*jen ji pozoruje tichým pohledem* a jsi rozhodnutá pořád?*pak jen vrtí hlavou* a co jsem ti před chvíli říkal..že moc dobře vím, co a kdo jsi...a že mě to přesto nezastavilo...*zadívá se na ni trochu smutně* nechci, aby ses měnila kvůli mě...jen proto, že se mi to nelíbí...vím, že tě to stojí úsilí...a sama za sebe by ses v těhle věcech nezměnila...nebo kdybys byl s někým jiným...já osobně jsem rád, žes to udělala, moc rád....*chvíli se na ni dívá* a ty myslíš, že já ne? kritizoval jsem snad někdy to, že patříš mezi Smrtijedy? ne...možná i proto, že je to právě Amon, kdo vám velí...*jeho pohled malinko ochladne* ano, on je mým přítelem...i proto, že jsme se nikdy nedostali do křížku, respektujeme jeden druhého...hodně jsme prožili a taky to nebylo přátelství na první pohled...ale stejně jako mi nevadí smrtijedství u tebe, Luciuse...tak mi nevadí ani on...je to součást vás tady...kdybych začal vyšilovat kvůli tomu, skončilo by to tady zase ve válce...a to nechci, tohle je přece místo, kde můžeme být všichni společně...takže o to nejde, nikdy nešlo...*pousměje se na ni* stejně jako já jsem, co jsem, jsi ty Smrtijedka a vždy budeš...vím, že od Amona se neodchází jen tak...*nevyprostí ruce z jejích, i když mu je tiskne*mrzí mě, že mě nechápeš, ale nevím, jak jinak ti to vysvětlit...a nejsem rozhodnutý, nevěděl jsem přece, s čím přijdeš...*zavrtí hlavu*sama moc dobře víš, nakolik o nás stojím...co jsem proto byl a stále jsem ochoten kdykoliv znovu udělat...*teď je to on, komu mizí lesk z tváře..nadechne se, pak zmlkne, zkusí to znovu* prostě...jo, pochopil jsem, že sis to všecko uvědomila. Ale proto, že jsem ti to musel docela nepěknými argumenty vyvrátit. Udělám to vždycky, protože mi na tom, co s tebou je a bude záleží, nehledě na cokoliv. Ale přál bych si, aby to nebylo zapotřebí..Abys sama přišla na to, kdy už je to příliš...černé.*zadívá se na ni*to je to, co mám na mysli tou rozdílností.*opětuje její hrdý pohled svým tichým, klidným, ve kterém se neodráží žádná zloba, jen snaha to vysvětlit*možná se tě příliš snažím předělat k obrazu svému...pak se omlouvám, pokud to tak cítíš...jsem na to zvyklý u sebe a asi příliš dlouho jsem sám sebe takhle deptal, že to dělám pak i u druhých.*sklopí zrak*asi to tak bude už vždycky, málokdy reaguju jako rozzuřený býk, ale mávni přede mnou lidskýma oběťma a magií a vytočíš mě stoprocentně...Přesto všechno tě miluju, o tom ani na vteřinu nepochybuj...
(eh, kurnik, tomu ta tlama jede
)