od H.W. Hoffmann » 07 bře 2015 17:03
Nemáš zač, hlavně, že se ti to líbí.... +otočí se k Bei+ Jo, to je. Proto jsem to přece koupil. +mrkne na ni+ Tak...+rozhlídne se+ Kde máš toho svýho architekta?
B: On se asi zdržel v práci...+pousměje se+ To víš, je vytíženej...
Architekti jsou dnes na roztrhání...
B: Jsou. +podívá se na něho+ To přece víš sám nejlíp.
No jo...už mlčím...
B: Nachystám na stůl, zatím si to tady třeba projdi...dáš si červený?
Eee...rači pivo?
B: Že se vůbec ptám..+přikývne, že pro něho samořzejmě má+
+Projde se nenápadně po obýváku, přičemž nahlídne do všech místností. Chvilku sleduje Zuzku jak ukazuje morčeti porcelán a pak dojde za Beou do kuchyně+ Ložnice zvlášť?
B: +dá mu pivo rovnou+ Jo...chrápu.
Moje první žena taky chrápala...a nebylo to chrápání, co způsobilo rozvod...
B: +povzdychne si+ Wille...víš, že-+no klapnou dveře a vejde Kristián+
+otočí se ke dveřím a tváří se tak, že se Kristián dvakrát rozhlídne, aby se ujistil, že vešel do správnýcho bytu+
K: Omlouvám se, na silnici byla uzavírka...? +sleduje ty dva a napadne ho, že se na něho dívají stejným pohledem, no snaží se si to nebrat osobně a natáhne ruku k hostovi+ Já jsem Kristián...Aeternus...Bein přítel...+tak nějak neví co by ještě dodal+
W: +Chvílu se ani nehne, no pak mu ruku stiskne, možná až moc silně a dívá se na něho poněkud zvrchu+ Hoffmann.
B: +dojde si stoupnout vedle Kristiána+ Hans Wilhelm Hoffmann. Můj strýc. +dodá a podívá se na Willa trošku vytýkavě+ Řízky jsou akorát, tak umýt ruce a...+gestem aby si došli posedat+ Zuzi!...
K: Jo....+pousměje se a rači odejde do koupelny+
W: Tohle mytí rukou by muselo trvat hodně dlouho...+zamrmle si pro sebe směrem ke Kristiánovi a jde se umýt ke dřezu v kuchyni, pak si sedne ke stolu a všichni se nají, přičemž atmosféra mezi ním a Kristiánem zůstane poněkud dusnější+
Nezáleží na tom, kolik lidí jsem zabil, ale na tom, jak se chovám k živým.