od Beatrix » 02 srp 2014 02:04
+Akorát se vrací ze služebky, mračí se a vypadá vrcholně nespokojeně. No jen co otevře dveře auta a vystoupí, vypadá ještě nespokojeněji, protože jí jde naproti Marek+ Ne! Teď nechci nic-
Ale chceš! Už dva týdny tě naháním a ty-
Ne, nechci! Mám všeho plný zuby a chci klid!
Ten budeš mít v hrobě, teď potřebuju, abys-
Marku dej mi pokoj! +no zůstane zaraženě koukat, páč kolem probíhá rota vojáků a s nima asi osmiletej a desetiletej kluk+ Hej! Stůjte! Co to...+kouká na ně nechápavě+ Ste normální?! Mají tu být na prázdninovým pobytu! Podívejte jak sou splavení! A...odření?! +nevěřícně si děcka prohlíží+ Kdo za tohle může?! Koho mám nechat čistit hajzlíky! - I když vlastně ne! +ječí tam na vojáky+ Čistit u nás záchody je za odměnu! Tak hezký záchody jako u nás jen tak někde nemají!
+zaklepe jí na rameno+ To sem ti šel říct...
CO?! +otočí se na Marka a vztekle ho bodne prstem do hrudníku+ Že tu mučíte svěřený děcka?!
Ne, tohle nejsou děcka z děcáku, i když....
Tak kdo to je?! +nechápavě kouká jak na ni všichni zírají+
Moji synovci. Stefan a Patrik.
A...+zamrká a přemýšlí, jestli něco zapomněla+ Dělají tu zhruba...co?
Bydlí tu. Víš jak sem ti říkal, že mou sestru pravděpodobně brzo zavřou...
A ty je tu necháš v tom hicu běhat?! Dyť je to může zabít!
Kluky to nezabije...+ukáže na vojáky+
"Kluci" nejsou neplnoletý děcka! +Lapne ty dva za ruky a táhne je dovnitř Bärbel+ Okamžitě jim dej jídlo a pití! A to tu jako funguje jak dlouho? To s tím nikdo nic neudělal?!
Co by s tím měli dělat?
No třeba jako tě nenechat zabít vlastní synovce?? +promne si nevěřícně čelo+ Chvílu su pryč a tady se to změní v mučírnu! Jestli to někdo nahlásí...
To si nikdo nedovolí...
+Zvedne prst a dá mu ho málem až před nos+ Jestli jo....tak si mě nepřej ani vidět a už vůbec ne slyšet!
No...+oddělá jí prst+ Já každopádně zítra odjíždím.
No-a?
Takže sou tví.
Co-že?
Jo, mit je fakt brát nebudu.
Ale...co yohannka?!
Yohannka není chůva. +ušklíbne se na ni+
Co tím jako-
Promiň, +zaklepe si na hodinky+ musím už jít.
Ale...+jenom za ním zírá, pak zírá na kluky co do sebe lijou džus, na Bärb...nadechne se, že něco řekne, no zase pusu zavře a nějakou dobu to tam zpracovává, než pošle kluky nahoru, aby se dali do pucu a sbalili se, že se půjde taky dát dohromady a pojedou do Itálie.+
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.