od fatamorgana » sob říj 02, 2010 10:20 pm
všimne si Tonyho, na chvliku má tendenci schovat se za menu, ale pak jenom pohodí hlavou a tváří se, že si nikoho nevšimla. počká si, až se Tony zadívá jinam. prohlíží si, jak mu to sluší. podívá se, kam směřuje jeho pohled. když zjistí, že ke Styx, která také právě přišla, prudčeji vydechne a malikno jí zatvrdne ůsměv. ale nedá na sobě nic moc znát a povídá si dál s Andym.
Andy: jistě, vždycky jsi byl dobrej. ale zdá se mi, že občas si nevšimneš evidentních věcí. vážně myslíš, že Tir se vykašle na doktůrka? já bych si nebyla tak jistá. položí lístek, s nímž si trochu nervózně hraje. tak jo, whisky. kývne a nechá Andyho objednat. jakou písničku máš na mysli? nějaká lidová? no a jaký typ písma? postrčí k němu katalogy, co jim půjčili na recepci. chvíli prohlíží. ale zmocňuje se jí lehký neklid. hele, Andy - kdybych se chovala trochu divně, hraj, prosím, se mnou, jo? vysvětlím ti to pak. třeba nic nebude, ale kdyby náhodou... a snaž se působit trochu víc vznešeně - ne na mě, ale na okolí. nedáme si třeba olivy nebo slané mandle? dodá jakoby nic.
Jaká jsem? Záleží, kdo se dívá.