od Eternity » ned led 16, 2011 4:43 pm
Molly: tak ji chvíli nechá koukat se. hledá ten správný způsob, jak říct to, co chce. ano. ano, já si mohu myslet, co chci. v tom je moje svoboda. a Sam si může dělat, co chce. taky svoboda. mám ho ráda, Molly. a záleží mi na něm. moc ho miluju a znám ho mnohem déle, než ty. to v jistém smyslu nic neznamená. ale v jiném naopak hodně znamená. přestala jsem mu mluvit do toho, s kým je a není, do jeho lásek, už dávno. myslím, že je to tak lepší. on i Tirage jsou tady doma. mohou kdykoli odejít a taky se kdykoli vrátit. Miracles tu vždycky bude. bude tu vždycky, kdž tu budu já. já se můžu vždycky jenom vrátit, jestli mi rozumíš.
a ty jsi tu teď taky doma. aspoň doufám. položí ji ruku přes její. Sam chtěl kousek Miracles pro tebe, máte ho. přišlas a máme tě rádi. jsem ráda, že jsi tu s námi. ty i Fabien. krásně jste k nám zapadli. mám radost, když vidím, jak se z Tir stala dospělá milující žena. jsem ráda, když vidím Sama, jak je šťastný. pustí její ruku a teď se už na sebe asi dívají.
kolem Miracles jsou silná kouzla. silné síly a ochrany. chrání nás všechny. každý máme něco za sebou a občas to vztahuje důsledky i do současnosti. a Miracles nás i před tím chrání. doufám, že vydrží chránit dál. a dost toho pro to dělám. kdyžs přišla, byli jsme rádi. a nikdo se tě neptal od kud a proč. ale uvaž sama, pokud tě pronásleduje minulost a může tě nějak ohrozit - tady máš dost silnou ochranu. ovšem to případné nebezpečí ohrožuje nás všechny. možná by bývalo fér říct, čeho se můžeme dočkat. myslela jsem, že si tyhle věci vyřídíš právě se Samem. jako neřízená střela se mi zdál spíš Fabien. nečekala bych, že to bude tvá minulost, před kterou se budeme muset chránit.
hraběti mohu říc cokoli. dokonce mu to dávkovat po částech, protáhnout ten případ a dostat od něj několikanásobně víc peněz, když to naporcuju. ale stejně si myslím, že bys si tohle měla vyřídit sama. řeknu mu, že jsi na světě a domluvím vám schůzku. další bych opravdu ráda, kdybys si vyřídila ty. a Samovi nic říkat nebudu. ani o tom, že tě hledá ušlechtilý hrabě, ani ho nesprdnu, že zanedbal základní bezpečnost. stačí, že vypadám jako malicherná kráva teď. ale já to snesu, hlavně když se udrží bezpečí Miracles. a věř mi, že mi tohle jednání není nijak zvlášť příjemné. raděj bych si s tebou popovídala nad nějakou holčičí zábavou. nebo u kafe a dortu. popovídal, ne abych z tebe tahala něco, co mi evidentně nechceš vyprávět. dokonce i já mám trochu soucitu a pochopení. na druhou stranu nemám zapotřebí pátrat pro svou potěchu po tajemstvích kohokoli. mám toho dost pracovně. nejsem policajt ani pragmatická a ledová žena. bohužel mě do té role svým jednáním tlačíte. chápu, že to nemáš lehké a že se třeba i zlobíš. ovšem to, že to schytábvám já, to mi úplně v pořádku nepřipadá. já jsem ti nic zlého neprovedla.
„Jakýkoli náhled na realitu, který není zvláštní, je lživý.“ Nail Gaiman