Máma tě neměla radši než nás. +ohradí se Chris, ale Vicky si pobaveně odfrkne+
Jasně že měla. Holt jsem nebyla ta správná holčička, co si nechá načesat vlásky a venčí panenky v kočárku. To tady slečna "můj život je v troskách" byla její nejoblíbenější princezna. +ušklíbne se Vicky, ale tak nějak klidně, jako by jí to ani nějak nevadilo+
Jo, a pak máma umřela, a vy dva jste mě mezisebe nikdy nevzali. +zamračí se Alex+ Ty mi docela hodně dlužíš, Christiane. +založí si ruce na prsou, ale sedne si teda+ Vždycky jsem byla sama, nikdy dost dobrá pro vaši pozornost, a pak jsi mě tam nechal samotnou s otcem, takovou spoustu let s ním v jednom domě, i když moc dobře víš, co je zač. +píchne proti němu obviňujícně prstem+ Já žiju celej život správně a podle pravidel, to já bych měla mít ten ukázkovej spokojenej život. +odvrátí pohled stranou a na chvilku vypadá mladší než je, zranitelně, ovšem jen do doby, než si vzpomene, že je tam Jasmine, a vytočí se + No, jak myslíš. +usměje se na ni sladce, protože pozná, že aspoň částečně trefila hřebíček na hlavičku+ Já jsem ho viděla s holkama jako ty, než se oženil. Naivní mladý husičky, dobrý do postele, uchvácený panem právníkem, dost hezký na to, aby se člověk ráno nezeblil, když se vedle nich probudí, a dost ukecaný na to, aby mezi číslama nebylo ticho. Jenže s někým takovým se netráví život, drahoušku. +zatváří se falešně soucitně a oči jí zlomyslně blýskají+ Čím dřív to pochopíš, tím menší šok to potom bude. +usměje se zářivě, a tentokrát překvapivě mlčí i Vicky, jen se upřeně dívá na Christiana, jako by ho skenovala pohledem+
Ženský krucinál! +okřikne je znova Chris+ V životě nic nevyřešíme, když nebudete chvíli ticho. +zamračí se na ně+ Nech laskavě stranou můj osobní život, a věnuj se tomu podstatnýmu. Monsieur Feuilly se mi kvůli rozvázání zasnoubení neozval, jsi si jistá? +otočí se zpátky na Alex, její proslovy nepovažuje za nutný vůbec nějak komentovat+
To bude asi nejspíš karma. +poznamená jenom maaaaličko škodolibě Vicky a zlehka pozvedne obočí+
Jistěže jsem si jistá. +zamračí se Alex+ Jen to hodlá udělat tou potupnější veřejnou cestou. +odfrkne si+
A co tedy chceš po mně, Alex? Co chceš, abych s tím udělal, hm? +pokrčí nejistě rameny+
Spal ty papíry. Všechny. Když ten patetickej sňatek neuznáš, budu mít pořád šanci se vdát, a mít aspoň nějaký postavení. +upře na něj oči+
Vou vou vou. +vloží se do toho okamžitě Vicky+ Nic se pálit nebude, na to zapomeň. Jednou si to taky vyžereš ty. +stáhne si honem všechny listiny k sobě+
Takže prakticky po mně chceš, abych si mezi vámi dvěma vybral. +zvedne obočí Chris+ To mám tedy radost. +poznamená sarkasticky+