Cesta do Casablancy s Jacobem

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Cesta do neznáma

Příspěvekod Jacob Downly » 09 dub 2013 22:17

(co, nese si Styx celej kufr věcí? :-D )

+gentlemansky ji pomůže s jejími věcmi+ Nemůžu se dočkat beduinko. +zasmeje se a mrkne na ni. Když dojdou za průvodcem tak ten je vezme do auta a tím na kraj města kde už je čeká káravana asi deseti velbloudu a dva jsou při ne. Průvodce vystoupí a vyplivne žvýkací tabák + Musíme přejít poušť na východ do oazy Naboo. Bude to trvat čtyři dny. Zpátky vás vezme vrtulník. +řekne jim+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 10 dub 2013 15:01

(velbloudů mají dost, tak proč ne? :D )
+nasedne do auta, cestou nemluví, jen sleduje město, kterým projíždějí. Za městem si vystoupí a následuje průvodce až ke karavaně. Od velbloudů si ale udržuje zatím uctivou vzdálenost+ To je docela velká karavana pro dva turisty. To bychom měli hravě zvládnout +uculí se na Jacoba a vyslechne plán cesty+ Čtyři dny dobrodružství. Bude ti to stačit? +mrkne na něj a pak přistoupí k průvodci+ To je zajímavý plán, líbí se nám +přikývne souhlasně+ Když budeme teď trávit spolu příští dny, měli bychom se představit. Já jsem Styx a tohle je můj přítel Jacob +podá Maročanovi ruku+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 10 dub 2013 18:06

+průvodce zavrtí hlavou+ Nejedem tam kvůli vám, ale kvůli jídlu. +ukáže na naložený velbloudy a pak se na Styx usměje+ Já jsem Abbas Kalif, to jsou Ismaad a Rajat. +ukáže na další dva průvodce a vezme je k velbloudům+ Jezdíme takhle každý měsíc. Tam a zpátky. Uděláte dobře, když se oblečete jako my. Nebude vám takové vedro. +u jejich velbloudů jsou nachystané bílé oděvy+

Jacob: +usměje se na ni+ Čtyři dny mi stačit budou. +přikývne+ Vydržel bych to i dýl, ale na zkoušku je to akorát. +beze studu ze sebe shodí většinu oblečení a vezme si ten beduínský oděv+ Chceš se taky převléct? +zeptá se Styx+ Udělám ti zástěnu.

Obrázek
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 10 dub 2013 19:01

Aha, ne kvůli nám.. a já jsem si myslela, že jsem si zaplatila soukromého průvodce pouští +uculí se potichu Jacobovi do ramene, aby ji průvodce neslyšel+ Ale pokud tohle podstupuje každý měsíc, alespoň nemám obavu, že bychom někde zabloudili + Moc mě těší, Abbasi. Máte hezké jméno. Každý muslim, se kterým jsem se doteď setkala, byl totiž Ahmed +usměje se na něj a trochu se zarazí, když se odněkud vynoří další dva Maročané, ale jim taky podá ruku+ Dobře, převlékneme se, v tomhle bychom dlouho na slunci nevydrželi +přejde k jejich velbloudům, kde se už Jacob převléká do hábitu. Opravdu nejde přehlédnout jeho obrovské svalnaté tělo+ Žádnou převlékací kabinku tady nevidím, tak mi asi nic jiného nezbyde +uculí se na jeho nabídku, před ním rozhodně nebude trpět takovým studem jako před těmi průvodci. Počká, až jí Jacob udělá zástěnu a pak ze sebe shodí oblečení a vklouzne do oděvu, který je jí pochopitelně vzhledem k její postavě příliš velký a příliš dlouhý+ Vypadám jako hradní strašidlo +rozesměje se a snaží se to na sobě nějak upravit+ Pomůžeš mi?
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 10 dub 2013 23:30

+musí se zasmát+ Vypadas v tom obzvlášť roztomile. +usoudí ale pomůže jí. Vezme pruh látky trochu ji ty šaty vykasa a v pase ji udělá jakože pásek+ Tak co? Je to lepší? +usměje se na ni a to už beduinem zahazujici cigaretu hlásí odjezt. Tak ji ještě pomůže na ležícího velblouda+ Drž se pevné ať nespadnes. +usměje se na ni Jacob a sám si sedna na svého. Beduinem s nimi velbloudy postaví a pak vyleze na svého. V nekolila okamžicích se karavana zvedne a vydá na pochod+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 11 dub 2013 18:10

Mnohem lepší +uculí se a zabalí se do látky, aby se chránila před pouštním sluncem, jen oči jí jsou vidět http://i.istockimg.com/file_thumbview_a ... dscarf.jpg + Už jsi někdy seděl na velbloudovi? +zeptá se Jacoba a přistoupí ke svému zvířeti, které zatím klečí na zemi. Pohladí ho přátelsky a pak ho chytne za uzdu, připevněnou na dřevěný kolík, který má provlečený nozdrami a sedne si na něj. Jak se velbloud začne zvedat zadkem nahoru, včas se zakloní, aby nepropadla dopředu a neskončila potupně hlavou v písku, to by asi nepřežila. Jak už velbloud stojí, usadí se pohodlně mezi jeho hrby a usměje se na Jacoba+ Docela pohodlné, že? + jak se pohnou, chvilku jí trvá, než si zvykne na ten kolébavý krok, jak zvíře nestřídá pří chůzi nohy, ale za chvíli jí to už ani nepřijde+ Tak jaké jsou tvé první dojmy, beduíne? +mrkne na něj+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 11 dub 2013 18:30

+jede víceméně vedle Styx, rozhlíží se kolem a jak se vzdalují od města, tak je čím dál víc klidnější a beduínštější+ Je to příjemné. +usměje se na ni+ Je to jak na lodi. Ještě jsem na velbloudovi neseděl, jenom na slonovi, v Indii. +prozradí jí, průvodci jedou dva v předu o něčem se dohadují a jeden z nich karavanu uzavírá. Těch dvou uprostřed si nikdo víceméně nevšímá, tak mají klid+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 11 dub 2013 22:28

+s úsměvem pozoruje Jacoba, jak z něj přímo sálá spokojenost a má z toho upřímnou radost+ Rozumíš arabsky? Cítím se nesvá, když těm průvodcům nerozumím, o čem se mezi sebou baví +slunce začíná pěkně smažit a to ještě není ani poledne. Styx se rozhlíží po těch nekonečných písečných pláních+ Obdivuji je, že tady nezabloudí. Není tady žádný orientační bod. Co myslíš, kde vůbec přespíme... pod širým nebem, nebo v nějakém stanu? +napije se trochu vody+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 12 dub 2013 15:49

Arabsky umím jenom, prosím vás, dejte mi nějakou vodu. +pousměje se+ Nerozumím jim ani ň. +zavrtí hlavou a poslouchá jejich řeč+ Já myslím, že se orientují podle slunce, a v noci podle hvězd. +zamyslí se+ A nebo mají možná GPS, pokrok se nedá zastavit. +zasměje se a koukne na Abbase+
Abbasi. +zavolá na něj+ Jak se tady orientujete?
+Arab se uculí a vyplivne další kousek tabáku+ Podle zrnek písku a slunečních paprsků, pane. +zazubí se na něj+
+Jacob se tomu musí zasmát+ No... co se týče noci, tak bych řekl, že beduíni bydlí ve stanech. +odtuší+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 12 dub 2013 18:38

+rozesměje se+ Tak to je ale velice důležitá věta. Tu budeš tady možná často opakovat +mrkne na něj a pak se zaposlouchá do dialogu průvodců+ Já rozumím akorát pár slovům. Mluví o tom, že nás v noci svážou a okradou a nechají nás v poušti +cuknou jí koutky+ Ale průvodce má smysl pro humor, to je dobré znamení +zasměje se Abbasově vtipné odpovědi+ GPS? Jako... jeďte padesát kilometrů rovně a pak odbočte za písečnou dunou doleva? +směje se, i přes to vedro ji neopouští dobrá nálada+ Tak mě napadlo... jak to uděláme, když si budeme chtít odskočit? Vy chlapi to máte jednoduché, ale co já? Nikde ani keř, za který bych se mohla schovat +koukne na Jacoba a i přes vážnost dotazu se tomu musí uculit+ Tak pak jen doufám, že to nebude stan pro pět osob +protočí oči+
Styx Lupin
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum