od Payne » 20 kvě 2018 03:05
Pracovat v týmu je v pořádku. I Becca to říká. +usměje se. A pak ho poslouchá a dlouho neříká nic, poctivě se snaží podívat se na to z jeho pohledu a i když to úplně nedokáže, jeho obavy chápe. Vždyť i ona se o něj bojí, když ví, že je v akci, vždyť už jen to, jak jí bylo, když se tehdy tak dlouho neozval, bylo pro ni hrozný. A tomuhle ho vystavovat nechce. Nadechne se a vstane z postele, protože najednou nedokáže sedět klidně.+ Já vím, že to tak asi nevypadá, ale neriskuju zbytečně. Ne víc, než je nutný. +potřese hlavou, protože má pocit, že to nedokáže správně vysvětlit+ Oni jsou...odpad. Jsou to nejhorší, co v lidský společnosti existuje. A nikdo před nimi není v bezpečí. Žádný dítě. +prohrábne si vlasy a trochu roztřeseně se nadechne+ A jsou to zbabělci. Všichni do jednoho byli zbabělci. +oči jí ztvrdnou+ Kňučeli, prosili, škemrali. Všichni. +prchavý úsměv jí zvlní rty, ale hned je to pryč a když se na něj podívá, i ten chlad z jejích očí je pryč a místo ní je tam zase nejistota+ A můj život...pro mě má velkou cenu. I když to tak nebylo od začátku. Ale to se změnilo, postupně. Díky Bí. +pousměje se trochu, ví že mu bude asi zatěžko tomu uvěřit:D+ Ale nejvíc díky tobě. +dodá pak tiše a trochu zčervená, protože není lehký takhle naplno mluvit o tom, co cítí, zvlášť když ani sama neví, jak to uchopit, pojmenovat+ Takže ano, můžu ti slíbit, že budu tak opatrná, jak to jen půjde. A když půjdu na lov, dám ti vědět, kde budu. +slíbí a podívá se mu do očí; ale ta poslední otázka ji zaskočí trochu nepřipravenou. Porč. Proč? Nevěří, že by mu na tohle mohla dát odpověď, která by ho nějak uklidnila. A tak řekne to, co ji napadlo jako první.+ Protože chci. Protože musím. Čím víc času uběhne od posledního lovu, tím je mi hůř. Nesoustředím se, hůř se ovládám. Tos viděl dnes...+provinile se na něj podívá+ Tehdy v té uličce...byl zatím poslední. Od té doby jsem nikde nebyla. +nadechne se a vydechne, aby se trochu uklidnila; uvědomí si, že se jí trochu chvějou ruce a sevře je do pěstí+ Já to neumím vysvětlit, ale je to...něco, co mám plně pod kontrolou. A navíc tím zajistím, že někdo další neskončí jako já. Nebo hůř. +dodá potichu, ale pak sklopí oči+ I když vím, že nemůžu zachránit všechny. +dodá s hořkostí v hlase+ A jednou toho nechám, spíš dřív, než později. Vím, že mě hledá policie. +trochu se pousměje, i když neví proč; a hlavně jí trochu děsí představa, co bude dělat potom+
I'm not a victim. I'm a survivor.