od Syriana Spinnel » 20 lis 2018 00:22
+U všech bohů, je to opravdu tak. Vypadá to, že se vážně vdává. Vnímá, co pastor říká a přesto, jako by to by byl jen vzdálený příboj moře na útesy. Dívá se na muže, který tady klečí vedle ní, drží její ruce ve svých a dívá se na ni s takovou oddaností a láskou, až se srdce chvěje. Když ji ale osloví G. všechen ten příboj zmizí a jen lehounce zrychlený tep srdce dává znát, jak je nervózní a přesto nadmíru šťastná. Usměje se na něj jako malé soukromé slunce a jeho slova se jí vryjí nejen hluboko do paměti, ale i do srdce, které mu už dávno patří. Tiše se zasměje té vzpomínce a má co dělat, aby ty slzy v očích neopustily svý místo, ale... Prostě to nejde, protože je tak dojatá a na měkko, a on je... prostě dokonalý chlap. Když se pak kněz podívá na ni, musí lehce odkašlat, protože má trochu stažené hrdlo. Proplete své prsty s Gabrielovými a když konečně najde hlas, je na ní, aby složila slib svému muži.+
Gabrieli +vydechne jeho jméno.+ Miluji tě, a vlastně už si skoro ani nepamatuji jak dlouho +koutky jí malinko cuknou.+ I když to se mnou nemáš vůbec jednoduché, a mít nebudeš, nikdy to se mnou nevzdáváš. Vždycky jsi tu pro mě, jako já pro tebe a není nic, co bychom jeden pro druhého neudělali. Zvládáš čelit mým náladám a šíleným nápadům, a vždy jako maják v bouři mi poskytuješ ochranu a útěchu. +Jemně ho volnou rukou pohladí po tváři.+ Dávám ti sebe, své srdce, které ti dávno patří, svou sílu a svou lásku. Jsem šťastná, že mohu být tvojí ženou, a ještě šťastnější, že jsi mým mužem. +Má vážný, ale spokojený výraz obličeje a nejradši by ho hned teď políbila, ale asi ještě něco musí říct pastor, a tak se jen s velkým sebezapřením na něj podívá.+
Zaslíbili jste se jeden druhému, po zbytek vašich životů. Zapamatujte si dobře tyto sliby a myslete na ně a na tento den, když vám bouřková mračna zakryjí výhled na slunce. Vaše láska je silná a zdravá. +usměje se na ně.+ A nyní, máte-li prstýnky... +řekne, protože vypadá že přišli docela narychlo.+
Ano, máme, chviličku, +Syr se uculí a z kapsy bundy vytáhne malinké manikůrní nůžky.+ Dovolíš... +usměje se a ustřihne Gabrielovi kousek vlasů, a pak i sobě. Vzjámně je smísí a pak z nich vytvoří dva malé kroužky.+ Možná na chvilku zavřete oči, otče... +přece jenom by chtěla, aby ten obřad dokončil a ne ji upálil. Položí Gabrielovi ty dva prstýnky na dlaň a jemně do nich foukne. Z vlasů, se stanou zlaté nitky, které nakonec vytvoří dva kroužky. Když se pak pastor na ně zadívá, mohl by přísahat, že se přelévají jako tekuté zlato a tvoří jméno. Na menším Gabriel, na větším Syriana.
+Ach, jak nečekané a přesto... oči přivře jen malinko, no teda... Rozšíří oči protože to je kouzlo..+ Ano, tedy, ehm... prosím... +vybídne je, aby si je vyměnili. Syriana vezme větší, a slzy už ani neskrývá. Prstýnek je trochu teplý a na Gabrielův prst padne dokonale.+ Blahopřeji vám, pane a paní...
Lupei.. +odpoví mu S. a G. zároveň.+
Feels like I drown in your every word
And every breath that's in between
Somehow you got me where it really hurts
It's killing every part of me