Já myslím, že Doran působil tak staře hlavně proto, že byl tak nemocnej... no uvidíme.
A Styx, já bych řekla, že Jaime
je moc podstatná postava na to, aby ho jen tak z plezíru nechali oddělat
Bei: No jo, je fakt, že v seriálu to vypadá divně, jak tam na malý radě sedí tři lidi.
Chápu, že se jim nechce představovat sera Haryse Swyfta a kupu dalších, protože ve svý podstatě až tak podstatný nejsou (a koukala jsem, že kecám, a ser Kevan není Pobočník, je to právě Swyft, tak se omlouvám za mystifikaci
). Každopádně jich tam vždycky musí bejt nejmíň sedm. Ovšem to, že království je mírně v hajzlu, je pravda
On se Tommen v knize moc vládnutí neúčastní, ale v knize je mu taky asi sedm, takže to ani nikdo moc neočekává, to že se ho v seriálu postaršili, aby Margaery nevypadal úchylně, je jiná věc.
Já jsem Daenerys strašně moc fandila na začátku, co jsem začala číst. Prostě,megadrsná princezna, co má draky, to se mi líbilo, že jo.
Děsně jsem chtěla, aby se stala královnou. Potom v průběhu dalších knih, jak se furt ne a ne dostat aspoň poblíž Westerosu, mě začala lehce frustrovat, a teďka mi děsně leze na nervy. Mně nějak vadí ten její absolutistickej přístup ke všemu, takhle se mohli chovat první Targaryeni, když měli za zadkem armádu a dvacet draků, ale ona rozhodně není v pozici na to, aby se tvářila jak faraon. Absolutně si nenechá poradit, vždycky někam vlítne a naprosto tam převrátí všechny zavedený pořádky (ne že bych fandila otroctví
), a pokouší se jim vnutit civilizaci, která jim není přirozená. Asi mi vadí ten její white-saviorismus.
Jak jsem si přála, aby získala Železnej trůn, tak mě to nějak přešlo, protože si nemyslím, že by byla dobrá královna. Ona je ten typ, kterej všechno, co se na ni křivě podívá, spálí na prach, a to si myslím, že ve Westerosu nemůže fungovat. V knize je to ještě prominentnější, jak neví co dělá, její vlastní lidi hladoví a umírají, a celkově mi přijde, že nemá dost zkušeností a tu správnou povahu, aby byla dobrá královna pro civilizaci typu Západozemí. Na tenhle typ chování ostatně dojeli i její předci. Dřív mě děsně štvalo, že se pachtí někde v Mereenu, a sere na všechno ostatní, ale popravdě by pro ni asi bylo nejlepší vzdát Westeros a pokusit se znova vybudovat Novej Ghis, nebo něco takovýho. Ad draci, ona jaksi nepočítala, že jim jednou přestane stačit maso z její ruky
Na jednu stranu k tomu nemá vůbec žádný podklady, nemá jak se dozvědět, jak trénovat draky. Ten správnej čas každopádně dost prošvihla
Její rod díky drakům dost bodoval - v podstatě to byla jediná "konkurenční výhoda", kterou měli nad ostatníma rodama, a jenom díky tomu nakonec ovládli a sjednotili Westeros. Targové přišli odjinud, nebyli tam doma, a kdyby neměli tenhle účinej lítací způsob jak zničit každou armádu a dostat každej hrad, měli by zvysoka smůlu.
Oni měli vždycky tyhlety absolutistický tendence, a dlouho to šlo hladce; ono se dost blbě říká ne, když za králem sedí třicetimetrová bestie, co chrlí oheň. Nicméně za to, že už draky nemaj, si mohli sami, prakticky je dohnali na kraj vyhynutí v občanský válce, a od tý doby se jim to taky poněkud drolilo, ostatní lordi začali zvedat hlavy, a kdyby měl Aerys draka, těžko by proti němu Robert Baratheon rebeloval. Takže jo, Dany mohla dokázat velký věci, měla děsnej potenciál, a to mi právě vadí, jak to šlo do kopru
teda samozřejmě nevíme, co všechno se ještě stane.
Btw MAN, četla už jsi něco z toho Světa Ohně a Ledu? Mně to přijde děsně zajímavý, a neznám nikoho, kdo by to čet.