STYX: NENAPRAVITELNÁ REBELKA
Pokud vás zaujal článek o představení v Provinilých slastech, čtěte dál a dozvíte se, jaké dozvuky měl tento nezapomenutelný večer. Upíři byli ten večer pěkně rozdovádění. Dokonce oba Vyšší osobně – Asher a Jean-Claude – majestátně vkráčeli mezi prostý lid do baru, kde většina návštěvníků alkoholem doplňovala vysátou energii z vystoupení.
Asher si přisedl ke své známé Styx a pokračoval s ní ve společenské konverzaci, kterou před nedávnem museli přerušit. Přestože se jejich rozhovor nesl v přátelském duchu (na Vyššího upíra je Asher až neuvěřitelně klidný a trpělivý), přesto ovzduší v jejich těsné blízkosti celou dobu jiskřilo jako zmrzlý sníh v paprscích slunce. Jeho magickou mocí a Styxiným hlubokým obdivem.
Asher zprvu se zájmem pozoroval rubínovou kapku krve ve Styxině dekoltu, ale jelikož jí tento starožitný šperk sám daroval, obdivoval spíš to bělostné údolí, ve kterém si rudý kámen tak kontrastně hověl.
Styx si hned na začátku vyžádala od něj privilegium, že se mu může dívat do očí (holka, tvoje odvaha – nebo spíše drzost? – je až zarážející). Asher jí to sice slíbil, ale upírům bych tak moc nevěřila.
Taky že jo. Netrvalo dlouho a Styx, evidentně si neuvědomujíc, s kým má tu čest, položila Asherovi otázku, kterou by se neodvážil vyslovit nikdo. Asher jí odpověděl. K její smůle i názorně. Spoutal ji pohledem svých ledových očí a ovinul kolem ní svoji obrovskou moc. Styx mu strnule hleděla do očí a připomínala bezbranného králíčka, neschopného pohybu před vztyčenou kobrou a bezmocně čekajícího na to, až zaútočí.
Upír utáhl smyčky pevně kolem ní jako had, dusící svoji oběť. Se rty, přitisknutými na její divoce pulzující krční tepně ovládl svoji touhu nakrmit se čerstvou, teplou, dívčí krví a v poslední chvíli se odtáhl. Šlo mu spíš o to vyděsit ji, než ukojit svůj hlad po její krvi, ale stejně žasnu nad jeho obdivuhodným ovládáním se. Každý jiný upír by už lačně sál a nic by ho nezastavilo.
Drahá Styx, zapomněla jste na 3 základní pravidla, která je nutné dodržovat při kontaktu s upíry! Pravidlo č. 1: Nikdy se nedívej upírovi od očí! Pravidlo č. 2: Nikdy nevěř upírovi! Pravidlo č. 3: Nikdy nenaslouchej vábení upířího hlasu! Myslím, že vám přijdu pogratulovat, jestli vyjdete ze Slastí se zdravou kůží.
Styx si pak chvíli dávala pozor na pusu a konverzace brzy sklouzla do oboustranného flirtování. Velice brzy se ale oklepala a zapomněla na opatrnost a já opět žasla, kam až sahají hranice její sebezáchovy, když položila Asherovi další provokativní dotaz.
Připadá mi, že nemá respekt k ničemu, že si takhle zahrává schválně, že není vůbec tak naivní, jak se snaží tvářit. Že by se do nebezpečí vrhala záměrně? Že by jí šlo o to, stát se Asherovou Lidskou služebnicí?
Kdo si vlastně s kým hraje?
Storm
Kdo by se dobrovolně vrhal do této situace? Jenom ten, kdo o to opravdu stojí. Udělat tento záběr mě stálo hodně sil a odvahy.
Kdo by se dobrovolně vrhal do této situace? Jenom ten, kdo o to opravdu stojí. Udělat tento záběr mě stálo hodně sil a odvahy.