak jí to jde od ruky, jak je vidět že jí to baví, trošku jí to připomíná její sestru když peče a zaujatě jí poslouchá+ Má to svojí logiku... peníze a škola, aby měl jistotu, že tě dokáže zajistit kdyby se něco stalo. +pokrčí zlehka rameny ale pousměje se+ Ale tak mu to ukaž. Vysvětli mu, proč jsi řekla ano, proč zrovna Byron. Jde všeobecně známo, že na chlapy by se mělo postupovat pomaleji a víc po lopatě. +pousměje se, věří tomu, že by jí bratr poslouchal a jen doufá, že by tomu tak skutečně bylo+ No, řekněmě, že každá máme své trápení se starším sourozencem. +zatváří se jako nevinnost sama+ Ale prosím tě, o tý kastraci před Christianem ani slovo. Nejsem si jistá, jestli by tu zprávu přijal dobře. +uculí se vesele a spiklenecky na ní mrkne, než opět zvážní+ To naprosto chápu, věř mi. +pokývá hlavou v jakési sounáležitosti, protože s její sestrou to také není zrovna dvakrát jednoduché+ Jo a taky proto, že by mi to bereme asi trošku jinak. Oni jsou ti velcí a dospělí... myslím, že tak nějak věříme tomu, že se prostě o sebe dokáží postarat sami. Díky tomu taky můžeme být tak bezstarostní, když nám to okolí dovolí. +pousměje a dokrájí bylinky, které rozdělí do mističek+ Neříkám, že to tak je... jen říkám, že by to tak mohlo být. Je mi jasné, že to jsou dvě naprosto rozdílné situace, ale podstata je stejná. Společný život a nikdo neví, co přinese. Navíc jej to teprve pár týdnu, co proběhl rozvod, kdo ví jak se po něm musí skutečně cítit a co si o manželství teď myslí. Myslím, že by nebylo naškodu tuhle možnost vzít v potaz. +pokrčí trošku bezradně rameny a napadne jí, kdy vůbec dostala diplom z psychologie, že dělá takovou chytrou :D + Zkusila si mu nějaký stanovit? +zajímá se+ I když mám dojem, že už se o Byronovi jen tak jako naposledy nevyjádří. +pousměje se, že hranici o tom jak nazývat jejího snoubecne jasně stanovila a něco jí říká, že si to Christian bude nejspíš pamatovat+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Victoria » 08 kvě 2013 13:55

+občas jí tam přistrkne nějakou další ingredienci a letmo zkontroluje, jestli s nima pracuje správně, ale celkově pracujou plynule a jde jim to od ruky+ Víš, kdyby tohle bylo to jediný, co mezi námi je, tak bych mu asi odpustila. Ale popravdě řečeno si nemyslím, že má po všech těch letech ještě právo se mi do života takovýmhle způsobem montovat. +pokrčí rameny a zní to trochu lhostejněji, než jak to vážně cítí+ Och,to já mu to neřeknu. +zavrtí hlavou, ale culí se způsobem, který poněkud říká opak+ Ale my přece nejsme o nic míň dospělí než oni. +zamračí se a povzdychne si+ Ugh, nikdo mě nedokáže vytočit tak moc jako on. +přilije trochu žluči z pásovce+ Nejhlavnější rozdíl je, že Byron je boží a Tiffany je kráva. +zabručí+ Ale já jsem mu to říkala ještě než si ji vzal. +zamíchá to hůlkou+ Asi tak badžilionkrát. +ušklíbne se trochu+ Vždycky to skončilo tak, že mě zjebal jak malou holku. Tak jsem utekla z domova. +pokrčí rameny+ No to bych mu taky nedoporučovala. +zatváří se vražedně+ Chceš jako říct, že mu musím dycky dát facku, aby si něco zapamatoval? +uculí se a nevypadá, že by jí tobyloproti mysli+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 08 kvě 2013 14:14

+a ona seká a krájí div že si u toho nezačne pobrukovat, musí jí dát za pravdu, že u tohohle se člověk hezky odreaguje a pročistí si myšlenky, nebo v jejich případě popovídá+ Vážně? Proč si to nemyslíš? +zajímá se zatímco se soustředí na krájení něčeho střapatýho, co trčí na všechny strany+ No nazdar, že já vůbec něco říkala. +zasměje se tiše+ Jestli ale uteče, tak je to tvoje vina a já tě budu chodit v noci strašit. +ukáže na ní vesele špičkou nože a v očích jí hrají veselé jiskřičky+ To jo, ale zkus jim to vysvětlit. Přinejmenším ti řeknou, že si toho v životě zažila příliš málo na to, abys věděla jak to chodí. +pokrčí zlehka rameny+ Je to něco jako syndrom starších sourozenců. +uculí se nad tím označením+ Myslím, že vy dva si rozhodně nemáte co vyčítat. +zasměje se tiše a zavrtí nad tím hlavou+ Jak to tak sleduju, tak oba máte dost tvrdohlavou povahu a navzájem se docela rádi a rychle vytáčíte. +usmívá se, jelikož to nemyslí nijak zle, je to jen konstatování něčeho čeho si stačila za tu dobu co tu je všimnout+ Tak s tím s tebou naprosto souhlasím. Tiffany je kráva. +ušklíbne se, jelikož jí stačilo jediný setkání aby si ujasnila, že tuhle ženu nebude zrovna milovat+ Vážně? +zvedne trošku překvapeně obočí a zamračeně se zamyslí+ Ale on si jí stejně vzal a jak to dopadlo. Jediný co z toho vzešlo dobrýho je malá Vanessca, i když se divím že s takovou matkou, je úplný zlatíčko. +usměje se měkce, je znát, že si malou dcerku opravdu za tu chvíli oblíbila+ Opravdu si utekla jen kvůli tomu, že jste se s bratrem začali hádat? +zajímá se, zatímco sesypává jednu nakrájenou rostlinku do mističky+ No... +rozesměje se vesele, když vidí jak se tváří a tak nějak si to představí+ ...to sem asi říct přímo nechtěla. Nelíbí se mi představa, že by měl být neustále fackován. +zakroutí vesele hlavou+ Jen říkám, že tahle facka nebyla špatným impulsem, aspoň myslím. +pokrčí zlehka rameny+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

PředchozíDalší

Zpět na Winter house