Komnaty Magnuse Arnara

Moderátor: Styx

Re: Komnaty Magnuse Arnara

Příspěvekod Styx » sob dub 28, 2012 12:26 am

Můžeme se vypravit klidně už dnes. Nemám žádné neodkladné povinnosti, které by mě zdržovaly, ani se nepotřebuji na to nějak extra připravovat. Bude to spíše jenom taková trošku náročnější procházka po mých pozemcích +konstatuje s úsměvem+ Zajímalo by mě, co chceš dělat s těmi mohylami, až je najdeš. Jsou to skutečné hroby, nebo jenom symbolická posvátná místa?
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » sob dub 28, 2012 11:30 am

Styx: Ta zpráva je více než dobrá, paní. Jak jsem již řekl, musím nad mohylami mých příbuzných zapět pohřební zpěv a zavzpomínat na jejich hrdinské činy, jinak jejich duše na Valhalle nebudou se moci připojit k hodovnímu stolu. A lebku mého otce měl bych přinést do jeho rodné země. Podle zpráv - měli bychom objevit skutečné hroby.
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » sob dub 28, 2012 1:10 pm

Takže duše tvých zemřelých předků doteď nenašly klid? +zamyslí se na chvíli+ Napadlo mě... je tady jedno takové místo, tajemné a magické... nikdo se tam ještě neodvážil, protože tam prý straší +uculí se pobaveně + Já těm pověrám moc nevěřím a neměla jsem důvod zjišťovat, co je na nich pravdy. Vlastně mě to ani nezajímalo. Takových záhadných míst je všude spousta +pohlédne na něj+ Myslíš, že by to mohlo mít souvislost s těmi mrtvými?
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » sob dub 28, 2012 1:32 pm

Styx: No, jak jsem poznal otce a bratry, určitě by je nesmírně pobavilo, kdyby mohly někoho k smrti vyděsit a pak je vážně zabít...Pokud je tu takové místo, nepřekvapilo by mě, kdyby v tom moji sourozenci měli prsty. Ovšem o to větší potěšení by mi způsobilo, kdybych podobnému řádění mohl udělat přítrž...ovšem - na druhou stranu - nechci nijak podceňovat tvé poddané. Mí poddaní se bojí i prudké změny počasí. Třeba je tomu tak i v případě tohoto tajemného místa.
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » sob dub 28, 2012 4:57 pm

Že by se mstili jižanům za to, že je zabili? +pokyvuje zamyšleně hlavou+ Máš pravdu, strach má někdy velké oči, třeba to nebude vůbec tak strašidelné, jak se o tom povídá +vezme si lákavě vyhlížející pocukrovaný koláček a zakousne se do něj+ Už se docela těším, mne samotnou zajímají severské pohřební rituály. Smím se jich zúčastnit? Alespoň zpovzdálí? +koukne na něj prosebnýma očkama+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » sob dub 28, 2012 6:11 pm

Styx: Naše pohřební rituály jsou vcelku jednoduché a ženy do nich nepatří. Ty však budeš poctěna, neboť nejsi obyčejná žena. + Mírně se jí pokloní.+ Jsem opravdu zvědav na tvé panství, jeho statky a temná území...Paní, rád bych šel pěšky, pokud nebudeš nic namítat. Viděl jsem koně, které užíváte k cestám a byl jsem trochu zděšen. Zvířata, na kterých jezdíme my, jsou asi o polovinu menší...
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » sob dub 28, 2012 6:46 pm

Moc ti děkuji za tu projevenou čest, můj pane +taky se mu s úsměvem lehce ukloní+ Opravdu ráda ti ukážu celé své panství. I s jeho tajemnými nebezpečnými a zákoutími. Je jich tady hned několik +pohlédne na něj s mírným údivem+ Pěšky? Ale to ještě netušíš, jak rozsáhlé jsou mé pozemky. Byla by to výprava na několik dní +uculí se+ Taky bychom se mohli pohybovat na vrrcích. Ale pokud je to tvé výslovné přání, půjdeme samozřejmě pěšky. Nemám v dohledné době žádné neodkladné povinnosti.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » sob dub 28, 2012 9:49 pm

Styx: +Při zmínce o vrcích se zamračí.+ Jistě, slyšel jsem, že vrky osedlali už i jiní, než skřeti a této prapodivné zábavě nebráním. My však máme s vrrky tolik zlých zkušeností, že bych zde nerad zahlédl byť jen jeden jejich chlup. Célé smečky útočí každou zimu na naše vesnice a neloví domácí zvěř, ale děti. A pokud se nebráníš spaní pod hvězdami, pak ano, rád bych se spolehnul na naše vlastní nohy.
Magnus Arnar
Mág

Příspěvekod Styx » sob dub 28, 2012 10:38 pm

Já jsem už jezdila na vrrkovi a skvěle jsem si to užila. Jsou rychlí a bojovní, ale dost těžko ovladatelní +vzpomene si, jak ji jeden taky pěkně shodil+ Jasně, chápu, vrrky ne. Půjdeme tedy pěšky +souhlasí, asi Magnus nechce přehlédnout ani jedinou hromadu kamení :D+ Spaní pod širým nebem mi vůbec nevadí, jsem zvyklá z některých akci. Nemysli si, že jsem nějaká rozmazlená princezna na hrášku +uculí se+ A spaní pod hvězdami je ohromně romantické +dosnídá a pak dá skřítkům několik příkazů ohledně základních potravin, které si vezmou sebou na cestu+ Pomalu budeme moct vyrazit.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Magnus Arnar » ned dub 29, 2012 9:58 am

Styx: Výborně! Mně stačí vzít meče, cestovní pytel a něco jídla.+ Zvedne se od stolu.+ Noci pod hvězdami jsou jako stvořené pro vyprávění prastarých legend a příběhů. Od slunovratu toto často činíme. Pálíme ohně, zpíváme a vyprávíme. Mám dobrou zásobu medoviny, jež jsem přinesl z Islandu. Doufám, že se mnou okusíš za takové noci...
Magnus Arnar
Mág

PředchozíDalší

Zpět na Komnaty Styx