GoT

Široké veřejnosti přístupné, veřejné kino.

Moderátor: Zaměstnanec

Re: GoT

Příspěvekod Syriana Spinnel » 21 dub 2015 21:24

Mno ja nevim, podle mě byl hodně starý, protože si pamatuju, jak tam vzpominal na tu spoustu hrajicich si dětí ve vodnich zahradach, a tak nejak jsem dale vypozorovala, že sam citi ze brzy umre a ta tak poslal Myrcellu pryc, aby ji ochranil pred vime kym, kdyby se to nahodou stalo. Asi jsem to teda spatne pochopila. Kdybych tu knihu mela doma, jakoze celou serii jsem pujcila a dana osoba mi ji uz nikdy nevratila a nevrati :ss tak bych se do ni mrkla
Feels like I drown in your every word
And every breath that's in between
Somehow you got me where it really hurts
It's killing every part of me
Syriana Spinnel
VIP Member

Příspěvekod Syriana Spinnel » 21 dub 2015 21:34

Tak mi to nedalo a googlila jsem a mela jsi pravdu. Ja to celou dobu mela spatne zafixovane v hlave. Podle strycka googla mel Doran 52 let
Syriana Spinnel
VIP Member

Příspěvekod Syriana Spinnel » 22 dub 2015 10:26

mno ale tohle je teda zajímavé :o Obrázek
Syriana Spinnel
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » 23 dub 2015 01:18

Vici: No tak podle toho co sem viděla v seriálu mi právě přijde, že to neřídí nikdo! Někoho poslala pryč, někdo se otočil na podpatku a odešel (což jsem brala jako, že se úřadu neujal...) a zbytek tam tak jako senilně sedí a kouká. :D Nejschopnější mi přijde asi ten novej "doktor" tam, což je fakt dost hrozná bilance! - A král je pro sichr zase někde mimo :roll: By se Cersei měla spíš starat o to, aby synáček nabyl nějaký sebevědomí a uměl rozhodovat a vládnout, než se tam crcat s budoucím_ex_nastávajícím, kterýho už jí stejně nikdo nemůže vnutit.

Holky já Daenerys držím palce! V prvních sériích mě taky štvala, ale teď doufám, že to dotáhne co nejdál - i když by se mi spíš líbilo, kdyby zůstala tam kde je a tam něco tvořila... Ale teda vůbec nechápu co to provádí s těma drakama :shock: já si myslela, že je jako bude...trénovat..i když bylo řečeno, že se ochočit nedají, tak že jako se bude snažit o nějakej pokrok, aby je vůbec mohla využít jako svou výhodu... Pochopila sem teda, že kdysi díky nim ten její rod docela bodoval...
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 26 dub 2015 19:23

Já myslím, že Doran působil tak staře hlavně proto, že byl tak nemocnej... no uvidíme. :SS

A Styx, já bych řekla, že Jaime
Spoiler: show
je moc podstatná postava na to, aby ho jen tak z plezíru nechali oddělat :D

Bei: No jo, je fakt, že v seriálu to vypadá divně, jak tam na malý radě sedí tři lidi. :D Chápu, že se jim nechce představovat sera Haryse Swyfta a kupu dalších, protože ve svý podstatě až tak podstatný nejsou (a koukala jsem, že kecám, a ser Kevan není Pobočník, je to právě Swyft, tak se omlouvám za mystifikaci
:oops: ). Každopádně jich tam vždycky musí bejt nejmíň sedm. Ovšem to, že království je mírně v hajzlu, je pravda :D On se Tommen v knize moc vládnutí neúčastní, ale v knize je mu taky asi sedm, takže to ani nikdo moc neočekává, to že se ho v seriálu postaršili, aby Margaery nevypadal úchylně, je jiná věc. :D

Já jsem Daenerys strašně moc fandila na začátku, co jsem začala číst. Prostě,megadrsná princezna, co má draky, to se mi líbilo, že jo. :D Děsně jsem chtěla, aby se stala královnou. Potom v průběhu dalších knih, jak se furt ne a ne dostat aspoň poblíž Westerosu, mě začala lehce frustrovat, a teďka mi děsně leze na nervy. Mně nějak vadí ten její absolutistickej přístup ke všemu, takhle se mohli chovat první Targaryeni, když měli za zadkem armádu a dvacet draků, ale ona rozhodně není v pozici na to, aby se tvářila jak faraon. Absolutně si nenechá poradit, vždycky někam vlítne a naprosto tam převrátí všechny zavedený pořádky (ne že bych fandila otroctví :D), a pokouší se jim vnutit civilizaci, která jim není přirozená. Asi mi vadí ten její white-saviorismus. :D Jak jsem si přála, aby získala Železnej trůn, tak mě to nějak přešlo, protože si nemyslím, že by byla dobrá královna. Ona je ten typ, kterej všechno, co se na ni křivě podívá, spálí na prach, a to si myslím, že ve Westerosu nemůže fungovat. V knize je to ještě prominentnější, jak neví co dělá, její vlastní lidi hladoví a umírají, a celkově mi přijde, že nemá dost zkušeností a tu správnou povahu, aby byla dobrá královna pro civilizaci typu Západozemí. Na tenhle typ chování ostatně dojeli i její předci. Dřív mě děsně štvalo, že se pachtí někde v Mereenu, a sere na všechno ostatní, ale popravdě by pro ni asi bylo nejlepší vzdát Westeros a pokusit se znova vybudovat Novej Ghis, nebo něco takovýho. Ad draci, ona jaksi nepočítala, že jim jednou přestane stačit maso z její ruky :D Na jednu stranu k tomu nemá vůbec žádný podklady, nemá jak se dozvědět, jak trénovat draky. Ten správnej čas každopádně dost prošvihla :D Její rod díky drakům dost bodoval - v podstatě to byla jediná "konkurenční výhoda", kterou měli nad ostatníma rodama, a jenom díky tomu nakonec ovládli a sjednotili Westeros. Targové přišli odjinud, nebyli tam doma, a kdyby neměli tenhle účinej lítací způsob jak zničit každou armádu a dostat každej hrad, měli by zvysoka smůlu. :D Oni měli vždycky tyhlety absolutistický tendence, a dlouho to šlo hladce; ono se dost blbě říká ne, když za králem sedí třicetimetrová bestie, co chrlí oheň. Nicméně za to, že už draky nemaj, si mohli sami, prakticky je dohnali na kraj vyhynutí v občanský válce, a od tý doby se jim to taky poněkud drolilo, ostatní lordi začali zvedat hlavy, a kdyby měl Aerys draka, těžko by proti němu Robert Baratheon rebeloval. Takže jo, Dany mohla dokázat velký věci, měla děsnej potenciál, a to mi právě vadí, jak to šlo do kopru :D teda samozřejmě nevíme, co všechno se ještě stane.

Btw MAN, četla už jsi něco z toho Světa Ohně a Ledu? Mně to přijde děsně zajímavý, a neznám nikoho, kdo by to čet. :D
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 27 dub 2015 22:03

K třetímu dílu: mno, další překvapení, Sanza jako nevěsta pro Ramsaye. To už opravdu celé překopali. Jsem vždycky myslela, že vychytralý Malíček zamýšlí se Sanzou něco mnohem geniálnějšího.
Spoiler: show
Jestli se fakt bastard a Sanza vezmou, tak Boltonovi se doopravdy stanou pány Severu. V knize, jak si Ramsay vzal falešnou Aryu, aspoň čtenář věděl, že až ten podvod praskne, tak bastard o ten sever přijde.

A docela mě zaráží, že Martin odsouhlasil takové výrazné změny v seriálu oproti knize. I když jsem četla, že u páté série se vůbec nepodílel na scénáři, aby se mohl plně věnovat Vichrům zimy.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » 28 dub 2015 22:03

Vici: Tak oni je přece ani představovat nemusijou, jen by stačilo aby to mělo nějakou úroveň. Takhle to vypadá jak když dojdou tři lidi do hospody, hodijou řeč - tak jednu až dvě věty - a zase se to rozpustí :D Kdyby tam byl jako úryvek, že dalších pět lidí čumí, tak to vypadá jináč. U Snowa taky netušíme kdo všechno tam sedí. Teda já aspoň ne :D Hele já si ména vůbec nepamatuju, takže cool. 8-)

Nad Margery sem taky jako dumala...jak to vymysleli, že bude mít starší manželku...trend bývá opačnej, žejo...To zase asi spíš vítám, že nevypadá jak pedofilka :D Ju mám docela ráda, jen mi příde, že bez babičky je taky taková lehce neschopná - nebo ju tak aspoň vykreslujou. Kdyby jí pořád neříkala co má dělat...

S Daenerys souhlasím i jen podle seriálu. Taky moc nechápu, že se tak jako povyšuje, když sama ty "vyšší" sráží, i když teda fajn, ona má být ta hodná královna, ale ke všemu přistupuje tak nějak naivně mi příde. Pak jenom zírá co to - jak se to jeno mohlo stááát! A celkově přesvědčení všech těch uchazečů o trůn, že oni na to mají prááávo mě dostává. Zrovna u ní mi přijde, že dojede na ty svoje megaplány, místo aby se soustředila na to co je teď furt šla dál a dál, no teď by se mohla probrat... Po tom čtvrtým dílu su hodně zvědavá jak se to tam vyvrbí.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 16 kvě 2015 00:56

Ve čtvrtém díle jsem si užívala ten souboj Jaimeho s Dornem, konečně po kolika sériích zase s mečem v ruce. Když to takhle zvládl levou rukou – pravda, ta zlatá mu tentokrát paradoxně zachránila život:) - tudíž ještě není jako voják odepsaný, tak doufám, že by v tom seriálu mohl ještě něco zajímavého dokázat. Ale mám obavy z pouštních zmijí, které už vědí, že Jamie je natajnačku v Dorne. Z toho nekouká nic dobrého. A navíc mě čím dál víc negativně překvapuje Ellaria. Hm, a Synové Harpyje, masakr.

V pátém díle jsem zírala, jak Danny předhodila drakům člověka. Neustále řeší, jak Drogon zabil nějaké dítě a pak drakům dá ochutnat lidské maso a ještě na to fascinovaně kouká. Bych se ani nedivila, kdyby drakům změna jídelníčku zachutnala:).

Přesto musím říct, že některé seriálové změny se mi líbí víc, než knižní předloha.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » 19 kvě 2015 02:03

No...po pátým a šestým dílu mám pocit, že se toho sice děje hodně, ale zároveń se moc dál neposuneme. Fakt je pro mě lepší víc dílů sjet po sobě, protože takhle neobsáhnou ani polovinu těch hlavních postav. (Zvlášť když tam trčíme u Arye, kde vůbec nemám šajnu na co koukám půl hodiny...) No kdo má čekat, že...

Jamie - s tou rukou nechápu, proč ji nevyužíval už dřív (teda nevyužíval, že ne?). Dyť to je taky zbraň! Dostat tím přes hubu...
Su ráda, že to přežil šedý červ, nebo jak se to menuje, sem mu držela palce a čekat ty čtyři týdny abych věděla jak dopadne, no uff! :D No Daeny mě dorazila tím, že si bude brát toho nesympatickýho blbečka. Ehm...ona je celá taková logická nějaká poslední dobou. Mně třeba anitak nevadí, že dala sežrat člověka, ale že je furt prostě nevyužívá. Necvičí. Sou tam zavření v podzemí a budou akorát tak divocí a nezkrotní, až se urvou. No to jí budou fakt hodně platní.

A ta čůza na hradě!!! Co je tohle za bordel?! Doufám, že ju nějakej Tyrell dojete zabit! :vyprask: :pii
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Syriana Spinnel » 20 kvě 2015 09:28

Ha, a já jsem opět konsternována! Jako šedej lupus má Jorah? Co to kuwa je za bordel? On ho měl chytnout Tyrion! Oni si dělají co chcou!!!! A Sansa se vdává! (i když ten Remsey je teda snad ještě víc psycho než v knížce a to se mi líbí, jak ho uplně zmasili :D ) a Mellisandra taky odjela z hradu!

Bei, Danny si ho vzala i podle knížky, akorát tam to bylo trochu opačně, oni donutili ji, aby si ho vzala. No co už, jsem zvědavá jak se ta linka dál vyvine. Dneska dám šestý díl, tak pak tu dopíšu dojmy.

Jinak, co mě absolutně na pátém díle rozsekalo, byla Valyrie. To teda jako masakr, a byl tam volný drak! a já ho chu :twisted:
Syriana Spinnel
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Kino