Výlet do Sýrie

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Neoficiální návštěva Amona a Beatrix v Sýrii

Příspěvekod Altair » 21 úno 2016 22:21

Do mešity? +pozvedne překvapeně obočí, ale pak se široce usměje+ To není žádný problém. Přiznám se, docela mě to potěšilo, že se tam chceš podívat a že tě tak zajímá naše kultura.

Aleikum Salam +odpoví jí majitel na její pozdrav, ještě před tou exkurzí a pak se jen usmívá, že se Bei prohlídka jeho továrničky líbila. Když mu Altair přeloží Beinu otázku, tak se překvapeně na ni podívá a pak zavrtí hlavou, že v Rakousku ne, že má jen několik krámků v Damašku a v Aleppu+
Krédo Assassínů:
"Žijeme v temnotě, abychom sloužili světlu. Jsme Assassíni. Nic není pravda, vše je dovoleno."
Nothing is true, everything is permitted!
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 21 úno 2016 23:14

Mhm, +přikývne+ ale kdyby to měl být problém, tak to nějak přežiju... Vážně? +potěšeně, že se má zase na co těšit+ Zajímá. +souhlasí+ Víš není to úplně, že bych tady chtěla žít, nebo souhlasila úplně se vším, ale...chci to tu poznat a stejně jako v každé zemi, i tady jsou nádherná místa, vaše architektura je naprosto pohádková a musím říct, že určitým způsobem mě vaše oddanost Alláhovi fascinuje. A taky trochu děsí, ale až tak daleko se do toho nepouštím. +přizná+

Zeptej se ho, jestli by mi nechtěl dodávat tak bednu mýdla měsíčně. Asi..takovou..+naznačí rozměry metr na metr - a pokud souhlasí, tak ho rovnou nechá i vyjednat nějakou cenu - výhodnou pro prodejce...+ A ráda bych si i teď koupila pár mýdlem a rovnou si je odvezla...
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 22 úno 2016 21:19

+jak mu Bea tak nadšeně vykládá o svých dojmech ze Sýrie, úplně je na něm vidět, jak ho to těší a jak je hrdý na svoji zemi+ To jsem rád. Budu se snažit ukázat ti co nejvíc zajímavostí a krás, abys viděla, že Sýrie není jenom válečná zóna a líheň extremistů, jak se o nás ve světě teď mluví +zamračí se, jak se s tím neztotožňuje+
+přetlumočí svému známému Beinu nabídku a ten ji celý natěšený okamžitě přijme. Altair vyjedná dobrou cenu, výhodnou pro obě strany a pak si Syřan s Beou plácnou na výhodný obchod+ Říká, že ti přinese kvalitní vyzrálé mýdlo ze svého skladu +dohodnou ještě spolu podrobnosti obchodu, Bea dostane dárkové balení vavřínového mýdla a s uctivými poklonami se s nimi rozloučí+
Naco ti bude to mýdlo... vždyť ho vůbec nepotřebuješ +zeptá se venku Bei+ Máš jemnou pokožku a vlasy hebké i bez toho zázračného mýdla +usměje se na ni+
Krédo Assassínů:
"Žijeme v temnotě, abychom sloužili světlu. Jsme Assassíni. Nic není pravda, vše je dovoleno."
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 23 úno 2016 13:53

Já vím, že není. Teda "jenom". +ušklíbne se+ To si člověk nesmí tak brát. Já jsem Němka, vím o tom svoje. Šedesát let svět nenáviděl hlavně nás. Pak se to přesunulo na Ameriku a teď jste nejnenáviděnější vy. Jasně - nikdo v tom není tak úplně bez viny, ale přece nemůžeme všechno shazovat na kolektivní vinu.

Ježiš to je od vás hezký! +poděkuje a teda chtěla to zaplatit, tak to nevím jak Altair pořešil, jestli to dostala, ale peněženku určitě hned vytahovala... Pak se rozloučí a jdou ven+
To není zázračný mýdlo, to je funkční přírodní mýdlo. Ono zázraky jsou přece jen jinej level...+jako čarodějka o tom něco ví...+ Ale víš co krémů a všeho stojí taková pokožka a vlasy? Navíc mám problém se suchou ekzematickou pokožkou a Zuzka taky. A slíbila jsem jí, že jí to mýdlo dovezu přímo ocud. V podstatě u nás neznám moc lidí, co by tyhle problémy neměli. Není se co divit vzhledem k našim návykům a k vodě, ve které se koupeme...
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 23 úno 2016 22:36

+peněženku může zase schovat, tohle je pozornost podniku za ten výhodný obchod;)+

Tak pokud už nemáš jiné přání, vydáme se do té mešity? +zamává na taxík a nechají se odvézt k největší mešitě ve městě+ Tohle je hlavní stavební pamětihodnost v Damašku, Umajjovská mešita +vysvětluje ji Altair zapáleně, je vidět, že jí své rodné město ukazuje opravdu rád+
Obrázek

+přístup do mešity je pečlivě střežen a není vpuštěna žádná žena, které kouká byť jen kousek holé nohy nebo paže. Kdo nesplňuje tyto požadavky, musí se obléknout do dlouhého bílého hábitu, k těmto účelům u vchodu zapůjčovaného. Strážce loupne okem po Bei, ale uzná její oděv za vhodný, akorát ji upozorní, aby si pořádně zastrčila vlasy pod šátek a zula se a vpustí ji dovnitř. Ocitnou se v obrovském, pohádkově krásném prostoru pro věřící, po celé ploše vykládaném hedvábnými koberci a nádhernou orientální výzdobou po stěnách a stropě+
(interiér Umajjovské mešity je dost střízlivý, co se týče výzdoby, tak aby si tu orientální krásu Bea taky trochu užila, použila jsem interiér jiné mešity, jedné z nejkrásnějších, jaké jsem viděla - Sultan Ahmed v Istanbulu;))

Obrázek
Krédo Assassínů:
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 24 úno 2016 22:32

+To slušeně a nadšeně poděkuje a přikývne, že se můžou vydat do mešity+ Vypadá pěkně. Tak historicky...+prohlíží si to tam a občas pokukuje po Altairovi, líbí se jí jak je ve svým živlu.
Zahalená je poměrně dost, takže si jen pořádně upraví šátek a slušně pozdraví, než se jde vyzout a pak kouká na Altaira, co má dělat dál - jako jestli tam může jen tak chodit, nebo jestli má jít do nějakýho rohu, či tak+ Páni...+vydechne potichu a jen tak stojí a kouká okolo, hlavně po stropě a nachvílu úplně zapomene, kde to je, jak se ztratí v myšlenkách+
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 25 úno 2016 22:30

+odvede Beu dovnitř a hned u dveří ji nechá pokochat se tou okouzlující krásou a zvědavě sleduje, jak se jí to bude líbit a pak se spolu vydají hlouběji do mešity, procházejí se tam po orientálních kobercích s botami v rukou a Altair jí dělá průvodce+ Tohle je hrobka jednoho z největších arabských hrdinů, Saladína, jestli ti jeho jméno něco říká. Je známý jako protivník křižáků a templářů v křižáckých válkách +projdou do další části+ A tohle je – a to by tě možná mohlo zajímat – hrobka Jana Křtitele s pohřbenou světcovou hlavou +ještě jí ukáže svatyni Husajna, Mohamedova vnuka, u které je velká tlačenice modlících se věřících a pak už ji nechá, aby se tam v klidu porozhlížela a podívala se, kam sama bude chtít+
Tak jaké jsou tvé první dojmy z mešity? +zajímá se+
Krédo Assassínů:
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 27 úno 2016 12:06

+Z myšlenek ji vytrhne až jeho hlas a věnuje teď pozornost tomu, co jí ukazuje+ Mmm...Saladín...ne, znám jenom Aladina. +usměje se omluvně+ Vážně? Tak to je něco jako váš vzor, ne?
Jan Křtitel? +koukne na něho trochu zmateně+ No víš...já jako to jméno znám, ale to je tak všechno... Proč je tady? A proč si myslíš, že bych o něm měla něco vědět? To tam je jenom hlava?
Teda tady je nátřesk...+nakoukne tam, no nechce rušit modlící, takže jde zase hned bokem+
Je to tu krásný a je tu klid. Jakoby všechno špatný zůstalo venku. I když chápu, že je to jen pocit, tak je to dobrej pocit.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 27 úno 2016 18:41

+přestože se to na assassína ve službě mezi tolika věřícími nehodí, upřímně se zasměje tomu Aladínovi+ Ráda čteš pohádky z tisíc a jedné noci? +jeho tvář ale opět nabyde profesionální výraz+ Přesně tak... sultán Saladín vlastně započal před více než osmi sty lety tu naši prastarou válku s křižáky a templáři. My jsme něco jako jeho následovníci.
Mešita stojí na místě bývalé byzantské baziliky Jana Křtitele. Proto se sem přesunula jeho původní hrobka. Je tady jenom jeho hlava, kterou mu sťala Salomé. Vlastně už jenom jeho lebka +usměje se+ Ne že bys měla o tom něco vědět... ale že by tě to mohlo zajímat... co dělají v mešitě ostatky světce z vaší bible +jakože nemá s islámem nic společného+
Tohle je mihráb... odtud promlouvá k věřícím imám +ukáže jí něco jako modlitební výklenek, který je orientován k Mekce, aby se věřící modlili správným směrem :D+ Jsem potěšen, že se ti tady líbí a že to na tebe tady tak působí +fakt má radost. Ještě chvíli si to tam s ní prochází a pak ji vyvede ven+
A teď bych ti rád ukázal čtvrť, kde jsem vyrůstal +navrhne pak+ Je to mnohem chudší část Damašku, než jsi zatím viděla +nastíní předem a mávne na taxík+
Krédo Assassínů:
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 28 úno 2016 13:39

+Ona to právě říkala tak jako opatrně, že ho nechtěla nějak urazit.+ Jo, Zuzka je má ráda, akorát si musíme koupit nějakou pořádnou knížku, zatím je vždycky najdu na internetu... Osum set let? To není až tak dávno. +přikývne, že chápe+
Jo takhle...no víš, já nejsem moc nábožensky založená ani tam u nás... A celkově to v Evropě s tím křesťanstvím není až tak horký... Salomé? O té sem něco slyšela... A proč ho tady máte, když nebyl muslim?
+sleduje co jí ukazuje, pořádně si to tam prohlíží a pak si u východu zase obuje boty+ Počkej...nemohla bych tašky poslat domů? +koukne na něho, že se jí s těma kabelama moc nechce procházet někde, kde lidi nemají ani na chleba - jako že je jí to trapný+
Beatrix
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum