No jo, já jsem vlastně hrozně hodný upír...to máme v rodině.*cuká koutky* no, to se mi ted nepovede, spálit se...ale že bych se opálila...*koukne na sebe* ne, ředitelka vápenky navěky. To je celý Postrach...mrazivá osobnost.*uculí se a pak se natáhne a lehce se dotkne jejího předloktí. Je stejně studená* To je těmi změnami...biochemickými i genetickými...a to nejsme tak chladní, jako naši kolegové. Navíc, já to zvládnu maskovat.*než ji pustí, ruka se jí rozehřeje a přestane tak studit* Ale musím se na to dost soustředit. Nechci se kouzlem zase uvařit.*pustí ji a zase se narovná* Je to výhodné. Ale určitě není pravda to, že jsou to jen výhody. A nejen co se týče jídelníčku. Za každou vylepšenou schopnost platíme i oproti upírům našeho původního druhu. Za sílu a regeneraci musíme víc a častěji jíst, za rychlost zase spát, což oni až tak často nepotřebují...a stříbro kolem fakt nesnesu. Stačí trocha a už to je...asi jako bys ponořila ruku do rozžhaveného železa. Nepoznala jsem předtím nic tak hrozného...a to už mě trefily kdejaké kletby.Sice slyšíme trávu růst, ale postav mě na parket diskotéky a rozskočí se mu z toho asi hlava...Navíc, těch úžasných schopností nevyužiješ tak často. Obzvlášť když se pohybuješ mezi lidma, navíc v práci ještě notně podezřívavými. A magické zranění se taky hojí pomaleji, než normální...Tohle všechno využiješ, když je proti tobě nepřítel podobně silný, což se děje docela často. A tam jsou síly vyrovnané...nebo hůř. Pokud jsi sama a jich je víc.*vzpomene si na nedávný pobyt s Beccou a oklepe se* Všechno má dvě stránky. Kolik lidí upíry nesnáší, mají s nimi špatné zkušenosti a bojí se jich. Vlastně mají proč. Taky se někdy bojím, abych nepřehnala míru a někomu neublížila.
No, teoreticky. Musel by se vrátit tam, kde ho proměnili...najít dokumenty nebo někoho, kdo byl u toho a stále je naživu. Jedině tam budou mít čistý vzorek Postrachovy DNA potom, co byl čerstvě proměněný. Jedině s tímhle vzorkem by se dalo pátrat dál. *zasměje se* ne, že zdokonalovat, může se změnit...objevit v sobě jinou schopnost, nebo naopak o ni přijít. O tom, jak dlouho se upíří organismus vyvíjí, kdy sílí a kdy naopak slábne, o tom se dohadujou všichni okolo ale nikdo nebyl schopný přijít s důkazy. Takže my dva, jsme mimo tabulku. Ale myslím, že i kdyby v něčem ještě zesílil, vedlejší efekty už by mohly být nebezpečné...pro něj i pro okolí. Ale on je přece jen upírem už několik let, takže největší překvápka by měl mít za sebou.
No...zvíře na zavolání je schopnost, kterou si může osvojit každý vyšší upír, bez ohledu na to, jaké je jeho postavení v linii...jediné, co by mohlo mít vliv, je to, že jako zakladatel nepodléhá nikomu. *zamyslí se, jak by to vysvětlila krátce* Prostě, upír nemůže svému Sourdre de Sang odporovat. Je to jeho předek, stvořitel, z jeho krve pochází. Takže pokud by se J-C..vymknul kontrole, není tu nikdo, kdo by mu mohl poručit, kdo by ho ovládnul. Což je špatné. Na druhé straně, jeho původní Soudre de Sang Belle Morte nebyla nikdo, ke komu bys šla pro pomoc. Spíš je asi lépe, že má ted J-C vlastní linii a ona na něj nemůže. Belle ovládá všechny kočkovité šelmy...a myslím, že by nepohrdla jakoukoliv další šelmou, kdyby mohla. A určitě by ji zajímala i schopnost zvěromagie, obzvlášť, když to, v co se měníš, je lvice.*podívá se na Styx* Využila by všechno a všechny, aby se dostala k tomu, co chce. Vlky, své upíry v krevní linii...Takže ano, tím, že je JC pánem své vlastní linie, je silnější, ale zároveň je pořád lépe být vydán na milost jemu, než někomu jinému z Rady. Tam je to cvok vedle cvoka.
(edit: kruci, ta hubu nezavře taky, zaražte jí to někdo
a doufám, že ted nekecá, už mám taky guláš v tom, co jde a nejde, čtu další díl Anity a je to čím dál větší chaos
)