od Isaac Walker » 03 dub 2016 09:11
*Objeví se před domem a schody nahoru bere po třech. \U dveří to skoro neubrzdí, přinutí se párkrát nadechnout a uklidnit se. Ne, že by to mělo valný účinek. Zaklepe na dveře.* Nef? *zkusí to napřed mírně. Nic se neozvývá. Zaťuká znovu, tentokrát razantněji. Napadne ho, jestli tam vůbec je, ale kam jinam by šla? Evidentně se chce schovat před ním i před zbytkem světa, takže na Darktor, kde se pohybuje dost lidí, určitě nešla. A je zraněná a rozhozená, schová se na nějaké známé, bezpečné místo, venku by mohla natrefit na kohokoliv. Znovu zabuší.* Nef! Tímhle se nic nevyřeší! Otevři mi a promluvíme si! Nebo nemusíme mluvit, jen mě pusť dál! *Začíná být frustrovaný, nelíbí se mu, když se před ním schovává. Zkusí to ještě jednou a pak zakleje a nehledě na narušení jejího soukromí se prostě přemístí na druhou stranu dveří. Jen aby zjistil, že před ním jsou další dveře.* Nef? *zkusí to ještě a tiše zaťuká, i když už nečeká, že by mu otevřela. Mohl by se přemístit až do ložnice, ale najednou mu to nepřipadá správné, musí ho k sobě pustit sama. * Poslyš, já mám taky strach, jasný? Něco se tam stalo... *prohrábne si rukou vlasy a odmlčí se, jako by nevěděl, jak pokračovat.* Jsi zraněná a rozrušená, nech mě, abych ti pomohl, *zkusí to jinak. Chvilku čeká.* No tak, Nef... *tohle už zní vyloženě nešťastně. Položí ruku dlaní na dřevo, jako by se k ní tak mohl dostat blíž, slyší přes dveře její přerývaný dech a všechno se v něm svírá touhou dostat se k ní. Místo toho se ale otočí zády ke dveřím a sveze se po nich na zem. Skoro by přísahal, že ona sedí na druhé straně ve stejné poloze a představí si, jak se teplo z jeho zad prolíná skrz dřevo k jejím, v němém ujištění, že nikam neodejde, že se nenechá odehnat. Škoda, že takhle to nefunguje, ty dveře maj nejmíň pět čísel, pomyslí si hořce a obrní se trpělivostí.*