Velká výprava do staré Číny

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Velká výprava do staré Číny

Příspěvekod Remus » 08 říj 2016 16:52

Jsem rád, že jsi mi o tom řekla. +usměje se na ni a klidně ji objímá, zatímco se společně blíží k hoře+ To jsem rád. +pousměje se jí do vlasů, počká až se setmí, a pak se věnuje bezpečné navigaci ke břehu. Uváže loď u jedné klády tam, přehodí si na záda batoh s věcmi a rozhlédne se+ Měli bychom pokračovat... +nahlédne do mapy+ tudy, tou cestou mezi stromy. +ukáže jí+ půjdeme kousek lesem, a pak už jen pořád do kopce. +uculí se+ Jsou to skoro tři výškové kilometry, ale to zvládneme. +mrkne na ni, vyrazí a za chůze mávne hůlkou a vykouzlí pár malých světelných míčků, které kolem nich poletují cestou, aby viděli, kam vlastně jdou+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 09 říj 2016 18:29

+než vyrazí na túru, pořádně se oba posilní ze zásob před náročným výstupem+ Tři kiláky? Pch, to bude hračka +uculí se a vytáhne z batohu dvoje hole pro nordic walking, jedny podá Remusovi+ Slibuji, že v žádném úseku cesty ani nepomyslím na to, že bychom se mohli na vrchol přemístit +zasměje se, vyhrne si rukávy a vydá se za Remusem do lesa+ Hlavně se mi v té tmě neztrať +sleduje ty světélkující kuličky a když se cestička promění v prudké stoupání, sice funí do kopce jako ježek, ale drží s Remusem tempo, kondičku má vzhledem ke svým pracovním aktivitám záviděníhodnou. Asi tak v polovině cesty, někdy kolem půlnoci, se poměrně schůdná cesta najednou ztratí+ Tak tady končí všechna sranda +trochu s obavou kouká na kolmou skálu, která se jim postavila do cesty+ Asi bychom si měli trochu odpočinout před tím horolezeckým výstupem +sundá batoh a sedne si do trávy+ Už jsi někdy lezl po skále?
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 10 říj 2016 18:13

tři kiláky výškově. +uculí se+ To může být pěkná dálka. +zasměje se a pokračuje po cestě dál. Že jsou dobře ani nemusí kontrolovat, protože pořád jdou přímo nahoru. Občas se ohlédne, jestli jde za ním, nebo zastaví, aby se občerstvili, napili, a vydechli+ ještě můžeš? +mrkne na ni, sám už je dost zpocený a udýchaný+ Neboj se, myslím, že bychom se rychle našli. +usměje se. Když dojdou ke skále, nejistě se zamračí, zadívá se do mapy, a několikrát ji otočí+ Asi dvakrát nebo třikrát. +přikývne+ ale nikdy ne sám, vždycky s průvodcem, který věděl, co dělá. +zadívá se nahoru podél skály+ Ty ano?
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 10 říj 2016 22:47

Já vím, že výškově +mrkne na něj spiklenecky a doplní energetické zásoby+ Třikrát? Tak to už můžeš dělat průvodce ty mně... já jsem ještě nikdy nelezla na skálu +uculí se a vytáhne z batohu horolezecké vybavení, lana, karabiny, skoby, cepíny a různá jistítka, počítala prostě se vším. Zajistí se navzájem k sobě a pomalu začnou lézt nahoru na skálu a využívají každé pukliny, výklenku, či výčnělku k bezpečnému lezení+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 11 říj 2016 14:35

+zkontroluje hodinky, jestli mají ještě dost času, a když se dostatečně občerství, pomůže jí navázat se kolem pasu+ Dobře... polezu první a budu zatloukat skoby, nezapomeň se vždycky karabinou nacvaknout. +usměje se na ni, nasadí si helmu a vyrazí. Na jeho pokyn se světelné koule zvětší, aby dobře viděli na každý výstupek, zatlouká skoby do kamene, opatrně pro ně vybírá tu nejlepší cestu a občas se na chvilku zastaví, když se není jistý, kudy dál. Postupují pořád výš, sice pomalu, ale zato vytrvale a co nejbezpečněji+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 11 říj 2016 21:35

+protože slíbila, že se za žádných okolností nepřemístí nahoru, ani kolmá skála ji neodradí+ Dobře, tak já lezu +zahákne se za první skobu a vytáhne se výš. Pozorně sleduje Remuse nad sebou a proč to nepřiznat, má trochu strach. Lézt v noci po skále je docela silný adrenalin. Proto leze hodně opatrně, soustředěně, pečlivě vybírá, kam klade nohy i ruce+ Buď opatrný, Remusi +bojí se o něj víc, než o sebe. Stěna nakonec není tak nezdolatelná, jak se ze začátku zdálo, je v ní spousta výstupků a občas si taky pomůžou drobným kouzlem. Přesto si ulomí pár nehtů a odře ruce o skálu, než se konečně vydrápou na plošinu na vrcholku hory. Měsíc je ještě pořád vysoko na nebi, takže mají ještě spoustu času+ Zvládli jsme to +vykřikne celá šťastná a opatrně nakoukne do té hloubky, odkud teď vylezli, ale vidí jenom hlubokou černou propast+ To bylo drsné dobrodružství... náročnější než smrtijedský výcvik +uculí se na Remuse nadšeně a začne se vymotávat z lan+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 13 říj 2016 02:09

Neboj se, dávám pozor. +usměje se na ni dolů, ale sám má taky žaludek pěkně stažený, lhal by, kdyby řekl, že ne. Na skále ho párkrát napadne, že si možná ukousli trochu moc velké sousto, ale zpátky by to bylo ještě těžší než nahoru, takže vytrvale leze, a občas ji kontroluje pohledem pod sebe+ Už tam skoro budeme. +zavolá, a v jednu chvíli na skalní římse překvapí malé hnízdo nějakého druhu ptáků, kteří poplašeně vylétnou, ale nespadne a drží se+ Jsem nahoře! +nahlásí, když se přehoupne přes vrchol, natáhne se a pomůže jí nahoru+ Jsi statečná. +usměje se a ocení ji polibkem+ No... za dne bychom to možná ani nevyšplhali. +uculí se, když koukne dolů+
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 13 říj 2016 19:57

Copak já... já jsem se jenom vezla. Všechno jsi oddřel ty... a šlo ti to skvěle... skoro jako profesionálnímu horolezci +stoupne si na špičky a políbí ho na rty+ Můžeme v tom pokračovat pak u nás doma, tam máme skály všude kolem +mrkne na něj šibalsky+ No, měli jsme kliku, že jsme neviděli dolů pod sebe. Nevím, jestli bych to zvládla, když bych viděla tu hloubku pod sebou +uculí se a poskládá všechny věci do batohu a trochu se oba po tom namáhavém výstupu posilní a odpočinou si+ Kterým směrem je vůbec východ? Abych věděla, na kterou stranu mám zírat +točí se dokolečka, jestli někde nezahlédne první známky rozbřesku+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus » 14 říj 2016 02:18

Abych řekl pravdu, párkrát jsem měl pěkně nahnáno. +zasměje se+ Ale myslím, že v bezpečnějších podmínkách a za světla by to mohl být zajímavý koníček. +usměje se na ni+ Musíme ještě kousek tudy, zbývá nám už jen kousek na samotný vrcholek... +vezme ji za ruku a odvede ji až tam na plošinu na vrcholu+ Nebe začíná blednout, už to brzy bude. +položí si na dlaň hůlku a rychlým kompasovým kouzlem se zorientuje ve světových stranách+ Támhle... +vytáhne si fotoaparát... a to už se slunce pomalu vyhoupne nad mraky a ozáří celou horu - tak mi google prozradil, že na hoře je klášter a vede tam cesta... :oops: tak navrhuji dělat, že nic, a je tam pusto :D+

http://windhorsetour.com/sites/windhors ... k=4sOjO2Il
http://windhorsetour.com/sites/windhors ... k=3PoQb7Yp
http://windhorsetour.com/sites/windhors ... k=DQW1eIBD
Remus

Příspěvekod Styx Lupin » 14 říj 2016 21:15

+vystoupá na nejvyšší bod plošiny+ To jsme už na vrcholu té posvátné hory Emei, jak jsi mi o ní povídal? +sedne si a protáhne si ruce i nohy+ Prima kouzlo +uculí se na ten kompas a zahledí se v očekávání k východu+ Už svítá +řekne po chvíli, stoupne si a úplně okouzlená tou krásou sleduje, jak se obloha začíná barvit dorůžova a nad obzorem se vyloupne slunce+ Waw... to je nádhera... +zašeptá a tiše sleduje ten přírodní úkaz+ Nezapomeň fotit +je ráda, že foťák má Remus, protože ona by to focení východu slunce určitě prošvihla. No klidně, akorát Remus jí už o tom klášteře říkal, tak nevím, jestli si na to nevzpomene :D+
Styx Lupin
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum