od Payne » 21 pro 2018 12:45
+cesta výtahem jí zrovna moc nepomůže, je jí hrozný vedro a točí se jí hlava. Naštěstí to netrvá dlouho a je nahoře. Chvilku jí trvá, než se jí povede odemknout a poměrně dost se jí uleví, když zjistí, že Becca není doma. Momentálně není ve stavu, kdy by zvládla odpovídat na otázky. A sama je pokládat hodlá až zítra. Nebo ráno. Nebo prostě až ještě trochu vystřízliví. V koupelně si jen rychle opláchne obličej studeno vodou, což trochu pomůže, pak si ale vzpomene na chuť a vůni alkoholu a žaludek se jí obrátí tak rychle, že to na záchod skoro nestihne. Vyzvrací vodu, kterou do sebe do teď dostala, znovu si opláchne obličej a odpotácí se do postele. Láhev s vodou si položí na dosah a podle Butchovi rady nechá jednu nohu viset z postele na zem. No jo, fakt to trochu pomáhá. Po chvíli upadne do něčeho mezi spánkem a kómatem, zdají se jí zmatený a bláznivý sny, který ale všechny mají neurčitý podtón hrozby. Z toho posledního se probudí škubnutím a srdce jí divoce buší, vůbec si ale nevzpomíná, co se jí zdálo. Se zamručením se otočí na záda a s úlevou zjistí, že hlava se jí už netočí. Je jí ale zle od žaludku a bolí jí hlava jako střep. S námahou se vyškrábe z postele a jde rovnou do sprchy, kde na sebe pustí studenou vodu. Je to trochu léčba šokem, ale docela to zabralo. Nakonec přidá teplou a umyje si i vlasy. Oblékne si tílko a pohodlné volné kalhoty a cítí se trochu víc sama sebou, i když žaludku pořád moc nedůvěřuje. Je ale nejvyšší čas začít řešit jisté problémy a sice pokusit se zachránit svůj vztah s Deanem. I když je možné, že to tímhle ještě zhorší, už jí došly možnosti a nemá na výběr. Když vejde do obýváku, Becca stojí na terase a dívá se na řeku Hudson, která se třpytí slunečními paprsky. Payne si nikdy neuvědomila, jak moc jí asi slunce chybí, protože si nikdy nestěžovala a prostě předpokládala, že když je to tak dlouho, zvykla si na to. I jí samotné to přišlo zvláštní, přestože zná Beccu vlastně chvíli, ale i přesto, že na denní světlo chodila často, plnému slunci se vždycky vyhýbala.+
Ahoj, Bí. +pozdraví ji a usměje se, když se k ní otočí
Dobrý ráno. +pousměje se a zadívá se na ni pozorněji. Neujdou jí mírně zarudlé oči a samozřejmě trochu cítí i zbytkový alkohol.+ Zdá se, že ses včera bavila…+zvedne obočí a zadívá se jí do očí+
No…nijak velká zábava to nebyla. +povzdechne si a sklopí oči, protože se přece jen trochu stydí, že se tak zrušila+ Musím s tebou o něčem mluvit. +odhodlá se nakonec a podívá se jí do očí+
Jo, tomu docela věřím. +ušklíbne se trochu, ale nemá pocit, že by jí za to měla nějak tepat. I tohle bohužel k dospívání patří a následujících pár hodin ji vytrestá dostatečně, to ví jistě+ Tušila jsem to…+povzdechne si a vejde zpátky do bytu, protože tohle bude na dýl a něco ostřejšího by se k tomu asi i hodilo+
+Payne trochu překvapeně zamrká, když Bí projeví jen minimum překvapení a ani se neptá o čem chce mluvit. Takže to nejspíš čekala. Což asi není dobrý znamení. Žaludek se jí nervózně sevře, když si sedne na gauč a sleduje Bí, jak jí vaří kafe a pro sebe si nalije skleničku Jacka. Donutí se potlačit nevolnost, která jí při pohledu na bourbon stoupne do krku a místo toho si vezme hrneček s vonící kávou. Jo, mnohem lepší+ Včera jsem se dost hrozně pohádala s Deanem. Řekla jsem mu věci, který jsem říkat neměla a on…+potřese hlavou a nešťastně se na ni zadívá+ Hrozně se změnil, co jste se vrátili z Indie. +řekne pak tiše+ Vůbec o tom se mnou nechce mluvit, ale…+roztřeseně se nadechne, ale ovládne se, aspoň zatím+ …ale hlavně…se mě nechce dotýkat. Nesnese ani můj dotek. +řekne to tak tiše, že jí skoro není slyšet a nedokáže už zadržet slzy, které jí stoupnou do očí a sklouznou po tvářích. Trochu vztekle si je otře, ale k ničemu to není.+ Vím, že se tam něco stalo, chci mu pomoct, ale on mě k sobě odmítá pustit. Nebo o mě už možná vážně nestojí…+pokrčí zoufale rameny, ale i tahle možnost ji už mnohokrát napadla+ Musím vědět, co se stalo. +podívá se přes slzy Bí do očí+
+dívá se na ni, jak se snaží ovládnout, hrozně moc jí chce pomoct a samozřejmě jí řekne, co se stalo, přestože si sama není jistá, že je to dobrý nápad. Dean to bude docela jistě brát jako podraz, ale když Payne vidí a poslouchá, ví, že jiná možnost není. On sám to nikdy neudělá a jen bohové vědí, co to s ním dělá. Možná by si o něm měla promluvit s Jadem, napadne ji neurčitě, ale prozatím tuhle myšlenku odloží+ Máš pravdu, že se něco stalo. Vlastně se stalo několik věcí, s kterými nikdo z nás tak docela nepočítal. Ani já a Jade nejspíš taky ne. +na chvíli se odmlčí a přemýšlí, čím začít. Možná tou méně citlivou záležitostí, která se jí tak osobně nedotýká+ Nejspíš víš, že tam umřel Mitch. +je si dost jistá, že si ho pamatuje a krátké, strohé přikývnutí jí to potvrdí+ Ale asi už ti Dean neřekl, jak umřel. +pokračuje opatrně a zadívá se jí do očí+ Zastřelil ho sám Dean, aby ho zachránil před jedním z nejhorších způsobů, jak umřít, jaký si umím představit. +rozhodne se mluvit zcela narovinu, protože jen tak je šance, že to pochopí.+
+Payne se šokovaně nadechne a zavře oči. Pořád má ale pocit, že to není zdaleka všechno, ještě nějaký článek chybí a tak se zhluboka nadechne, vydechne, aby se uklidnila a odhodlaně se podívá Bí do očí+ To ale není všechno, že ne? +zeptá se tiše a je to spíš konstatování než otázka+
Ne, není. +zavrtí hlavou pomalu+ Vím, že jsi ve Skotsku četla nějaké knihy, které jsem tam měla. Jednu o magických bytostech. +začne trochu oklikou a podívá se na ni+ Došla jsi k lamii…? +nechá tu větu viset ve vzduchu a když vidí její zděšený výraz, ví, že došla+
Panebože, ne…+vydechne a znovu zavře oči, ale pak je hned otevře, protože její představivost jí hned nabídne scénu, která se mohla, ale nemusela odehrát+ Co se stalo, Bí. Musím to vědět…+její vlastní hlas jí přijde cizí a hrdlo má hrůzou sevřené tak, že skoro nemůže dýchat a každé z těch slov, jakoby řezalo+
Nejdřív chytila Deana. Ty jizvy na tváři má od ní. Ovládla ho svoji magií, na chvíli; nějak se mu pak nejspíš povedlo odolat její přitažlivosti, ale z jejího vlivu se dostat nedokázal. To nedokáže žádný muž. +snaží se to podat co nejcitlivěji, ale ví, že to úplně nejde a že Payne dobře ví, co to je. Že je to jen ve způsobu odlišné od toho, co zažila ona sama+ Usekla jsem tý bestii ruku, kterou ho držela. +dodá a podívá se na ni, protože teď přijde ta poslední část+ Bohužel pak dostala Mitche….a zbytek už znáš. +potřese hlavou; je to vlastně dost krátký příběh, ale dokázal zničit a změnit život třem lidem. Kdyby mohla, zabije tu svini znova. A mnohem pomaleji.+
+je úplně potichu, když se dozví celou tu truchlivou historii, snaží se to zpracovat a hlavně se nezhroutit. Protože to teď nesmí. Musí tady být pro Deana, stejně jako tady byl on pro ni, celou dobu, co se dostávala ze svých nočních můr; když ona bojovala se svými démony, a vlastně stále bojuje, stál na její straně a bojoval spolu s ní. Vybaví si všechny ty chvíle, kdy se učila nemít strach z každého doteku, jeho nekonečnou trpělivost a něhu; výraz v očích, když se na ni díval, zatímco prožívala své první orgasmy a to jen díky němu. Uvědomí si, že jí po tvářích stékají tiché slzy, až když si ji Bí přitáhne do náruče a ona se nebrání; schová se v její náruči a konečně se jí hrdlem proderou vzlyky, plné bolesti, zoufalství, frustrace, vzteku na sebe za to, jak se chovala, přestože ví, že za to úplně nemůže. Teď si to vyčítá. Několik minut jí tělem otřásá křečovitý pláč, než se uklidní, slzy vyschnou a přijde i slabý pocit úlevy. Už ví, na čem je, ví s čím musí pracovat a na tom už se dá stavět. Zvládnou to; nesmí ho ztratit, to je jediná myšlenka, která jí pulzuje v hlavě ve stejném rytmu, v jakém jí buší srdce. Pomalu se odtáhne od Bí, trochu roztřeseně se nadechne a podívá se jí do očí+ Jsem v pořádku. Díky, že jsi mi to řekla. +poví jí tiše, hlas trochu ochraptělý, ale výraz v očích dává tušit, že je odhodlaná vybojovat i tuhle bitvu+
+svírá ji v náruči tak dlouho, dokud se neuklidní, pohled upřený neurčitě do dálky a rty sevřené do tvrdé linky. Kdyby jí mohla pomoct ještě jinak, víc, jakkoliv, ví, že to bez váhání udělá. Bohužel víc ale udělat nemůže. Udělala maximum a zbytek je už na ní. A na Deanovi.+ Nemáš za co, zlato. Doufala jsem, že ti to řekne sám, ale…+potřese hlavou, chápe proč to nedokázal a přestože jsou ty důvody nelogické a irelevantní…on to tak nevnímá.+ Kdybys potřebovala, cokoliv…však víš. +podívá se jí do očí, slabě se pousměje a jemně jí setře jednu osamělou slzu+ Teď bys možná mohla jít na menší detox do tělocvičny, co ty na to? +nakloní hlavu na stranu; protože to má taky vyzkoušený, fyzická činnost je skvělý ventil. A i na ten zbytkáč to pomůže+
Jo, to bych asi mohla. +pousměje se nepatrně, otře si obličej a pomalu vstane. Pak si vzpomene, že chtěla Bí říct i o Anvilu+ Hmm….mám ještě jednu poměrně aktuální novinku. +začne trochu rozpačitě a kousne se do rtu+ Zhruba týden mám novou práci. U Anvilu. +vychrlí ze sebe a zcela zbaběle se dá na taktický ústup. A možná to teď řekla naprosto záměrně a zákeřně, protože si je celkem jistá, že se do ní teď Becca kvůli tomu nepustí. Což jí ted naprosto vyhovuje. Zahájí ústup do pokoje, kde si vezme ručník, lahev s vodou a zavře se v tělocvičně+
I'm not a victim. I'm a survivor.