od Jade » 07 črc 2018 19:52
Jade sevře prsty kolem dýky a pomalu se pustí dokola, ještě v bezpečný vzdálenosti, a Dean zrcadlí jeho pohyby, pomalu, obezřetně kolem sebe krouží, a nehodlá udělat sebemenší chybu+ Takže takhle si to představuješ? Budeš prostě s klidem porušovat pravidla, pak uděláš psí oči a já to prostě přeju, udělám tytyty a smažeme to? +promluví Jade najednou chladně, ušklíbne se, a Dean sebou ve svým soustředění překvapeně škubne; přesně té vteřiny a zavrávorání v jeho obraně Jade využije, zaútočí rychle a prudce, promyšleně sekne po jeho krku a zasáhne ho ze strany. V Deanovi ale přece jen nějaký instinkty jsou, takže sebou škubne stranou a ostří mu jen tak trochu sjede po rameni a zanechá za sebou růžovou odřeninu, opravdová zbraň by mu ale způsobila celkem slušný krvácení. Zatne zuby a instinktivně se pokusí oproti útok, ale je moc otřesenej na to, aby se doopravdy trefil, a Jade jeho pokusy celkem otráveně odrazí. A to je všechno? zeptá se jeho zvednutý obočí, nedopřeje mu ani chvilku oddechu a zaútočí z druhý strany, ale to už se Dean vzpamatuje. Cítí, jak klouže do tý zóny naprostýho soustředění, jako kdyby se všechno zpomalilo, vnímá jen svoje tělo, svoje svaly připravený okamžitě vyrazit na jakejkoliv impuls; a Jadea, každej záchvěv, kterej by mu mohl prozradit, co udělá, kam zaútočí+
Musel jsem pro ni jít. +zamumlá, zatímco obezřetně klade chodidla vedle sebe a posouvá se podél stěny pokoje, dýku připravenou, což se mu o vteřinu pozdějc velice vyplatí, když jen tak tak vykryje další útok+ Ne, rozhod ses pro to. +opraví ho Jade chladně, až překvapivě chladně, vzhledem k tomu, co dělají+ Rozhodl ses tak, tak přijmi následky. +dodá mrazivě, prudce se napůl otočí a vymění si s ním několik ostrých úderů, po kterých Dean ustoupí, prudce oddychuje a cítí, jak se mu na čele začíná formovat pot. Je mu jasný, že s obranou moc daleko nedojde a dřív nebo pozdějc skončí na zemi, takže zatne zuby a pustí se do útoku. Ten první Jade vykryje tak líně, jako by odháněl mouchu, ale oči mu trochu pobaveně blýsknou; ten další vybere dýkou, jejich ostří se střetnou až se objeví jiskry a Deanovi ze síly toho úderu zabrní paže až v lokti, ale než si to stihne uvědomit, neviditelná síla ho odrazí na zeď. Aha, Jade má levou ruku zvednutou, magie mu ještě jiskří mezi prsty a oči se mu lesknou čímsi nelítostným+ Jo. +vydechne trochu otřeseně a olízne si rty s kapkou krve, jak se při tom nárazu kousnul do jazyka+ Jo, rozhod jsem se pro ni jít. Vždycky si pro ni dojdu. +střetne se s Jadeovýma očima a neuhne, i když se nejvíc ze všeho chce otřást, potlačí to+ To by se možná i dalo za jistejch podmínek tolerovat. +odfrkne si Jade trochu posměšně, čelist má trochu tvrdší než obvykle, přehodí si dýku do levý ruky a v tý pravý se mu objeví hůlka, fajn,takže to teď hrajeme takhle+
Ale to, cos předved k tomu… +zavrčí a Dean se bleskově odkulí stranou, protože zeď těsně vedle jeho ramene provrtá kletba, nijak nebezpečná, ale poměrně nepříjemná. Sekne Jadeovi dýkou po achilovkách a získá si tím aspoň trochu času, aby se přizpůsobil; když se vyšvihne na nohy, už má v pravé ruce taky hůlku+
Víš. jakej. průser. jsi. moh. způsobit? +procedí Jade mrazivě skrz zuby, každý slovo doprovází kletba, a Dean si pomalu začíná připadat jako zajíc při lovu, kličkuje, nadskakuje a uhýbá, ale zároveň si uvědomuje, že Jade se doopravdy nesnaží, a nemůže se zbavit pocitu, že kdyby ho chtěl trefit, tak už leží na zemi+
Já jsem… nepřemejšlel. Myslel jsem, že to uhraju. +připustí kajícně, popadne dech a pokusí se Jadea zasypat kletbama, aby ho aspoň na chvilku vyvedl z rovnováhy a získal čas se přiblížit a zaútočit zblízka+
Evidentně. +sykne Jade, vymění si pár celkem komplikovaných útoků. Jade kolem něj klouže, jako kdyby tančil, obetkává ho sítí úderů a kleteb, a je všude, kam se Dean otočí, všude, kde se pokusí zaútočit, je nějaká jeho obrana. Nevede si špatně, ale Jade je pořád jakoby o krok napřed, všude dřív, vždycky připravenej a oči se mu skoro pomstychtivě lesknou, občas Deana skoro líně zasáhne dýkou, nechá po sobě růžovou obolavělou čáru+ Na koho chceš co uhrávat? +ušklíbne se chladně+ Zažils někdy vzpouru, ty hloupý děcko? +protočí si dýku v prstech a dalším a dalším úderem pomalu tlačí Deana ke zdi+ Svět není kurva černobílej a já nebudu obden hasit požáry, aby sis vrznul. +zavrčí naštvaně, nechá dýku dýkou a podrazí mu nohy kletbou, Dean nadskočí, aby se jí vyhnul, a přitom si obrazí rameno o stěnu+
Řekni mi, proč bych tě neměl prostě vyhodit, ty arogantní pitomče. +zavrtá se Deanovi do očí těma svýma, který chladně hoří vztekem, nijak zvlášť potlačovaným, a Dean se trochu ztěžka posbírá. Není zraněnej, ale to věčný uhýbání a bránění se ho celkem rychle vyčerpává+
Já vím, že to byla chyba, já… +připustí trochu mírnějc, odplivne si a hřbetem ruky si otře čelo, ale když k němu zvedne oči, dívá se tak trochu vzdorovitě+ Potřebuješ mě. +dodá, zní to trochu pubertálně a zoufale, ale taky je v tom nevyslovený a dost na tebe vím, aspoň něco se od Jadea přece jen naučil; nicméně s povděkem se to moc nesetká. Místo toho se octne na zdi, tvrdej chlad mu skoro vyrazí dech a pod bradou se mu octne Jadeovo předloktí; dýka se mu zaryje do slabin, kdyby byla zostřená, stačil by Jadeovi nepatrnej pohyb, aby mu přeseknul stehenní tepnu. Nepříjemně blízko, tělem mu brání se pohnout, kopnout, ruce se mu kouzlem přilepí ke stěně. Najednou si ostře uvědomuje vlastní prudce bušící srdce, kapky potu na Jadeově kůži, svůj hlasitej dech+
Možná bych tě teda měl prostě zabít. +zasyčí mu tiše do tváře, v očích mu blýskne, a Dean si najednou není stoprocentně jistej, že by to neudělal. Tiše polkne, očí rozšířený čímsi nejistý, a… jo, je vyděšenej+ Snažíš se hrát šachovou partii, na kterou nemáš. +protáhne Jade hladce, zavrtává se mu pohledem do očí+ Dávej si kurva pozor, Deane. +řekne pak vážněji, a je v tom jasnej osten varování+ Izoluješ se. Hraješ to na dvě strany, a to se ti hodně brzo vymstí. +Jadeovo předloktí mu zatlačí na tracheu, až zalapá po dechu+ Měl by sis sakra rychle srovnat, komu jseš vlastně loajální. Kurva rychle. +zašeptá, ale není to uklidňující, spíš se mu tak trochu postaví chloupky vzadu na krku. Nebo by se postavily, kdyby nebyl přiraženej ke zdi. Jadeovy oči ho hypnotizujou tak upřeně, že mu vyschne v krku+ Protože tvůj věk a nedostatek zkušeností už tě moc dlouho omlouvat nebude. +ušklíbne se Jade+ Máš potenciál, Deane, ale já nebudu zavírat oči nad tvýma sračkama. A už s tebou fakt ztrácím trpělivost. +zavrčí a Deanovi se trochu stáhne žaludek, ví, že by mu Jade neublížil, ale… no, teda snad+
Máš neskutečný štěstí, že nikdo neví, jak se sem dostala. +dodá úsečně, a pak ten tlak na jeho hrdle zmizí a Jade odstoupí. Dojde ke skříni, vrátí do ní dýku, a ještě se na kluka otočí+ A bejt tebou bych zvážil, jestli to chceš hrát na potřebuju tě, protože potřebovat tě jednou přestanu. Měl bys mi dát důvod chtít tě tu i potom. +ušklíbne se, otočí se k němu zády, a odkráčí. Teprve pak kouzlo povolí a Dean pomalu sklouzne po stěně na zem a promne si krk, otřeseně se nadechne a prohrábne si zpocený vlasy. A jediný, co mu rezonuje v hlavě, je že je pěkně v prdeli+
I'll wrap my hands around your neck so tight...
...with love.