Milá budoucí vyměněná "manželko",
vítám Tě ve svém světě a přeji Ti, aby pro Tebe tato výměna byla nezapomenutelnou.
Jmenuji se Beatrix a jsem podnikatelka. Mimo jiné vlastním restauraci, nad kterou se právě nacházíš. Mám dceru Zuzanu, přítele Kristiána a přítelkyni Žanetu. Žaneta je často na dlouho pryč, takže ji možná po dobu výměny ani nepotkáš. Zato jistě potkáš mou matku - žije nedaleko na statku, kam Zuzku a její kamarády často vozím, a také bývá několikrát týdně u nás. Ráda Ti se vším pomůže.
Mám také několik domácích zvířat, ale ty budou po dobu výměny v zimní zahradě, kam za nimi můžeš kdykoliv zajít. Budu ráda, když se jim budeš věnovat.
Po dobu výměny převezmeš mé povinnosti. Zejména v první polovině pobytu bych byla ráda, kdyby sis tedy zkusila, jaké je to být mnou. Budeš spát v mé posteli v ložnici (Kristián má svůj pokoj s pracovnou vedle, často se vrací v noci). Ráda bych zmínila, že si nepřeji, aby se kdekoliv v bytě kouřilo! Přes toto pravidlo opravdu nejede ani tank. Byt je naprosto nekuřácký! Kouří se na balkoně a ve zbytku budovy, takže doufám, že toto pravidlo dodržíš.
Vstávám většinou po sedmé, vyjímečně i ve čtyři. Hodně to záleží na tom, co mě další den čeká. Zuzka je samostatná - vstane před sedmou, nachystá se do školy a o půl osmé ji někdo odváží do školy (to je zařízeno). Vstávám však tak, abych ji alespoň vyprovodila, pokud ji přímo nevezu, a dohlédla na to, že má všechny učebnice a sešity, a také že se nasnídala!
Když Zuzka odjede, tak se většinou věnuji byznisu - a hospodě. Toho se bude účastnit také. Rezervovala jsem Ti místo pomocníka v kuchyni, za barem i při roznášení obědového menu. Některé odpoledne v týdnu je třeba zajet na velký nákup jídla do domácnosti. (Ne do hospody, tam se objednává prakticky denně, ale přímo do bytu.) Sice si jídlo často nosíme z kuchyně, ale také doma vařím - a to bude vyžadováno i od Tebe. Bohužel Zuzka na můj vkus málo jí, takže doufám, že se budeš snažit, aby jí chutnalo.
Odpoledne je potřeba se Zuzkou udělat úlohy a vyřešit všechny krizové situace, které se každý den plynule objevují. Večery u nás už bývají klidné a máme čas každý pro sebe. Zuzka se chodí koupat kolem osmé a do desíti musí být v posteli. Má vlastní koupelnu, kterou s oblibou vytápí, takže ji člověk musí trochu pohlídat. - A hlavně dohlédni, aby si čistila pořádně zuby! Sice je chce mít krásně bílé, ale čištění ji nebaví.
Jelikož budeš takříkajíc v mé kůži, nakoupila jsem Ti oblečení podle mého vkusu. Ve skříni najdeš nové šaty, sukně, kostýmky a hlavně boty na vysokém podpatku. Tady jsi vedoucí osoba a dáma, tak se podle toho prosím chovej. V koupelně máš novou kosmetiku - líčení je každodenní povinnost. Hned na první den výměny jsem pro Tebe objednala manikérku, které se postará o to, abys měla krásné nehty.
Co se zbytku týče, jsem si jistá, že Tě mé okolí seznámí s tím, jak tu věci chodí. Na útratu Ti nechávám 400€, se kterými se prosím snaž vyjít. Větší výdaje sice nejsou problém, ale učím Zuzku šetřit. Na týden jí dáváme kapesné 20€, za které si většinou kupuje něco v hračkářství, nebo si je šetří.
Užij si pobyt v mé domácnosti.
Beatrix
(Poznámka: Jako v každé výměně bude hlavní postavou vyměněná žena - toto je tedy prakticky téma pro Wenai, kde se bude zdržovat a zbytek Mýtinky bude chodit za ní - tak jak sledujete reality show v televizi. Pokud bude třeba, budu doplňovat komentářově informace v průběhu výměny.)