od Charlie Weasley » 03 říj 2022 21:09
+V prvním říjnovém víkendu se vrátí do školy i učitel péče o kouzelné tvory. Celé léto a prodloužené září trávil v Rumunsku, kde učil stážisty práci s Draky. Dost mu ti majestátní tvorové chybí, a opravdu silně uvažoval o tom, že by tam zas na nějakou dobu zůstal. Ale věděl, že by mu chybělo i tohle. Složí si své saky paky do kouta, postaví konvici na čaj a sedne si ke stolu. K prakticky poštou zavalenému stolu. Trpitelsky si povzdechne, zalije si čaj a pustí se do toho. Musí. Zítra už má výuku a musí se na to připravit. Nejdřív si to roztřídí na pracovní a osobní poštu, tu dá bokem, na tu bude čas později. Takže práce... Roztřídí si pozvánky na konference a přednášky a ročníkové plány. Prochází si seznam žáků jednotlivých ročníků, třeťák a čtvrťák jsou letos obzvlášť natřískané, zato pátý ročník je sotva poloviční. Nu co, málokdo ocení jak tvrdá je to práce. Zběžně prolétne seznam očima a pergamen odloží, chopí do ruky šesťáky, když se zarazí jako když ho opaří a zadívá se na odložený list. Ne, opravdu se mu to nezdálo. Ne Nicci Lafayette ale Niccolette Dascălu. Dascălu, Dascălu, Dascălu...+
U Merlinových koulí, oni mě chtěj snad zabít.... +opře se o židlu a je celý nějaký bledý.... +okamžitě pošle patrona té jediné osobě, která mu to může vysvětlit.
Niccs, už ať jsi u mě ve srubu sdělí patron zrzavé dívce, která se právě baví s kamarádkami o hodině lektvarů a sáhodlouhé eseji.
N: +je trochu v rozpacích, že ji Charlieho Patronus tak přepadl ale je ráda že je zpátky a tak se omluví a docela rychle doběhne na pozemky, kde strejda bydlí.+ Ahoj Charlie! +vypískne s nadšením, sotva otevře dveře, ale jak uvidí jeho výraz v kroku se zastaví.+ stalo se něco?
CH: no to bych se měl spíš zeptat já vás, mladá paní Dascălu... +stojí opřený o kuchyň a se založenýma rukama ji pozoruje.+ Řekni mi prosím tě, že je to jenom nějaký administrativní omyl... +i když si je jistý že to se v Bradavicích nikdy nestává.+
N: +zavře za sebou dveře a opře se zády o ně. Jak mohla být tak hloupá a zapomenout, že ji učí Charlie, který stoprocentně zjistí... Pak se ale napřímí, zvedne bojovně bradu a... vypadá jako absolutní kopie své matky.+ Ne, není to omyl.
CH: +Jo, určitě bude mít infarkt.+ Jak.... +sedne si na to, protože má chuť na ni řvát, sakra je přece její kmotr! měl by na ni řvát, měl by ji seřezat a pak zamknout a jít si to vyřídit s tím zmetkem..+ Jsi... +musí polknout aby to vůbec mohl říct+ Jsi těhotná?
N: Cože? +vykřikne překvapeně.+ Jistě že nejsem těhotná! Jak tě to proboha mohlo vůbec napadnout?
CH: no tak to pardon ale proč jinak by ses v 15 letech vdala za vlkodlaka?!
N: Možná protože ho miluju? Merline, vždyť my jsme spolu ani ne to... +zrudne od hlavy až k patě.+
CH: chvála vašemu rozumu, to možná aspoň jeden z vás přežije...
N: Charlie... +tentokrát zbledne ona, až jí pihy silně vystupují na kůži.+
CH: Sednout. +poručí jí, několikrát se nadechne a pak nezná, že to bez panáku prostě nedá. A nalije i vdané paní. Bohové chraňte nás.+ Takže, +kopne to do sebe+. Předpokládám, že to nikdo neví. Řekneš mi jak přesně jsi měla v plánu to sdělit světu?
N: Noooo.... +zakruží se sklenicí v ruce.+ Vlastně... neměla? +Kousne se do rtu a pak do sebe obrátí panáka taky.+ Ještě skoro tři roky budu chodit do školy, to znamená že v Rumunsku budu jen na prázdniny a no... +povzdechne si.+ Tak daleko jsme to neplánovali.
CH: No nepovídej... +odfrkne si pohoršeně.+ Uvědomuješ si, do jaký pozice jste se dostali? Do jaký situace? Stačí aby ti tam přišla nějaká sova... +hlas má klidnej, protože ze své zkušenosti ví, že řev nic nevyřeší, což ale nezaručí u vlků, až se to dozví.+
N: možná by se to ale nemuseli....
CH: ani nad tím neuvažuj, ze své zkušenosti ti můžu jedině poradit, abyste s tím vyrukovali sami. Zavčas. Jinak to bude mnohem horší.
N: to bude peklo... +zamručí si pro sebe.+
CH: hlavu vzhůru mladá paní, předpokládám, že jste nad tím aspoň chvíli přemýšleli mozkem a ne jinými orgány a jste si vědomi všech důsledků. +pak ji pohladí po ruce a chvilku ji drží ve svých.+ Niccs potřebuju vědět, že tě k tomu Derrek nějak nepřinutil....
N: +vyletí jak čertík z krabičky...+ jasně, protože když jsme mladí, tak jsme asi úplně blbý. Tak mi řekni, kolik bylo mámě, když zdrhla za o.. Marcusem? 15! já to vím, Molly mi všechno řekla! Nepři... cože?!!!! +ano, i její hlas umí stoupat do závratných výšin...+ To ne... to nemůžeš myslet vážně!
CH:Přestaň vyšilovat, jestli sis toho nevšimla, tak já jsem s tebou, ty pihovaté pako! a věř mi, že otázky co ti dávám já, jsou nic proti křížovému výslechu, co vás teprve čeká! +o tom, že pak seřve Molly pomlčí.+
N: +zase si sedne.+ promiň +mne si kroužek na prstě.+ Ne, nepřinutil mě. Charlie my se máme opravdu moc... rádi.
CH: +jenom zakoulí očima.+ Ach jo, to bude těžký holka. +Nakonec vstane a pevně ji obejme.+ Ale nějak to dopadne.
N: +pevně ho stiskne, vděčná za to, že aspoň ví, že v Charliem bude mít vždycky oporu.+ děkujeme
CH: ještě nemáte za co, děvče, za tohle nás totiž tvoje máma stáhne z kůže všechny.