od Jade » 24 lis 2018 23:44
+koutkem oka zaznamená, že Dean pochopil a rozběhl se pryč, a jestli to někdo dokáže dotáhnout do konce, je to právě on. Vytáhne se na nohy a otočí se. Postava, která se vyloupne ze stínů, vypadá starší, rysy má strhanější, ve tváři první vrásky, ale oči žhnou Davosovi v obličeji stejně divoce, jako před dvaceti lety+ Měls prostě zůstat v tý díře, kdes přežil, a nevylejzat. +poznamená chladně a pomalu se několika kroky přesune do výhodnější pozice, oči nespouští z Davose, číhá+
Po tom, cos udělal mojí rodině? +zavrčí Davos, světlo pochodní na zdech se mu zaleskne na oholené hlavě, pevně svírá hůlku a nehodlá udělat první chybu+
Tvůj otec se rozhodl sám. Mohl mi to, co jsem chtěl, dát hned. +ušklíbne se Jade, šok z Davosovy přítomnosti už vstřebal, teď je naprosto soustředěný a připravený to s ním skončit. Nehodlá se nijak dlouho vykecávat, v něm je tahle kapitola uzavřená víc než důkladně, takže prudce švihne hůlkou a vyšle neverbální kletbu, kterou Davos jen tak tak odštítí, a její náraz ho přece jen donutí zavrávorat a o pár kroků ustoupit; následuje ji několika tvrdými kletbami, které ho mají rovnou zneškodnit, nemá chuť si hrát, chce se ho zbavit a vrátit se ke svojí práci. Davos uskočí za jeden ze sloupů a zpoza něj ho poměrně přesně ostřeluje+
Jako kdybys mu dal na výběr. Věděl, co jsi za zrůdu, a nechtěl to dpustit. +švihne po něm Davos jedovatě spolu s pár otrávenými šipkami, které Jade líným pohybem zápěstí odrazí a šmahem odešle zpátky. Rychle pochopí, že stejně jako tenkrát, ani teď pro něj v přímém souboji nebude Davos moc velká konkurence+ Ale prosím tě. Tvůj otec byl mocichtivá, žárlivá, hamižná troska, jako všichni ostatní. Jen měl o trochu víc talentu. Jestli máš nějakej problém s tím, že na tobě tvůj otec experimentoval, vyplač se na jeho hrobě. +ušklíbne se netrpělivě+ Neschovávej se přede mnou. +protáhne mrazivě, trochu se ušklíbne a pomalu obejde sloup, drží se podél zdi, kdy v tom odněkud z prostředku sídla projede celým palácem obrovský výbuch, a jimi všemi projede vlna magie, tak intenzivní, že se trochu zachvěje a přidrží se zdi, magie ho pozná, skoro škádlivě ho pohladí, když jím proplouvá a zmizí do meziprostoru. Jade se musí proti své vůli spokojeně ušklíbnout. Dobrá práce, Deane.
Nebudu se schovávat. teď už ne. +zavrčí Davos zpoza sloupu jen co se posbírá, zašeptá zaklínadlo v jazyce tak prastarém, že by ho možná Seth důvěrně poznal, a Jadea mimoděk zamrazí. Dobře si pamatuje, z čeho Davos pochází, a ví, že podcenit ho by byla chyba. Davosovo tělo se mu před očima zavlní, jako kdyby se na něj díval přes horký asfalt... a pak se rozdvojí, doslova se v půlce rozloupne, a na jeho místě teď stojí dva identičtí muži, s výrazem stejně plným nenávisti, dlaněmi sevřenými do pěstí, koutek úst zvlněný v úšklebku+ Chceš mě vidět? Pozor na to, co si přeješ. +natočí oba Davosové hlavu na stranu, a zavlní se znovu. Rozdělí se na čtyři, osm, až ho obklopí, obklíčí, v trochu ironický nápodobě hry na jelena+
Chápu, že s tvojí povahou se blbě hledají přátele, ale tohle je trochu radikální řešení. +ušklíbne se Jade, celé tělo mu hraje napětím, čeká. Doopravdy může magii použít jenom ten skutečný Davos, takže ho prostě jen musí vyprovokovat+
Poslední slova? +zvedne Davos obočí, a v tom se na něj vrhnou, a všichni najednou. Několik Davosů Jade odrazí kouzlem, ale je jich moc, trochu moc i na něj; na zádech ucítí ostrou bolest, jak mu přes ně přejede ostří Davosovy dýky až se prohne+ Vzals mi všechno. +zavrčí mu jiný Davos zblízka do obličeje, rozpřáhne se, aby mu pravým hákem poupravil fasádu, ale to už mu Jade nedovolí, zastaví jeho pěst v nápřahu, prudce mu zohne ruku dozadu a když se ozve hlasitý křupnutí, s uspokojením konstatuje, že mu zlomil ruku. Ostatní Davosové mu ale nehodlají dát čas na to, aby se s nima vypořádal po jednom, takže si davose plynule přitáhne před sebe, zlomenou ruku mu za zády zkroutí do bolestivého úhlu a použije ho jako živý štít proti noži dalšího z Davosů+ Zajímavá forma sebepoškozování. +konstatuje, když se jeho Davos s obličejem zrůzněným bolestí nevěřícně podívá dolů na nůž, co mu trčí z břicha. V tu chvíli ale ovšem Jade shledá, že už pro něj nemá využití, jednou rukou si ho přidrží za ramena, druhou ho chytne za bradu a prudkým škubnutím mu zlomí vaz. One down, seven to go. Vzhledem k tomu, že dvojníci se nerozplynou, usoudí, že až takový štěstí, aby napoprvé oddělal toho opravdového, zase neměl. Mrtvé tělo se mu sesune k nohám a tam zmizí, jako kdyby nikdy neexistovalo. Automaticky ustoupí tak, aby měl záda krytá zdí, do ruky mu vklouzne Glock, a jednomu z "Davosů" vykouzlí slušivou tečku přímo mezi obočím. Six to go. Na okraji vědomí zaznamená střelbu, upírka právě vyprázdnila do Setha zásobník; vnímá, jak se všichni stahují pryč a nasraně odrazí útok dalšího dvojníka. Jen tu ztrácí čas, vztekle stiskne zuby. Jeden z Davosů se na něj vrhne, a než ho stihne odrazit, další ho začne škrtit zezadu. Prudce se prohne v zádech a hlavou ho praští do obličeje, ale přitom se mu otevřou chlopně bundy a odhalí opasek s pouzdrem na Glock, jeho nůž a taky dýku s rubínem+
Zloději. +zavrčí Davos vztekle, popadne dýku za rukojeť a vytrhne mu ji od pasu. Jade vyšle rychlý Acco, aby s ji vzal zpátky, ale než to stihne, zamumlaný kouzlo ji v Davosově ruce rozpustí, až zbyde jenom jílec. Doprdele+ Nemáš krást, co ti nepatří. +ušklíbne se na něj Davos pobaveně. Na nějakou další střelbu jsou klony moc blízko, takže vrátí Glocka do pouzdra, chopí se hůlky, do druhé ruky dýku, a pustí se do tance. Hraje pro něj technika, instinkt i rychlost, ale těch bastardů je na něj prostě moc, takže občas schytá bolestivý zásah, o který se vzápětí postará přívěsek+
Další věc, co jsi ukradl. +ušklíbne se jeden z Davosů zuřivě, vrhne se mu na krk a pokusí se mu ho strhnout, ale Jade se kolem něj protočí, popadne ho za vlasy a pak mu praští hlavou o stěnu tak prudce, až mu praskne lebka+ Jo, tvůj otec měl spoustu hodně zajímavejch věcí. +přimhouří oči, uhodí znovu, dokud mu krvavá kaše a mozkomíšní mok nepotřísní dlaň, předloktí, vpijí se mu do rukávu a v ruce mu zůstane jen hrst vlasů a pár úlomků kostí. Půlobloukem se otočí k ostatním, z prstů mu ještě odkapává krev jejich dvojníka. Metodicky, jednoho po druhým si je podává, vždycky odrazí ty ostatní a toho nejpomalejšího a nejmíň opatrnýho stáhne k sobě, jako predátor lovící ve smečce, zaútočí na něj rychle, brutálně a efektivně+
Řekni mi... co nakonec zabralo? +podívá se do očí nejbližšímu Davosovi, kopnutím mu podrazí nohy a jinému mezitím prosekne podkolenní šlachu+ Když jsem odcházel, neměl jsi tep... byl jsi mrtvej. +přimhouří oči, kopnutím otočí ležící tělo na břicho a patou okovaný boty mu šlápne na solar+ Jeden z těch experimentů zabral. Jak jsi to přežil? +zavrčí, oči mu varovně zaplanou, a když se mu jeden ze tří zbývajících davosů vrhne na záda, aby ho uškrtil, prostě mu přes rameno bodne hůlku do oka a zamumlá explosivní zaklínadlo. Se špičkou hůlky v jeho očním důlku+ Viteál jsme nakonec nevytvořili. +zaryje "Davosovi" na zemi boty hlouběji do břicha a shodí si ze zad polovybuchlé ostatky+
Nikdy to... nedokážeš. +zachroptí mu Davos po nohama, a vzápětí vykřikne, protože ho Jadeova bota nakopne do hlavy+ Nevrátíš ji... +zasténá v bolestech. Jade ho vztekle kopne do žeber, a pak si vybere zrnko štěrku ze země. špičkou hůlky ho nechá levitovat zraněnému Davosovi před očima, a pomalu, velice pomalu ho magicky rozžhaví+ Můžeš si vybrat, jestli půjde dovnitř nosem, uchem, nebo ústy, ale garantuju ti, že ti ho protáhnu celým tělem od hlavy až k patě. +procedí skrz zuby, ale nedívá se na Davose u svých nohou, dívá se na sloup, nebo spíš za něj. Zpoza sloupu vystoupí poslední Davos, v ruce drží hůlku a v druhé nůž, a oči mu nenávistně planou+
Myslíš, že se bojím smrti? +zeptá se vyrovnaně, skoro klidně+ Vítám ji. Čekám na ni už dvacet let. +zasykne a pomalu se blíží+
To ses mohl stavit i dřív. +ušklíbne se Jade, nechá kamínek kamínkem, a "Davose" u svých nohou se zbaví paprskem zeleného světla. Jsou zase na začátku, jen oni dva+ Rád bych ti vyhověl. +přimhouří oči a postaví se mu čelem. V tom mu v uchu zazní zpráva pro všechny od Marie. Lamie. Vážně tu už strávil víc času, než kolik si může dovolit+
Zabils mi otce. +zavrčí na něj Davos, vyšle na něj kletbu, a pokusí se ho trefit paprskem rudého světla, který Jade pohotově odrazí a protočí oči, evidentně se blíží Davosův Inigo Montoya moment+
To je fakt. +přitaká lakonicky, švihne po něm stěnou plamenů a polapí ho do kruhu ohně, aby už před ním neměl kam utéct+
Vzals mi moje dědictví, můj život. +zařve Davos a pokusí se plameny proskočit, ale v poslední chvíli ucukne před žárem+
Buď k sobě upřímnej, pro nekromancii jsem měl daleko větší talent než ty. I tvůj otec to pochopil. Nebyl jsem to já, kdo vybral jako pokusnou krysu tebe. +ušklíbne se Jade skoro shovívavě. Pak vstoupí do plamenů, jeho magie ho pozná a žár ho nesežehne, jen znásobí ten šílenej lesk v jeho očích+ Pozdravuj ho ode mě. +protáhne hladce, Expeliarmem mu vyrazí z ruky hůlku a přistoupí k němu ještě blíž+ Neměl jsi sem chodit. +poznamená zamyšleně, v ruce se mu zaleskne dýka, kterou vzápětí pohřbí Davosovi mezi žebra, přesně tak, aby trefil srdce. Davos zalapá po dechu, jeho tvář ztuhne v masce překvapení, oči upřené do Jadeových pomalu pohasnou. Tentokrát se Jade hodlá ujistit, že se Davos nevrátí, pohodí jeho tělo do plamenů a počká, dokud neshoří na popel. Teprve pak mávnutím hůlky oheň uhasí. Cítí, že se mu trochu chvějí svaly, jak jeho moc s pomocí přívěsku udržue jeho tělo funkční, i přes to, že pro něj Davos není konkurence, mu uštědřil dost ran na to, aby se začal blížit k hraně jeho možností. Zavře oči, ovládne se, a obrátí do sebe ještě jeden povzbuzovací lektvar. Vlna energie ho vrátí do reality a teprve teď si uvědomí ten šílenej řev, z kterýho tuhne krev. S Lamii se evidentně něco zvrtlo. A navíc budou muset celkem intenzivně zaimprovizovat se Sethem. Polohlasně zakleje a přemístí se+
I'll wrap my hands around your neck so tight...
...with love.