mě se osobně líbí představitelé všech, jak jsou zahraní...a rozehraní:D, celkově ta propracovanost, kdo s kým, rody, magie..chm..(opravdu to srovnání s Lotrem není tak mimo) a telenovela to nebude určitě...je tam hodně náznaků prý i do budoucna..ovšem zas...do miniserie narvat dooost velkou knižní ságu, to bude asi i problém...a trochu mi vadí zbroj těch vojáků v družině..taková trochu..no, jak ukradená z jiného seriálu...ale jinak musím říct, že to zatím vypadá hodně nadějně..i prostředí, hudba..fakt komplexně pojaté...
Pokud, jak píše Meg, apriori nevadí někomu tohle dirty prostředí...a špinaví jsou hlavně na Severu, v Přístavišti se budou koupat myslím normálně:D to bych se nebála...a král Robert je ovšem pěkné hovado:D ale to se mi právě na tom seriálu a sérii líbí, že si nehrajou na "má princezno...*kec na zadek s hrstí růžových okvětních lístků* ale ukazují drsnou dobu a drsné muže...třeba jako Khala (Jasona M., který je tedy démonický) na druhou stranu, Daenerys se nedivím, že byla z toho paf...když si to vezme člověk, že ju bratr v podstatě prodal a jak řekl, klidně by nechal osouložit celou armádou i s koňma, pokud mu to pomůže dostat korunu... a Khal by ju klidně přefik, at už by souhlasila nebo ne...(čili spíš asi "znásilnil", ale tak..oni to tak neberou, že..jednou je jeho žena, tak mu dá, kdykoliv se mu namane)...stejně jako se nepárají prostě někoho odkrouhnout, přizabít, zkusit zabít...to udržuje napětí.
nevím, kdo viděl 2. díl, tak radši...
Spoiler: show
no, a taky vypovídá i to, že je ohlášená druhá série a to od odvysílání prvního dílu, čili opravdu to má jak divácký tak u kritiků úspěch..což je až s podivem, většinou se rozchází:D