Já myslím, že se to za ty dva díly trochu posunulo. Spoiler: Dornové jsou mrtví, draci vypuštěni, Arya obstála ve zkoušce a teď by se měla začít učit asasínskému umění, lord Bolton je mrtvý, Balon je mrtvý, Snow naopak ožil.
Královská rodina, no, taky vůbec nechápu, proč nikdo z nich nezakročí proti těm fanatikům. Mají přece tak vycvičené a vyzbrojené vojsko, kolik bitev proti všem těm králům už vyhrálo, a oni si neporadí s chátrou s cepíny a kosami? To je trošku nedomyšlené. Nedospělý král by si zasloužil pár facek, že nic neudělal, aby Margaery dostal z vězení. A co Tyrellové, ti mají taky přece silné vojsko, že by Mace nechal svoji dceru hnít v cele? Jamie, i když ho miluji, mě poslední dobou hrozně štve, jak je neopatrný a netečný, skoro až otupělý. Fakt se mi líbil víc, když byl hajzl, to byl aspoň výrazný charakter. Obávám se, že jestli nebude mít už co ukázat, jeho linka brzy skončí.
Železní mě překvapili, že se tam objevili až teď. Ale Euron by měl podle všeho hrát významnou roli, co se týče draků (má roh, kterým je dokáže ovládat), tak možná proto je tam šoupli. Jinak, Euron je jeden z bratrů Balona Greyjoye.
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Noční hlídka pěkně zvlčila. Už dávno neplní svoji roli, takže jsem zvědavá, jak ubrání zeď, když nevěří jeden druhému. No, uvidíme, jaký pořádek tam zavede Snow.
Já jsem naopak už dávno čekala, že Ramsay zabije Rooseho, je na to dost šílený a proto mu nemůže stačit, že je "jen" legitimní syn a dědic, musí mít i titul lorda.