od Beatrix » 06 bře 2013 13:07
+Dojde nahoru a je tam podivný ticho+ Zuzka? +podívá se do obýváku, do ložnice, do koupelny+ Zuzka?? +ve svým pokoju taky není, tak dojde do kuchyně, zuzka klečí na zemi a sbírá střepy a všude je rozšplíchlý kakao. Zuzka se na ni podívá uslzenýma očima+
Já nechtěla! +posmrkne+
+Chvílu nechápavě kouká co to má být a pak pokrčí ramenama+ No to doufám..ježiš nemačkej ty střepy! +rychle jí je vezme z ruk+ Já to zametu, pocem. +vezme ju a doslova ju postaví na jiný místo v kuchyni+ Nepořezala ses?
Trochu. +pípne a z ruky jí trochu teče krev+
Tak pod´, vydezinfikujeme tě. +de do koupelny napřed a když se zuzka doplíží, tak jí ručku omyje, zkontorluje esi tam nemá zbytky střepů a předezinfikuje+ Co je? Bolí tě to moc? +rentgenuje ji pohledem co se děje, že se tváří jakoby někoho přejel tank+
To byl tvůj hrnek.
Jo?
Tvůj oblíbenej hrnek.
No...
Chtěla jsem si udělat jenom kakao...
Teď už s tím nic nenaděláme, hm?
Potrestáš mě?
Mmmm...+doošetří jí ruku a dá jí tam flastra+ Protentokrát ti to odpustím. Ale koupíme ti tvoje vlastní hrnečky, který když se rozbijou, tak to nebude mrzet mě, jo?
+překvapeně na ni koukne+ Vážně?
Mhm, +přikývne+ každej má přece svoje oblíbený hrnky, ne?
+pokrčí ramenama+
Ty ne? +zírá tak trochu+
V kuchyni byly vždycky všechny stejný.
No jo...tak tady si vybereš svoje a bude to. +podá jí svůj hřebínek+ Učeš se...+nechá si od cesty, že to měla udělat už ráno+ A co bys řekla tomu, kdyby sis sbalila pár věcí a na víkend bysme jely do Vídně a zašly do toho Prátru? A zároveň by ses seznámila s Oliverem a Biancou, jak sem ti o nich říkala.
+nadšeně si češe vlasy+ A pojedeme hned?
Hned jak se sbalíš! A dočešeš! +zarazí ju, než zahodí hřebínek+
A bude tam aji Kristián?
No...+udělá jí culík a dá jí sponky+ Kristián musel pracovně odjet. Ale já tam s tebou určitě budu, jo?
M....tak jo.
Tak si mazej sbalit! +kouká chvílu za odběhnuvší Zuzkou a pak de uklidit do kuchyně+
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.